IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще ти каже...

Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    E хайде де, изплюй камъчето! Кажи колко е нормалното ниво на златото, че да си направя сметката
    ...няма начин да не ти каже. Той знае, гледа в бъдещето. Какви глупости ви се въртят в главата просто се изумявам...Нормално ниво на златото - измислено и открито от участниците на форума в Инвестор.бг и по специално в невероятната теме Златото балон или не" След това ще го дадат по CNBS като Breaking news.
    Чакай ти да си направиш сметката щото някой ти бил казал колко било нормалното ниво на златото...че фанеш най голямата печалба, да забогатееш и т.н.
    Или пък чакай някой да ти каже какво да купиш и кога да го продадеш. И ще станеш един такъв инвестотор голям, с такова бъдеще че както каза някой преди мен....само си викам дано.
    Мислете бе ей хора....учете се да мислите с главите си...да взимате собствени решения....и т.н да носите отговорността си...така се трупа опит - с грешки...

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Аз съм единственият, в тази тема, който оперира с факти, а не с бла бла!
      Колега, отново не работиш с факти нито по точка 1 нито по точка 2
      Предлагам да си разделим работата защото освен БЛА БЛА друго не виждам от теб....говориш ми за последната криза, а аз ти говора за последните 100 години или от тогава е кризата според теб?!?
      Направих си труда относно част от точка 1 в рамките на 5 мин да намеря статистика за добив на злато, която би могъл да намериш тук....Ясно се вижда че сега се произвежда около 5 пъти повече злато от преди 100 години.
      http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...CAoQMygCMAI4ZA

Хайде сега и ти един път се потруди и дай факти за другата част от точка 1. Колко $ са напечатани за последните 100 години?

Коментар

• Тогава

Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение

Какво означава контролирани парамерти? Ако не вярваш в официалната инфлация на демократични държави, където всеки икономист за 5 минути би могъл да оспори публично данните на статистическите институти, тогава може да оспорим изобщо факта че живеем собствен живот Сигурно сме част от някакъв интергалактически Биг Брадър и всичко около нас е манипулирано

Какви “факти“ като контрааргумент може да ми дадеш ти на официалната инфлация? Моля те без бла, бла!

1. Колкото и да ти е чудно, въпреки многото печатане на пари на централните банки в момента за потребление има по малко пари от колкото преди кризата! Причината за това явление е, че освен централната банка нови пари се създават и от търговскиските банки, а те поради кризата ограничиха кредитирането и в крайна сметка общото количество на парите за потребление намалява. Това е причината и за дефлацията!

2. Прогнозите са много сложно нещо, но ако трябва да заложа, бих заложил на долара. Ако обаче бихме искали и да спечелим нещо, тогава еднозначно бих заложил на акциите. В злато със сигурност не бих инвестирал дългосрочно. Защо мисля така?

Това че 6000 години златото се е добивало трудно, а количеството му се е увеличавало бавно, не е гаранция, че и за в бъдеще тази тенденция ще продължи!
        Само за последните 70 години се е добило 150% повече злато от колкото през цялата история на човечеството или казано по друг начин 60% от всичкото добивано злато е добито в последните 70 години! Развитието на технологиите обаче не спира до тук! ООН скоро даде разрешение на няколко минни компании да разработват залежи на дъното на океана. Както шистовата революция промени тотално пазара на нефт и газ, така някоя нова технология за добив на злато може да увеличи неговото налично количество с много пъти и да срине цената му до невиждани ниски стойности!

Както виждаш твърдението, че златото е налично в ограничени количества е валидно само за определено технологично ниво.

Ограничението наличие на обработваема земя също е валидно само за дадено технологично ниво. Ако утре се разработи ефективна технология за отглеждане на водосрасли в океаните, може да се окаже че обработваемата “земя“ може да се увеличи с хиляди пъти, а водораслите да станат основен източник на биогориво, фураж и т.н.

Дългосрочно единственият ограничен ресурс могат да се окажат имотите на топ локации, но понятието топ локация също може много да се промени за 100 години.
        Да вземем по един пистолет и да се застреляме. Какво да правим и за какво да живеем като всичко може да се промени...

