IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Мишоков, за мене какво ще го бъде с PM много е важно какво ще стане следващите дни с SLV както си е кацнало на ма200. Пробие ли я с добри обеми - има добър вътък до 21$. Не успее ли - як шорт и на него (и на злото) че пак ще ходи да тества 14....
    Ми не знам някои казват още веднъж последно на доле, може би по-ниско, може по-високо, други казват, че е тръгнало за новите върхари, но после там постата ше е голяма x 5/8 за сребрари и златари. Ако пробива еди кво си еди що си внимавай да не те изгърбят тея от долу, че ходи доста години на доле и настрани едно такова и ше изпотрепе шортаджиите както и еврото то са слиза всички на клона и после кат с франка баум и по китарата ......

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Бе не знам, ама вчера RSX (в $) скочи >4 пъти повече от швабите.
      Ще кажеш кю ито за тях гаче...
      еми кастро обясни го на равновесовия аз знам, че там е постата нека ги трепят да стигне до 10$ ама нема нема и да слезне до толкова за съжаление

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Разбира се говорим за два много съпоставими периода. Този, в който печалбите на компаниите във валута са се измервали през златен стандарт и този, в който този стандарт официално е изоставен от целия свят Но, разбира се, нищо не пречи да се надяваме, че акциите и сега ще донесат по-голяма доходност, ако изпаднем в условия на хиперинфлация. Надеждата е крепяла човечеството дори по-дълго от златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Дори и по време на една от най-бруталните хиперинфлации в историята - ваймарската, акциите (немските!), пак са донесли по-висока доходност от златото. Но то тогаз сигурно е било друго, златото не е било пред свършване както сега Сега изход нема, купувайте и заравяйте, само гледайте да е по-надълбоко че поне като ви търсят златото да прекопаят хубаво градината
          Разбира се говорим за два много съпоставими периода. Този, в който печалбите на компаниите във валута са се измервали през златен стандарт и този, в който този стандарт официално е изоставен от целия свят Но, разбира се, нищо не пречи да се надяваме, че акциите и сега ще донесат по-голяма доходност, ако изпаднем в условия на хиперинфлация. Надеждата е крепяла човечеството дори по-дълго от златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
            Дори и по време на една от най-бруталните хиперинфлации в историята - ваймарската, акциите (немските!), пак са донесли по-висока доходност от златото.
            Поправка: Само акциите на онези немски компании, които по случайност са избегнали банкрута! Така че, ако ти се играе тото по-добре не използвай фондовата борсичка за това. Има си спортен тотализатор за тая работа.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Инфлацията със сигурност ще се покачи, но да не говорим, че тя самата няма нищо общо с целта на Европа да стимулира икономиката. И ще е много интересно ако даните за инфлацията в Европа тръгнат към бленуваните 2% още преди Супер Марио да е пуснал печатницата, след като е обещал парички на банките.

А за САЩ си мился че с постоянно поскъпващият долар ще си имат оправдания въобще да не пипат лихвения процен. А и ако репортите за заетоста им се окажат въздух под налягане, заедно с шистовата индустрия, която както бързо изгря може и да залезе също толкова бързо. QEто зад океана направо си чука на вратата, а и ще позволи на долара да падне от висока, така че да не го срине със земята. Но накрая всичко опира до жълтурковците

Коментар

И след това всички ще разберем, че изход няма и че единственият въпрос е дали сме успели да се запасим овреме със злато.
                Дори и по време на една от най-бруталните хиперинфлации в историята - ваймарската, акциите (немските!), пак са донесли по-висока доходност от златото. Но то тогаз сигурно е било друго, златото не е било пред свършване както сега Сега изход нема, купувайте и заравяйте, само гледайте да е по-надълбоко че поне като ви търсят златото да прекопаят хубаво градината

Коментар

• Направо се разтапям докато ви чета бичите басни

Коментар

Ако икономиката тръгне, то тогава неминуемо ще има инфлация и златото ще бъде прекрасен хедж.
                    Логично изглежда да е хедж, само че в такива времена никой не мисли за хеджиране. Ако инфлацията е около нормалната златото ще пада. Вече при над 4-5 % годишно и отрицателна реална доходност по ДЦК картината става друга и златото става привлекателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Ако икономиката не тръгне златото ще спечели, ако един ден тръгне- ще загуби. Все още дългосрочно не е ясно дали нещата ще се нормализират, или ще идва апокалипсиса . Затова златото за мен е временно решение при много балониран пазар, ама то и долара е същото решение...
                      Ако икономиката тръгне, то тогава неминуемо ще има инфлация и златото ще бъде прекрасен хедж. Т.е. плавни, стабилни ръстове. Ако икономиката не тръгне, въпреки "програмите за количествени улеснения", то тогава в нашия свят нещо наистина е объркано и ще трябва спешен хедж срещу изхода от тази ситуация. Тоест няма лош дългосрочен вариант за златото.

Златото може да пада само краткосрочно при очаквания от свиване на паричната маса (прекратяване на програми, вдигане на лихвени процетни и т.н.) в комбинация с дефлация. Точно на това ставахме свидетели от 2012 до 2014 г. вкл. Засега нищо не се е променило, но първо отиграваме европейското QE. След което ще коригираме един или два пъти ако САЩ вдигнат лихвите и видим, че така желаната от правителствата инфлация не се получава. И след това всички ще разберем, че изход няма и че единственият въпрос е дали сме успели да се запасим овреме със злато.

Коментар

• За мен си върви перфектно..до месец два минимум 1400$

Коментар

Ако не направят инфлация краят е още по-болезнен. Защо рипат толкова централните банки и правителствата.. Те нямат избор. Във всички случаи златото дългосрочно ще спечели, винаги е било така.
                          Ако икономиката не тръгне златото ще спечели, ако един ден тръгне- ще загуби. Все още дългосрочно не е ясно дали нещата ще се нормализират, или ще идва апокалипсиса . Затова златото за мен е временно решение при много балониран пазар, ама то и долара е същото решение...

Коментар

Шашкат се за 5 мин. от толкова наляти пари, след това се сещат, че и 3 пъти по толкова няма да направят инфлация, а пък алтернативните хартии ще си растат и тръгва надолу...
                            Ако не направят инфлация краят е още по-болезнен. Защо рипат толкова централните банки и правителствата.. Те нямат избор. Във всички случаи златото дългосрочно ще спечели, винаги е било така.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                              Ми не, то въпроса беше как ще се отрази програмата за изкупуване на ЕЦБ на златото и аз казах НИКАК!
                              Те обаче не та не, са ше си е**** ма**** и златото вииш ли.
                              Та бях казал че ще видим на графиката и за това ги питам какво показва? Показва че продължаваме в рейндж а ръста в предишната седмица беше по-голям от тази.
                              Шашкат се за 5 мин. от толкова наляти пари, след това се сещат, че и 3 пъти по толкова няма да направят инфлация, а пък алтернативните хартии ще си растат и тръгва надолу...

Коментар

Аз им казвам, че качат ли борсите златото пада, а те не, та не
                                Да чакат още малко да се понадуе балона и тогава да го пускат това злато...
                                Ми не, то въпроса беше как ще се отрази програмата за изкупуване на ЕЦБ на златото и аз казах НИКАК!
                                Те обаче не та не, са ше си е**** ма**** и златото вииш ли.
                                Та бях казал че ще видим на графиката и за това ги питам какво показва? Показва че продължаваме в рейндж а ръста в предишната седмица беше по-голям от тази.

Коментар

Working...
                                X