IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някакви мнения, дали Китай ще тръгне да обезценява юана и колко би се изтреляло златото??

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Тази хиперинфлация вече 7 години я чакаме, но вместо нея се борим с дефлацията
      Непризнаването на собствените грешки и реалността е най-големият враг на инвеститорите!
      Благодаря ти, че сам оборваш коментарите ти.
      Да наистина в момента се "борим" с дефлацията и поради това виждаме цените на златото ниски, а когато тръгне инфлацията, ще видим цените на златото,а и на други стоки по-високи, което е абсолютно неизбежно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Да не говорим че причина да се търгува златото като цяло аз не виждам при толкова много други възможности да избереш най- неясната е адски глупаво.
        Принципно съм бил винаги съгласен на 90% от коментарите ти, но този път не съм и тъй като този път немога да го преглътна, бих искал да се обоснова. Не съм на мнение, че златото е най-неясната инвестиция.

1. Поглеждайки исторически на нещата в последните 6-7г. ще видим най-ниската цена от около 1000$ (през 2009) и съответно най-висока от около 1800$ (през 2011 и 2012).
        - В този ред на мисли много хора биха казали, че е напълно възможно да видим отново цени от 1000$ и аз съм напълно съгласен с това, но тук въпроса е за колко време ще се задържи тази цена преди да поскъпне? - моят отговора е максимум 1 година.
        - Мисля си че всички ще се съгласим, че ще да видим отново и цени от 1800$, която цена отново би могла да се задържи на това ниво от около 1 година. Въпроса отново е кога ще ги видим тези цени, ами моят отговор е съвсем прост, като погледнем в близкото минало и имайки в предвид глобалните проблеми (винаги ги е имало), които се задълбочават тепърва. Та поглеждайки периода в който цената на златото се е задържал най-много около 1000$, то това е периода от 2008-2010, което е и отговора на въпроса кога ще видим отново високите нива от около 1800$ ами съвсем скоро до 2-3 години.

2. Както сам беше казал в един от коментарите ти че се пазарува тогава, когато цените падат, а аз си мисля, че който и да започне да пазарува в момента дори цената да падне до 1000$ през следващата година, то той ще бъде на печалба в близко бъдеще с около 60-80% от период до 3г.

3. Някой интересувал ли се е Джордж Сорос дали е започнал да купува злато?

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
          Докато стане Хиперинфлация в САЩ. Друг вариант няма!
          Тази хиперинфлация вече 7 години я чакаме, но вместо нея се борим с дефлацията
          Непризнаването на собствените грешки и реалността е най-големият враг на инвеститорите!

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
            Да се върнем на златото.
            Колко още ще чакам, за да слезе под 500 долара, както обещаваха половината участници в темата?
            Според мен максимум между 3 и 5 години трябва да почакаш. Цената ще е 500 или по ниско, когато кризата свърши и всички повярват, че вече ни очаква само розово бъдеще

Сегашната криза скоро ще навърши 7 години, а исторически погледнато почти няма кризи, които да са траяли много по дълго от 10 години.

Коментар

• тука яко се е филмирало. Доживяхме Бентли да дойе у форумо.

поне на приказки

Коментар

• Ти би трябвало да не говориш....

Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                Да се върнем на златото.
                Колко още ще чакам, за да слезе под 500 долара, както обещаваха половината участници в темата?
                ...сериозно нали? Ако товята преценка се основава на мнението на хората от форума си загинал. Ако търговията ти се основава на предположението че нещо ще падне 70 % и ти догава да се наместиш...пак си загинал. Да не говорим че причина да се търгува златото като цяло аз не виждам при толкова много други възможности да избереш най- неясната е адски глупаво.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                  Да се върнем на златото.
                  Докато стане Хиперинфлация в САЩ. Друг вариант няма!

Коментар

• Да се върнем на златото.

Коментар

• Хех пак го спасиха да видим до кога

Коментар

• Пичове, какво се случи с еврото, когато ФЕД спря "официално" печатницата?
                        Накъде тръгна еврото спрямо $?
                        И накъде ще тръгне сега, като си разменят ролите?

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                          та са неразбрах аз..., от толкоз капацитете тук , в крайна сметка златцето балон ли е или не ???

НЕ Е
                          Подценено е
                          Някоя сутрин масовката ще го разбере, но ще е прекалено късно за нея защото същевременно е продала дори брачните си халки за да се сдобие с някое творение на епъл самсунг или друг технологичен гигант.

Коментар

• ..........

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            ..

Всеки човек живее,мисли, мечтае и се стреми към неща които са свързани с неговата среда.
                            Прочетох те отначало, впечатленията ги оставям за себе си....
                            Позволи да не се съглася, само с по-горния цитат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Ветринарен, Специални обурудвания вкл.военни, Инвестирор съм в един бизнес парк в Германия и го менажирам с моя компания.

И управлявам парите си разбира се.

Мерцедес, Бентли.
                              Благодаря за отговора.

Коментар

• ..........

Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                                Щом та боли корема продавай Тва усещане е сигурна индикация че си се нагмуцал с по-голям залък отколкото можеш да преглътнеш.

Коментар

Working...
                                X