Хора, няма да живете по 200 години....живеете сега и ще живеете не чак толкова дълго. Правете пари сега...според реалността и според обстоятелствата. Мислете, вземайте решения сега, носете си последствията и отговорностите и продължавайте да се учите и трупате опит. Прогнозите ги оставете на хората на които има плащат за това. Ако всички знаем кое ще се вдигне, кога и колко няма да има ни пазар, ни нищо.
        Но най-неправилното което може да правите е да стоите и нищо да не правите.

Коментар

Сигурно сме част от някакъв интергалактически Биг Брадър и всичко около нас е манипулирано
          и.
          Има нещо вярно в това твърдение. Все пак света винаги е бил основан на дезинформация и манипулация.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
            И ние не виждаме какво апокалиптично има в това цените на стоките в $ да дойдат на нивата от преди 100 години? Не ми говори с контролирани параметри на инфлация, дефлация и бла бла.
            1. Вземи един път да говориш с факти и кажи сега тука на аудиторията колко $ са се напечатали за 100 години и колко злато се е добило за 100 години.
            2. Вземи да направиш след това прогноза колко $ ЩЕ се напечатат за следващите 100 години и колко злато ще се добие за същия период от време.

За пореден път ще те помоля да говориш с факти.

Какво означава контролирани парамерти? Ако не вярваш в официалната инфлация на демократични държави, където всеки икономист за 5 минути би могъл да оспори публично данните на статистическите институти, тогава може да оспорим изобщо факта че живеем собствен живот Сигурно сме част от някакъв интергалактически Биг Брадър и всичко около нас е манипулирано

Какви “факти“ като контрааргумент може да ми дадеш ти на официалната инфлация? Моля те без бла, бла!

1. Колкото и да ти е чудно, въпреки многото печатане на пари на централните банки в момента за потребление има по малко пари от колкото преди кризата! Причината за това явление е, че освен централната банка нови пари се създават и от търговскиските банки, а те поради кризата ограничиха кредитирането и в крайна сметка общото количество на парите за потребление намалява. Това е причината и за дефлацията!

2. Прогнозите са много сложно нещо, но ако трябва да заложа, бих заложил на долара. Ако обаче бихме искали и да спечелим нещо, тогава еднозначно бих заложил на акциите. В злато със сигурност не бих инвестирал дългосрочно. Защо мисля така?

Това че 6000 години златото се е добивало трудно, а количеството му се е увеличавало бавно, не е гаранция, че и за в бъдеще тази тенденция ще продължи!
            Само за последните 70 години се е добило 150% повече злато от колкото през цялата история на човечеството или казано по друг начин 60% от всичкото добивано злато е добито в последните 70 години! Развитието на технологиите обаче не спира до тук! ООН скоро даде разрешение на няколко минни компании да разработват залежи на дъното на океана. Както шистовата революция промени тотално пазара на нефт и газ, така някоя нова технология за добив на злато може да увеличи неговото налично количество с много пъти и да срине цената му до невиждани ниски стойности!

Както виждаш твърдението, че златото е налично в ограничени количества е валидно само за определено технологично ниво.

Ограничението наличие на обработваема земя също е валидно само за дадено технологично ниво. Ако утре се разработи ефективна технология за отглеждане на водосрасли в океаните, може да се окаже че обработваемата “земя“ може да се увеличи с хиляди пъти, а водораслите да станат основен източник на биогориво, фураж и т.н.

Дългосрочно единственият ограничен ресурс могат да се окажат имотите на топ локации, но понятието топ локация също може много да се промени за 100 години.

