IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    Голяма заблуда,не бъди сигурен,че като хартията става повече цената на златото трябва да пада.
    Наистина подценявате жълтото,то е съвсем различно животно от всичко друго.
    Кой ти е казал тази глупост, че хартиите стават повече? Печатането на пари от централната банка не означава, че ще има повече пари за харчене за стоки и услуги в населението, защото освен централната банка пари създават и търговските банки, а те ограничиха кредитирането си покрай кризата. Реално днес има по малко пари за харчене от преди кризата и не случайно се борим с ниска инфлация и дефлация!

В същото време минната индустрия всяка година вади рекордни количества злато и постоянно увеличава количеството на наличното злато!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      Голяма заблуда,не бъди сигурен,че като хартията става повече цената на златото трябва да пада.
      Явно не си ме разбрал.Говорим ,че преди 14 години имаме дъно на 250 долара.Сега
      пак отива към някакво дъно,но то вече няма да е 250 долара,а нагоре към 600
      долара вследсвие на инфлацията,но колко точно само евреите могат да кажат.
      А тези предсказания за 20долара са пълна измишльотина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Най- много до 600 ,все пак има инфлационни процеси следсвие увеличение на парич-
        ната маса.
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
          Циклите сочат някакви важни дъна колега не, че златото щяло да стане 20 лева. ...
          Най- много до 600 ,все пак има инфлационни процеси следсвие увеличение на парич-
          ната маса.

Коментар

Циклите не съм ги измислил аз,а големите държави след 2 Световна война Брейтън
            Уд и гледам все още много точно си ги изпълняват.
            Циклите сочат някакви важни дъна колега не, че златото щяло да стане 20 лева. ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Циклите са опасно нещо... Много внимателно трябва да се преценяват. А и 10 години са нищожен миг за да се извлича от тях историческа закономерност. Ако историята винаги се повтаряше по един същи начин библиотекарите щяха да са най-богатите хора. Ама не са. Едни от най-нископлатените са!
              Циклите не съм ги измислил аз,а големите държави след 2 Световна война Брейтън
              Уд и гледам все още много точно си ги изпълняват.

Коментар

• Мастъре...следващият цикъл щее е след 20г дотогава няма да има върхове при златото.... Шяпка ти свалям за биткона но тук си в грешка... Дано поне си на зелено
                Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Една велика новина от върха на балона през 2011 година

Щати сменят долара със злато
                  http://darikfinance.bg/novini/56243/...E7%EB%E0%F2%EE

Медиите тогава се надпреварваха коя ще може да пусне по сензационна новина за светлото бъдеще на златото, а балъците пълнеха портфейлите...

Коментар

В момента от 2 години насам се намираме в нов бизнес цикъл.Сегашният се характерезира с покачващ се долар и спад на суровините и златото.Предишният цикъл
                    продължи точно 10гд.При него суровините ,златото,петрола,както и цветните валути
                    спечелиха спрямо долара,сега е обратното с тази разлика,че са минали само 2г.Така
                    че е много рано да говорим за петрол и злато.
                    Циклите са опасно нещо... Много внимателно трябва да се преценяват. А и 10 години са нищожен миг за да се извлича от тях историческа закономерност. Ако историята винаги се повтаряше по един същи начин библиотекарите щяха да са най-богатите хора. Ама не са. Едни от най-нископлатените са!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
                      Боли ме Главата (както казват сърбите - без да уточняват коя) колко е дефлацията и колко инфлацията. Аз гледам да си запазя парите, които съм изкарал с труд и Златото ми дава ПЕРФЕКТНА възможност да го направя!
                      Хубаво е, че се чувстваш спечелил за цял живот дали ще си на загуба.. еми сметни с тия пари през 2006та колко бира си можел да купиш и колко сега ако си продадеш златото и ще си промениш схващанията дали някога ще си на загуба, но в крайна сметка това са само състояния на духа
                      П.С.
                      Сърбите казват бОли ме курац! Те за глави не говорят камо ли да не уточняват. Казват си в прав текст какво ги бОли

Коментар

Боли ме Главата (както казват сърбите - без да уточняват коя) колко е дефлацията и колко инфлацията. Аз гледам да си запазя парите, които съм изкарал с труд и Златото ми дава ПЕРФЕКТНА възможност да го направя!
                        А, добре, това беше ПОЧТИ ПЕРФЕКТНО измъкване

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                          А миналата година дефлацията ТОЧНО 30% ли беше, че златото с толко падна тогава
                          В момента от 2 години насам се намираме в нов бизнес цикъл.Сегашният се характерезира с покачващ се долар и спад на суровините и златото.Предишният цикъл
                          продължи точно 10гд.При него суровините ,златото,петрола,както и цветните валути
                          спечелиха спрямо долара,сега е обратното с тази разлика,че са минали само 2г.Така
                          че е много рано да говорим за петрол и злато.

Коментар

И да инфлацията в долари е ТОЧНО 400% - ТОЧНО поради ФАКТА че 2001 г. Златото е струвало 300 $ а сега е 1200 $.
                            А миналата година дефлацията ТОЧНО 30% ли беше, че златото с толко падна тогава

Коментар

Както винаги пак си в грешка
                              Конкретната тема може да е от 2012, но има и доста по-отрано например тази:
                              http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=3346
                              и една друга май имаше
                              а относно кой кога купил и кой кога продал - аз купувам основно от 2007 г., откогато ми е и регистрацията тук. Имам покупки и 2001 г., но тогава беше повече "за цвят", като говорим за инвестиционно монети, не за ланци и обички
                              Бях забравил за тази тема, но двете са несравними, защото актуалната тема има 300 страници, а спомената от теб тема има 24 страници за 7 години, като 2/3 от темата се отнася за цени около 1000 и над 1000 долара.

Според мен не повече от 5-10% от участниците в този форум са на плюс със златото, но и те са купували на цени близо 2 пъти по високи от средносрочната цена на златото за последните 100 години изчистени от инфлацията!

Задавал ли си въпроса защо 2001-ва когато златото беше наистина евтино си купувал само за цвят, а истинската си инвестиция си я направил на 3 пъти по високи цени и не е ли това цялото просто една пирамида, а не нормална инвестиция?

Имало ли е 400% инфлация в долара, че 2001-ва година златото да е струвало 300 долара, а сега 1200?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Това което виждаш е не тренд, а консолидация на предходната възходяща вълна. Тя е задължителна за да видим ново, мощно възходящо движение!... Ама калинки като теб няма откъде да ги знаят тези неща?!

Печатницата за пари работи на 3 смени. Дори и от BIS излязаха с предупреждение точно по този въпрос и то само преди 2 дена:

http://www.telegraph.co.uk/finance/f...y-at-risk.html

...Както виждаш, трябва и да се чете а не само да се плямпа, че нямало инфлация! Как да няма като пред очите ни се вдигат преки и непреки данъци, цени на ток, вода, парно, здравни услуги!!! Това че цените на трошките и кочинките падали, кой го интересува?!
                                Още едно мнение от 2012 Консолидацията от 1900 долара явно достигна до 1200, но естествено това само според неразбиращите “калинки“ е някакъв даун тренд

Коментар

Working...
                                X