IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Индия отменя ограниченията за внос на злато, почва се пълнежите по индииските сватби ....

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Зависи от количеството, времето за съхранение, застрахователната премия срещу кражба, договорката и т.н.
      Зависи от цървулите на дядо ти и хвърчилото на баба ти... Явно си бягал от часовете по литература и сега наваксваш със свободните съчинения по картинка...

Да те открехна. БНБ получава доход от 0,1% на година от това, че в Лондон и съхраняват златото. Ай ся, кат си отворко, я обясни от какво печели оня в Лондон за да плаща 0,1% на БНБ?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Зависи от количеството, времето за съхранение, застрахователната премия срещу кражба, договорката и т.н. Големите банки не знам колко плащат, но за частни лица съм виждал оферти от 0,6% плюс ДДС годишна такса, но не знам в тази цена имаше ли застраховка.
        Много интересна и полезна информация! Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Не знаех. И колко са таксите, които БНБ плаща за да пазят българското злато в Лондон?
          Зависи от количеството, времето за съхранение, застрахователната премия срещу кражба, договорката и т.н. Големите банки не знам колко плащат, но за частни лица съм виждал оферти от 0,6% плюс ДДС годишна такса, но не знам в тази цена имаше ли застраховка.

Коментар

Сериозно ли питаш? Не съхранението на собствено злато, а на чуждо злато е много добър бизнес. За разлика от парите, където ти полушаваш лихва за това, че си ги вложил в една банка, при златото ти плаш за това, че някой ти го съхранява и таксите не са изобщо малки!
            Не знаех. И колко са таксите, които БНБ плаща за да пазят българското злато в Лондон?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Я ме открехни малко, като как точно съхранението на злато е много добър бизнес! Имам едно злато в мазето. В какво да го опаковам и при каква температура да го съхранявам, че да се размножи?
              Сериозно ли питаш? Не съхранението на собствено злато, а на чуждо злато е много добър бизнес. За разлика от парите, където ти полушаваш лихва за това, че си ги вложил в една банка, при златото ти плаш за това, че някой ти го съхранява и таксите не са изобщо малки!

Съхранението на златото в мазето не е професионално съхранение, защото от уж „най-сигурната“ инвестиция ще стане най несигурната инвестиция, като те оберат и ти откраднат златото!

Коментар

защото съхранението на златото е много добър бизнес и не искат да почне някакъв процес на масово теглене на злато с което ще загубят доходоносния бизнес.
                Я ме открехни малко, като как точно съхранението на злато е много добър бизнес! Имам едно злато в мазето. В какво да го опаковам и при каква температура да го съхранявам, че да се размножи?

Коментар

Ще проличи колко струва, когато вземат да попълват липсите!

Явно струва много повече от 30 милиарда!!! Това ще си проличи, когато вземат да попълват липсващото злато и всички се юрнат да купуват. Тогава цената на златото само за няколко дена ще скочи 10 пъти.
                  Дори да си представим за момент абсурда, че има липси, как си представяш, че купуването на някакви келяви 790 тона ще вдигнат цената 10 пъти! Не 10 пъти, а 10% няма да се вдигне цената!

Съгласен съм с хипотезата, че САЩ може да се дърпат малко да връщат златото, но това е не поради някакви липси, а защото съхранението на златото е много добър бизнес и не искат да почне някакъв процес на масово теглене на злато с което ще загубят доходоносния бизнес. Друг ефект от масово теглене на златните резерви ще бъде, че САЩ ще си нарушат имиджа, като най-сигурното място на света, което също искат да го избегнат.

Коментар

Смешно е да твърдиш, че САЩ не са ликвидни с актив струващ 30 милиарда долара. Толкова струва златото на Германия и Холандия в САЩ.
                    Ще проличи колко струва, когато вземат да попълват липсите!

Явно струва много повече от 30 милиарда!!! Това ще си проличи, когато вземат да попълват липсващото злато и всички се юрнат да купуват. Тогава цената на златото само за няколко дена ще скочи 10 пъти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Да си дадеш златцето на американците да ти го пазят, то е все едно да дадеш дъщерята си на ромовете да ти я.
                      Германци и холандци вече ги бройте яко очесани.
                      Смешно е да твърдиш, че САЩ не са ликвидни с актив струващ 30 милиарда долара. Толкова струва златото на Германия и Холандия в САЩ.

Това са джобни пари и за трите държави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                        да...прибират си го защото чакат цени 500$.....няма друго логично обяснение.....нали MZ/X...??
                        Какво общо имат цените с това кой къде си държи златото? Целта на златните резерви на централните банки е на да правят печалби с тях, а да създават доверие, че и в много екстремни ситуации, като войни, хиперинфлации и т.н. ще имат някакъв относитено ликвиден актив.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                          Да си дадеш златцето на американците да ти го пазят, то е все едно да дадеш дъщерята си на ромовете да ти я.

Германци и холандци вече ги бройте яко очесани.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            А най-големият цирк днес беше като разбрах, че www.zerohedge.com е на българин (даниел иванджийски)
                            Да допълня цирка
                            А този е синче на това ченге - http://strogosekretno.com/index.php?p=editorbg
                            Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                              Щом се говори за Американци явно трябва да е по-премерена речта
                              Направи си изводите
                              нареждам ги аз, няма премерени при мене. Само нещо това злато много се изсипа преди тоя референдум или те отиграват вече НЕ и после квото и да стане се вдига

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение

да...прибират си го защото чакат цени 500$.....няма друго логично обяснение.....нали MZ/X...??

Коментар

Working...
                                X