Коментар

След малко човека който неговори с ФАКТИ и наричан в този форум MZ/X ще ни сподели, че злато никой няма да търси до 100год., и ще се замени с накити от $, ще се влага за производството на различни технологични съоръжения $, а не злато, както и че хората ще си купуват големи сейфове и трезори като този във Форт Нокс, но там няма да се съхранява злато, а $.
              И като заключение ще сподели, че $ ще стане единствената валута.
              Мз таката не ги разбира тия неща нека да го оставиме да играе на ретро компютърни игри да се наслаждава на заслуженния отдих и да не се мъчи психологически с неща от които хал хабер си няма : а следващите сто години божа работа какво ще се случи, но следващите десет ще има доста негативни събития, поради огромните размествания в сферите на влияния.
              Last edited by Muller; 27.02.2015, 13:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                Следващите сто години няма да има долар, така че и да ти отговори то това било пълна измислица и лъжа
                Дори САЩ да съществуват под някаква форма то най вероятно валутата им ще е някакво обединение с други валути и би била под друго наименование.
                След малко човека който неговори с ФАКТИ и наричан в този форум MZ/X ще ни сподели, че злато никой няма да търси до 100год., и ще се замени с накити от $, ще се влага за производството на различни технологични съоръжения $, а не злато, както и че хората ще си купуват големи сейфове и трезори като този във Форт Нокс, но там няма да се съхранява злато, а $.
                И като заключение ще сподели, че $ ще стане единствената валута.
                Last edited by sssaaa; 27.02.2015, 12:31. Причина: технически грешки

Коментар

2. Вземи да направиш след това прогноза колко $ ЩЕ се напечатат за следващите 100 години и колко злато ще се добие за същия период от време.
                  .
                  Следващите сто години няма да има долар, така че и да ти отговори то това било пълна измислица и лъжа
                  Дори САЩ да съществуват под някаква форма то най вероятно валутата им ще е някакво обединение с други валути и би била под друго наименование.

Коментар

.... Най-нормалното нещо след един пазарен балон е цените да се върнат до нормалните си равнища.
                    E хайде де, изплюй камъчето! Кажи колко е нормалното ниво на златото, че да си направя сметката

Коментар

Не разбирам какво апокалиптично има в това цените да се върнат до нормалните си нива от последните 100? Най-нормалното нещо след един пазарен балон е цените да се върнат до нормалните си равнища.

Целият балон със златото се наду, защото анализатори и медии в хор манипулираха публиката, че се очаквало хиперинфлация. Вместо хиперинфлацията обаче дойде дефлацията!

САЩ изпадат в дефлация за пръв път от 2009 г.
                      http://www.investor.bg/novini/130/a/...2009-g-190067/
                      И ние не виждаме какво апокалиптично има в това цените на стоките в $ да дойдат на нивата от преди 100 години? Не ми говори с контролирани параметри на инфлация, дефлация и бла бла.
                      1. Вземи един път да говориш с факти и кажи сега тука на аудиторията колко $ са се напечатали за 100 години и колко злато се е добило за 100 години.

За пореден път ще те помоля да говориш с факти.

Коментар

• Америка никому не отдаст золото взятое на хранение, даже России... "Военная тайна"

https://www.youtube.com/watch?v=XZWOg5u_Y7o

Преди четох, а сега тук чух, че единствено Франция е успяла да си върне златото от Америка.
                        Което пък после струваше главата на ДеГол. Спретнаха му едно студентско недоволство................
                        Last edited by Сините камъни; 27.02.2015, 07:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Опааа... Тоя бисер го бях изпуснал. Светът, колега, има нужда от хора произвеждащи блага - инженери, агрономи, биолози, химици, физици, фермери, шивачи, обущари, хлебари... Светът няма нужда от паразити прехвърлящи едни пари от единия джоб в другия за да ограбват труда на произвеждащите блага!
                          Опааа...Това също е бесер ,ама гоуем !
                          Явно светът ще събере на едната поляна инженерите ,агрономите ,химиците , после на другата поляна ще събере учените -създатели на технологии ,програми
                          после на трета поляна ще събере простите бачкатори /които просто искат да бачкат ,да получават пари и да се напиват после вечер /такива хора има много Форекс и ти нямаш право да забраняваш тяхното пвсевдо щастие !!

