IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнение
    После виж и златото.После пак ме питай!
    Идеята че задържат златото мисля беше твоя?
    За мен историята не е абсолютен показател или ориентир за бъдещо представяне!
    Историята ни разминава и в съотношението на петрол/злато, но не смятам, че миналото ще се върне, а по-скоро съотношението ще се увеличи!

Не помня в някой пост да съм писал, че залтото го задържат изкуствено! Може да съм писал единствено, че има хипотези за това(особено ако съм поствал чужда статия), без да уточнчвам аз вярвам ли им или не, защото наистина нямам мнение по въпроса!

Коментар

Информацията,колега, е капитал!Мислех,че знаеш това!
      ОК. Щом си имаш пазар и при това на SPOT!
      Ти си решил проблема с пазара!

Аз за себе си, нямам желание да инвестирам в сребро, но и да имах нямам SPOT пазар за физика! Така, че съм пасс!

Коментар

• Виж историята на среброто!

Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        И каква е тая "елементарна" математика??? Съотношението gold/silver било по-малко, затова, според елементарната математика, "ЗАДЪЛЖЕ", ще се повтори!

Ако златото изобщо го натискат, каква е връзката със среброто? Защо смяташ, че ако има манипулация, при сребтото ТЯ Е ПО-ГОЛЯМА? Защо да не приемем, че ако има такава, то задържат цената на златото???
        После виж и златото.После пак ме питай!
        Идеята че задържат златото мисля беше твоя?
        Last edited by cactusa; 16.03.2016, 12:30.

Коментар

Елементарна математика,виж колко е сега!Виж колко е златото сега!Ако златото в момента е "натиснато" какво да кажем за среброто?
          И каква е тая "елементарна" математика??? Съотношението gold/silver било по-малко, затова, според елементарната математика, "ЗАДЪЛЖЕ", ще се повтори!

Ако златото изобщо го натискат, каква е връзката със среброто? Защо смяташ, че ако има манипулация, при сребтото ТЯ Е ПО-ГОЛЯМА? Защо да не приемем, че ако има такава, то задържат цената на златото???

Коментар

• Аз не съм трафикант!

Добре бе, кажи къде? Нали говорим за нормална продажба, нормален пазар! Не да го изнасяш някъде нелегално! Кажи ми в БГ къде го продаваш???
            Информацията,колега, е капитал!Мислех,че знаеш това!

Коментар

• Напълно съм съгласен!

Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
              никъв проблем няма да си продадеш среброто на спот цена

е, все пак има някво значение на кво е - ко са някви нарязани акчета може да се наложи да свалиш малко..., всичко читаво може да се продаде с премиум даже
              Ама много си прав!Много хора тук не са в час!

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

е, все пак има някво значение на кво е - ко са някви нарязани акчета може да се наложи да свалиш малко..., всичко читаво може да се продаде с премиум даже
                Добре бе, кажи къде? Нали говорим за нормална продажба, нормален пазар! Не да го изнасяш някъде нелегално! Кажи ми в БГ къде го продаваш???

Коментар

• Има къде,това не е проблем!

"За пазара на сребро няма проблем да продадеш около борсова цена"

Къде точно ще го продадеш???

Другото, което е, какво значение има, че било 1 евро грам?
                  Елементарна математика,виж колко е сега!Виж колко е златото сега!Ако златото в момента е "натиснато" какво да кажем за среброто?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Коментар

• Златото 2017 2000 долара

Коментар

Среброто беше 1 евро грам!Маржа на среброто е по голям от маржа на златото в пъти!
                        За пазара на сребро няма проблем да продадеш около борсова цена.

Last edited by Mike Florida; 16.03.2016, 12:13.

Коментар

• По темата!

Явно златото не е балон,иначе защо ще го натискат?Ако беше балон,да е 2000Е

Коментар

• Не си прав!

[QUOTE=Mike Florida;1059962582]Среброто за мен не си струва,
                            Продажбата на сребро винаги ще се извършва при много по-неконкурентни условия на спреда спрямо златото!

Среброто беше 1 евро грам!Маржа на среброто е по голям от маржа на златото в пъти!
                            За пазара на сребро няма проблем да продадеш около борсова цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Ако приемете един съвет.
                              Избягвайте да купувате монети с цел инвестиция освен ако не са евтини.
                              Купувайте кюлчета.
                              Някой монети не са 24 карата а са 22. С цел инвестиция - само 24 карата.
                              В монетите винаги има включена изработка и по правило са по скъпи. Ако се налага да продавате на златар когато се наложи - повече пари ще вземете от кюлче.
                              И ако не знаете ... никога не купувахте незапечатана монета или кюлче..освен ако не е много евтина. Продажбата ако се наложи е много трудна и под пазарната.
                              пълни глупости ..., особено тва с каратите

по тая логика наполеоните, суверените - и купища монети по техните стандарти да ги задраскаме
                              това са най яките монети, разпознаваеми, могат да се барат, да се търкат, да се ближат - нищо им няма..., намират се на спот, и се продават около спот без проблем

Коментар

• Здравейте,

Не съм сериозен инвеститор и не мога да давам компетентни мнения, но чета тази тема от известно време и на куп ще напиша и аз какво мисля за някои от засегнатите въпроси.

Аз също смятам, че няма пазар на среброто в БГ, затова се съсредоточавам в скромни инвестиции в злато (колкото позволяват мизерните БГ заплати), а от среброто си купувам само за кеф по една Кукабура, примерно. Ако речеш да продаваш сребро, първо ще ти го изкупят на безценица, а ако пък разчиташ на сайтовете с аукциони, ще трябва да почакаш доста време, преди някой да се съгласи да го купи на определената от теб цена.

Следя цените на златото от края на 2013г горе-долу редовно - тогава си купих първото кюлче 10гр и вече като гледам цените, съжалявам, че тогава не взех повече, но кой да знае

Що се отнася до продаване обратно на Тавекс, наистина цените им купува за ужасни, но какво да се прави. Това, което ще кажа, може повечето от Вас да го сметнат за глупав ход, но - понеже февруари 2015 година слушах разни екземпляри, които съветваха да се купува злато винаги, се набутах с един gold buffalo 1 oz доста по-скъпа.. и точно след като я купих, цените почнаха да падат. Едвам изтраях една година, пак да се качат цените и миналия месец им я върнах на цената, на която я бях купила (понеже нещо не ми харесваше монетата и без това, на клипчетата изглежда доста по-красива). Парите са си в мен и сега се надявам отново да тръгне надолу златото, за да си купя пак 1 oz, но доста по-евтина. Дали ще стане, Бог знае, хаха. Просто защото обикновено е доста трудно да събереш пари за цяла унция, пък след като вече ги имам парите, ще чакам удобен момент Та, като им връщах бъфалото, то падна едно гледане, едно взиране в монетата - понеже тя беше във вакуум, не в капсула, вакуумът се беше поразлепил по краищата още когато я купувах през 2015. Та, мисълта ми беше, според мен е по-добре да се купуват и монети, които се продават в капсули, не вакуумни опаковки - хем вакуума доста лесно се разваля, ако се премята насам-натам, хем монетата изглежда доста по-грозна в тоя найлон.

Следя темата с интерес, но едва ли ще пиша много, понеже съм абсолютен новак. Благодаря за интересните мнения и дискусии!

Коментар

Working...
                                X