IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
    Може ли да ми кажеш кой е копал злато през 20-те години от 1985-та до 2005-та година, когато златото се движеше в рейнджа между 250 и 600 долара?
    абе MZ/X глей кво си можел да си купиш за 250$ през '80 бе човек са ти на луд ли се прайш
    те '80 бяха златни години за долара саа като го гледам лихви от 5% надали ше има вече с тоя дълг къде имат тея

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      И какво сега: 2014 година беше ли или не беше лоша за златото? Нека специалистите да се изкажат...
      Лоша беше
      Кой чакаше да падне, не позна. Кой чакаше да се качи - не позна. Значи НИКОЙ не позна значи е лоша

Коментар

• И какво сега: 2014 година беше ли или не беше лоша за златото? Нека специалистите да се изкажат...

Коментар

• Първоначално изпратено от dobri Разгледай мнение
          Виж и това:

http://profit.bg/news/Veche-priemat-...id-126410.html

Има и още доста подобни реализирани идеи. Не откривате топлата вода.
          Цената на луксозния iPhone 6 е от 4500 до 8 795 долара, в зависимост от модификацията.
          Тази новина просто ще разстърси пазара на злато

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            Що за кухал си ти с твойте фундаменти само не моа да разбера, кой щи копа на тея цени от 200-300$, може би ти?
            Нали обясних вече кат луканката ти стане 50 стинки тогава и тва ше стане 100 леа ...
            Може ли да ми кажеш кой е копал злато през 20-те години от 1985-та до 2005-та година, когато златото се движеше в рейнджа между 250 и 600 долара?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Ми тя играта е в една посока и ще се запази така още много дълго време. Като под дълго имам в предвид десетилетия. В края на краищата ще се спре някъде около 200 - 300, но може и да не се спре ако индийците спрат да бъдат на 80% тъпи цигани и централната им банка почне наистина да се бори с инфлацията. За което дават индикации.
              Еми такива като тебе май го шортиха при Швейцарския референдум .... и получиха един дебел зелен прът със 100$рка на горе. То е спряло да на 200 ама с 1000$ отпред ....
              Що за кухал си ти с твойте фундаменти само не моа да разбера, кой щи копа на тея цени от 200-300$, може би ти?
              Нали обясних вече кат луканката ти стане 50 стинки тогава и тва ше стане 100 леа ...

Коментар

• Първоначално изпратено от dobri Разгледай мнение
                Виж и това:

Ами помагай да го направим тогава, като хората.
                Видях този под линка на Мобилтел. В него не упоменават колко е златен, и предполагам са прави да не го правят. Има майстори златари, които с 2гр злато могат да покрият половината карта на България. Зад втория линк поне упоменават, че покритието е между 3 и 5 мм, демек +/-25%. Не става. Аз се муся на 5-8% марж в Тавекс. Виж с колегата по долу как се разбрахме без думи, че става въпрос за точно една унция. (Изводът идва от твърдението "3 пъти по скъп от нормалния" тоест $600 тел и $1200 злато.
                Много е важно да е направен от Епъл, а не от 3-то лице. Това маркетолозите го твърдят. Създавало доверие.
                Въпросът е в тази верига Епъл, телекоми, банки (които ще лийзват) и консуматор възможна ли ситуация win-win?
                Епъл продава къмто 50 млн телефона годишно. При цена $1200 за унция злато, кеша и таман ще стигне да обезпечи реколтата от текущия модел. Е ще трябва да спре дивидента за година-две.
                Единствения и конкурент, който може да копира идеята е Самсунг. Другите са извън играта. Този проблема остава. Трябва да се мисли още по него.
                Значи прави всички телефони златни. Няма сребърни, няма метални. Ако искаш телефон - само златен телефон.
                Телекомите? Ще им дойде като манна небесна. За тях по-скъп телефон означава по лесно подписване на по-дълъг договор. Напълно е възможно да минават 5 годишни договори.
                Банките? екстра! ще лийзват продукт, чиято цена се покачва с времето.
                Клиентът? Проблем. Трябва да плати 3 пъти по-скъпо...Освен ако Епъл не се съгласи да изкупува телефоните на 2/3-ти от цената им, демек на цената на златото.
                Ха, тъкмо се чудехме, как догодина Епъл ще купува злато за новия модел, след като то е поскъпнало? Мдругото имам съмнения, че останалите също ще имат оферти за обратно изкупуване.
                И така. От гледна точка на златна бълха единствения проблем е, че златото вместо да поскъпне, може да влезе в златен борд. Защото Епъл с опита си да фиксира цени и с участието си на пазара в размер на 50млн унции годишно ще представлява 1/3 от него.

П.С. 50млн на 3-месечие, а не на година. Тези са по големи от златния пазар.
                Last edited by Tkilata; 03.12.2014, 04:17.

Коментар

• Виж и това:

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    Хаха. Индийците.
                    Вярно се забавляваш да пишеш.
                    Я ми кажи как си предствяш американец на опашка за златен Ай-фон.
                    Комбинация от ценния метал и ценната технологична джаджа.
                    Даже не знам още защо не са го направили?
                    Ето ти златен IPHONE 4S:

http://www.mtel.bg/medien-tsentar-in...oblock_id/1209

Коментар

Хаха. Индийците.
                      Много ще е яку, истинску бижу Даже и в България може да върви. Златен Айфон на цена 3 пъти над нормалната и с петгодишен лизинг само с 20% оскъпяване на година.

След една година продажби, на всеки купил си трябва да му се забранява да гласува.

Коментар

Ми тя играта е в една посока и ще се запази така още много дълго време. Като под дълго имам в предвид десетилетия. В края на краищата ще се спре някъде около 200 - 300, но може и да не се спре ако индийците спрат да бъдат на 80% тъпи цигани и централната им банка почне наистина да се бори с инфлацията. За което дават индикации.
                        Хаха. Индийците.

Коментар

Възможно е.
                          Просто ми се стори нечестно да чета аргументи само в едната посока

Коментар

На златото му предстои голямо гмурване следващите месеци. На края на 2015 като нищо ще е към 600.
                            Възможно е.
                            Просто ми се стори нечестно да чета аргументи само в едната посока

Коментар

• На златото му предстои голямо гмурване следващите месеци. На края на 2015 като нищо ще е към 600.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                                Кой ти е казал тази глупост, че хартиите стават повече? Печатането на пари от централната банка не означава, че ще има повече пари за харчене за стоки и услуги в населението, защото освен централната банка пари създават и търговските банки, а те ограничиха кредитирането си покрай кризата. Реално днес има по малко пари за харчене от преди кризата и не случайно се борим с ниска инфлация и дефлация!

В същото време минната индустрия всяка година вади рекордни количества злато и постоянно увеличава количеството на наличното злато!
                                Съгласен съм, че търговските банки не откликват на усилията на централните, засега. Дали ще се съгласиш, че централните банки няма да спрат да опитват, докато търговските банки кандисат? Впрочем вече има банки, които опитват йезуитските номера на централните. Скоро четох, че Комерцбанк започва да таксува депозитите на някои от клиентите си. Демек ги пита сега какво ще правите?
                                Ще инвестирате (харчите) или ще плащате за това, че ги имате?
                                В това няма икономика и математика. Когато ти извиват ръцете въртиш се не въртиш накрая или клякаш или биеш с лакътя на другата ръка.
                                Казах ли ти, че могат да влязат пари в златото?

Коментар

Working...
                                X