IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
    Ще купят колосално количество ДЦК и долари, акции доста па-малко, вероятно основно високодивидентни и като резултат немските акции в долари няма да растат. Кой ще ти купува акции в дефлация и вероятна рецесия?
    Сигурен ли си, че си присъствал редовно на лекциите по парична политика и банки... Я да си припомниш, какво означава печатене на пари. Казваш че ще се дадат пари на правителствата, а банковия сектор и техните клиенти кучета ги яли... Чакай да видим КИРИЗА какво ще направи в неделя

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Муахахаха. И кое е на върха Брикс ли, дето заедно не могат да добутат БВП то си да се изравни с това на САЩ.
      Играчите на световната сцена през този век няма да са отделните държави, а икономическите съюзи. От една страна САЩ, от друга ЕС, от трета БРИКС. Ако ги гледаме ънблок икономическите сили се изравняват, дори (ако не се лъжа) ЕС е с най-голям БВП. Може би именно затова има най-големи проблеми, не на последно място и поради стогодишната историческа зависимост на Европа от САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
        Ако ЕЦБ пусне огромна сума на пазара то това би захранило борсите и индексите биха растяли главоломно. Единствено форсмажорно обстоятелство би променило това и би предизвикало борсов крах. За сега логиката подсказва, че би трябвало с огромната маса необезпечени евро да се закупуват колосални количества немски акции
        Освен ако Руснаците и БРИКС не им скроят някой курткапан с някое свое екзотично действие
        Ще купят колосално количество ДЦК и долари, акции доста па-малко, вероятно основно високодивидентни и като резултат немските акции в долари няма да растат. Кой ще ти купува акции в дефлация и вероятна рецесия?

Коментар

Рейтинга на америка няма как да е друг освен ААА. Тя е бенчмарка за сигурност. Никоя друга икономика не се доближава дори по сигурност до американската. Дори само заради това че има флот по-голям от този на всички останали държави взети заедно.
          Ама флота си няма нищо общо с икономиката, флота е обезпечение.. И в един момент, кредитора ти казва хубаво обезпечение имаш, НО НЯМАШ икономика

Коментар

Муахахаха. И кое е на върха Брикс ли, дето заедно не могат да добутат БВП то си да се изравни с това на САЩ.
            Нещата са много по комплексни и многопластови. Не гледай просто официалните данни и изкзванията на гурутута по NBC. Ти за една България хал хабер си нямаш какви процеси протичат в момента и какво готвят за БРИКС и США си тръгнал да анализираш и правиш сравнение. Кризата на западния свят е хронична и все по задълбочаваща се и тя тика останалия свят към бездна някой ще изгърми накрая. да видим кой кога и с клоко и по-какъв начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
              Американците са бита карта от много години и се чудят как да се спасят. Пъка ако ще и петорно ААААААААААа да имат същото е с ЕС и Япония особено за последната нещата приключиха с цунамито което беше последната им лебедова песен

Коментар

Рейтинга на америка няма как да е друг освен ААА. Тя е бенчмарка за сигурност. Никоя друга икономика не се доближава дори по сигурност до американската. Дори само заради това че има флот по-голям от този на всички останали държави взети заедно.
                Американците са бита карта от много години и се чудят как да се спасят. Пъка ако ще и петорно ААААААААААа да имат същото е с ЕС и Япония особено за последната нещата приключиха с цунамито което беше последната им лебедова песен

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Още 20% давам на Дау и Дакс...
                  Ако ЕЦБ пусне огромна сума на пазара то това би захранило борсите и индексите биха растяли главоломно. Единствено форсмажорно обстоятелство би променило това и би предизвикало борсов крах. За сега логиката подсказва, че би трябвало с огромната маса необезпечени евро да се закупуват колосални количества немски акции
                  Освен ако Руснаците и БРИКС не им скроят някой курткапан с някое свое екзотично действие

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    Ама хамерика има същия рейтинг, даден от същите оценители, като леман брадърс преди фалита. време е, тази година

Коментар

• Голда пак се проявява като валута убежице. Очаквам да мине 1300!!!
                      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                        Е чакай де, нали трябва да надуем хубаво балона, че да го пукнем...
                        Ама хамерика има същия рейтинг, даден от същите оценители, като леман брадърс преди фалита. време е, тази година

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Винаги съм следял мненията ти и ги ценя, дори и да мисля различно.
                          Най малко не си маняк кат Форито.

В случая не мисля че си особено точен, верно е донякъде това което казваш, но само в мнооого дълъг времеви хоризонт, от порядъка на десетки години.
                          Тоест краткосрочна и средносрочна корелация между златото и инфлацията за мене няма. Графиката която поствам го доказва.
                          За запазване на стойността на парите земята е в пъти по добър инструмент.
                          Търговията/фундамента на златото според мен е 75-80% страх и несигурност, тоест хедж, нищо друго, останалите % - за други фактори.

http://www.macrotrends.net/1340/gold...storical-chart
                          Инфлацията според мен вече е извън играта, златото започва да се гледа единствено като хедж, така че когато пазарите паднат ще тръгне нагоре. Пазарите тази година ми се струва, че просто няма как да продължат нагоре, просто икономиките по цял свят боледуват, което означава, че и американците ще се задъхат през годината. Сега покрай КУ може да има движения нагоре и мисля, че ще се оформи върхът за тази година. Така че вероятно утре ще пусна къси на златото за период максимум месец, след което вероятно ще излизам изцяло от акциите и ще съм почти изцяло в долари и злато, като в някои по-напечени моменти ще пускам и къс викс, щото не съм апокалиптик все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            И аз така, но с тези печатници никак не ми се пускат къси на каквото и да е.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                              Е чакай де, нали трябва да надуем хубаво балона, че да го пукнем...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                За запазване на стойността на парите земята е в пъти по добър инструмент.
                                За сравнението между Земята и Златото съм дискутирал неведнъж, дори наскоро в тази тема. Освен всички вече споменати аргументи искам да кажа, че Земята като финансов актив е добър инструмент само в условия на война. Само тогава тя ще си вдигне стойността в по-бърз темп от инфлацията. Вероятността за война в Европа е нищожна.

Коментар

Working...
                                X