IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Правилно, точно така! Ако допуснеш, че зад планината може и да има море винаги ще си прав. Защото зад планината или има море или няма!
    Ами за съжаление светът не е толкова прост, колкото изглежда на който и да е вярващ безрезервно в каквото и да е

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      да равновесов за твоя тъп долар е еквивалентно и в момента докато лаеш, жълтата глупост подскочи
      Доста тъпо скача според мен. Ако QE повиши инфлацията това ще вдигне и лихвите и златото ще стане не само безсмислен актив, а и вреден актив.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Златото няма фундамент. Всякакъв фундаментален анализ върху златото е глупост. Цената на златото се определя само от психология.
        да равновесов за твоя тъп долар е еквивалентно и в момента докато лаеш, жълтата глупост подскочи

Коментар

• Първоначално изпратено от phlex Разгледай мнение
          Може ли да дадеш някои фундамети, с които си стигнал до извода за злато -70%, че ми стана интересно.
          Златото няма фундамент. Всякакъв фундаментален анализ върху златото е глупост. Цената на златото се определя само от психология.

Коментар

• Съдейки по бързото увеличение на златото в последните 2-3 минути явно Драги се е произнесъл ;д

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
              Пробвай с опростен факторен анализ- измерваш например влиянието на инфлацията и реалната възращаемост на сп500 върху цената на златото, оттам при определени допускания за двете -70% изглеждат вероятни, при други допускания ще получиш други резултати.
              Правилно, точно така! Ако допуснеш, че зад планината може и да има море винаги ще си прав. Защото зад планината или има море или няма!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                Пробвай с опростен факторен анализ- измерваш например влиянието на инфлацията и реалната възращаемост на сп500 върху цената на златото, оттам при определени допускания за двете -70% изглеждат вероятни, при други допускания ще получиш други резултати.
                мдобрем а ти пробдай да не гледаш няккав си индекс за акции а виж инфлацията на самия долар с колко се е обезенил и тогава се пробдай нещо друго да напишеш ....
                за да не търсиш много много ей я тука обезценката на хартията

http://www.usinflationcalculator.com/
                Cumulative rate of inflation: 2291,3%

на тебе също щи напиша и кат на равновесния, кат плащаш от следващия месец всички разходи и т.н. с -70% тогава ми се обади пак ....
                Last edited by michaelis; 22.01.2015, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  Аз може би ще задам един тъп въпрос, ама инвестиционните кюлчета които ги продават нашите банки със сертификат на някаква си тяхна фиксирана стойност много над курса на деня, после изкупувт ли си ги обратно пак над кусрса на деня?
                  Колега, аз също съм привърженик на физическото злато, но инвестирам само в килчета.
                  Препоръката ми е да работиш с Тавекс или Уестголд. Имай в предвид, че разликата между купува и продава е около 5-6%.

Ако ще инвестираш/кешираш над 5к БГН би могъл да договориш отстъпки, като за тази цел търси разговор с управител на обект, като в зависимост от конкретната сума би могъл да получиш отстъпка до 1%

Линкове http://www.tavex.bg ; http://westgold-scrap.com

Коментар

• Първоначално изпратено от phlex Разгледай мнение
                    Може ли да дадеш някои фундамети, с които си стигнал до извода за злато -70%, че ми стана интересно.

Коментар

Ми средната продължителност на живота е 75 години. Чакането няколко хиляди години или дори няколко десетки години е пропиляване на живота. Доларът може и да не е основна валута някъде в бъдещето, но в момента и в следващите години ще е. Така че много по-рационално е човек да държи долари пред това да държи злато което като нищо ще се обезцени с 60-70% още.

Коментар

Ми средната продължителност на живота е 75 години. Чакането няколко хиляди години или дори няколко десетки години е пропиляване на живота. Доларът може и да не е основна валута някъде в бъдещето, но в момента и в следващите години ще е. Така че много по-рационално е човек да държи долари пред това да държи злато което като нищо ще се обезцени с 60-70% още.

равновесов ти си тотално падладел бе, от римско време с 1 една златна пара (1 Aureus 8g) може да си купиш 4 чифта цървули до ден днешен със същото количество пак можеш същото.
                        Искаш да кажеш, че печалбите ще намалеят и заплатите също и разходите също така ли?? На златарите ше им кажеш от днес печелите по 100$ месечна заплата не по 2000$ в Невада например щото долара е станал силен и ше си купите повече неща с него и 100вка ше ви стигне тъй ли??
                        Абе ти нормален ли си честно ми кажи ама съвсем честно

Ти си тотално отдалечен от реалността някъде там с виртуалните деривати чудесии, да ми говориш, че на някоя валута с времето покупателната стойност ще се увеличи и каквото си можел да купиш преди с 10г. със 100$ сега ше го вземеш същото за 10$ или сметката на телефона няма да ти е 20$ а 2.50$ от следващя месец .....
                        Last edited by michaelis; 22.01.2015, 15:08.

Коментар

• Супер мерси за инфото

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Никой в БГ не използва банките за това. Там надценките са такива, че да обезсърчат покупките, но все пак да кажат - ето на не ни пука, ние също търгуваме със злато.

Най-известни са Тавекс. Там разликата между купува и продава на физическото инвестиционно злато е обичайно с 4% разлика.
                            Купувал съм от Тавекс, може да се разчита

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                              Мерси вече бях да поразпитам, наистина само конкретни офиси се занимават с това. Наистина са неадекватни цените... просто един приятел си е взел преди време и ме помоли да проверя по принцип как стои въпроса с обратното изкупуване ...
                              Никой в БГ не използва банките за това. Там надценките са такива, че да обезсърчат покупките, но все пак да кажат - ето на не ни пука, ние също търгуваме със злато.

Най-известни са Тавекс. Там разликата между купува и продава на физическото инвестиционно злато е обичайно с 4% разлика.
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мерси вече бях да поразпитам, наистина само конкретни офиси се занимават с това. Наистина са неадекватни цените... просто един приятел си е взел преди време и ме помоли да проверя по принцип как стои въпроса с обратното изкупуване ...
                                Last edited by pepe1234; 22.01.2015, 14:26.

Коментар

Working...
                                X