И кво излиза Форекс ......просто трябва предприемчиви паразити ,които да обединят отделните поляни населявани от честни работливи професионалисти .
                          Надявам се не очакваш да пукне топчето и да почне да властва
                          лумпен пролетариатът !
                          Защото поставени при равни условия два различни по същност индивида ,ще се развият РАЗЛИЧНО !

ЕРГО .....раздай на 7 000 000 българи по 100 000 $ и след три години елате ни вижте - РАЗСЛОЕНИЕТО НА КЛАСИТЕ ще бъде почти същото !
                          Както и да е ,за друго пиша .
                          Аз твърдя ,че хората произвеждащи блага имат нужда от предприемачи ,хора готови да носят риск ,но и отговорност /за здравето ,за заплатите ,нищо ,че може и бизнеса моментно да не върви /
                          Най- смешното е че аз съм левичар по душа ,но ме досмешава от твоите марксиско-пролетарски съждения :

" В такъв случай тези, които не можете нищо друго да правите освен пари трябва да се подготвите за съвсем близкото бъдеще.".. -Форекс "

Явно положението е натопорчено ,връща се диктатурата на пролетариата ,демократичният социализъм ,РАБФАКЪТ /работнически факултатет -там тъпоумните роднини на партизаните ставаха вишисти без приемен изпит /-така си беше и ти го знаеш !
                          Както и да е ,аз съм за капитализъм с човешко лице ,капитализъм където всеки си знае мястото ,свят в който няма уравниловка :
                          т.с. двама работника единият си обича работата, раздава се, твори идеи ,които споделя с шефа си -другият си кюти скатава се и нема търпение да чукне часовника ! Накрая и двамата работника получават ПО РАВНО !!!!!
                          Ето затова социализма загуби войната ,заради несправедливостта в ОЦЕНКАТА НА ТРУДА ,заради уравниловката !
                          През демокрацията е различно-може ПАК да има връзкарство ,калинки и прочие ,но и всеки с труд ,старание и РИСК ,МОЖЕ ДА ПРЕСКОЧИ РОДОВОТО СИ СЪСЛОВИЕ !
                          Аз го постигнах -защо не и още много други !
                          п.п.иначе и тогава и сега ни управляват крадливи боклуци ,шансът обаче винаги е бил реален ,стига да ти се работи до откат ,да имаш ПОДХОДЯЩО образование и да УМЕЕШ да поемаш РИСК !
                          Накратко да бъдеш паразит,по твое му !!!
                          Накратко да си шеф ,да ръководиш ,да ограбваш труда на произвеждащите блага !!!

п.п. тази реклама е за нек-ва си банка , дано разбереш ..другото :

https://www.youtube.com/watch?v=2glbUaGyPp4

Коментар

Най-нормалното нещо след един пазарен балон е цените да се върнат до нормалните си равнища.
                            Пазарният балон се нарича "долар" а не "злато". Не ми е известно някой да е напечатал нови 5 трилиона унции злато за последните 5 години?
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Дали фирмичките ползващи High-frequency trading (HFT), атакуват и фючърсите на златото, се питам аз ?
                              Ако е така, борбата ще е трудна и неравностойна, да не говоря, че според законите отвъд океана, HFT не са манипулация на пазара.

Малко данни

Virtu основателя Vincent Viola e бил бивш NYMEX президент.
                              Миналия март Virtu отложи пускането на IPO za 4 млрд.
                              Virtu за посл 4 год има само един (1) ден със загуба.
                              Virtu е от фирмите ползващи нaй-много HFT

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                И аз мисля, че апокалиптичните сценарии на някои хора тук, че златото щяло да падне на 500 долара са безпочвени.
                                Не разбирам какво апокалиптично има в това цените да се върнат до нормалните си нива от последните 100? Най-нормалното нещо след един пазарен балон е цените да се върнат до нормалните си равнища.

Целият балон със златото се наду, защото анализатори и медии в хор манипулираха публиката, че се очаквало хиперинфлация. Вместо хиперинфлацията обаче дойде дефлацията!

САЩ изпадат в дефлация за пръв път от 2009 г.
                                http://www.investor.bg/novini/130/a/...2009-g-190067/

Коментар

Working...
                                X