IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
    Не се измъквай - кажи ни как възнамеряваш да направиш инфлацията в Щатите. Трябва да си поискаш дълговете ... от Мутра No.1. И как ще стане тази работа?
    Ще ти отговоря! Все пак за разлика от друг път, въпроса ти е конрекетен и формулиран!

Инфлацията вече е ФАКТ, остава само да се ускори! Потребителските цени растат!

Core CPI print has not been higher since October 2008…

Количествените улеснение са генератор на инфлация! Занижената икономическа активност(ОБЯВЕНА ЗА РАСТЕЖ), подтискаше цените при потребителските стоки, но при всички останали имахме стремглав растеж!

Днес с приближаването на срива в икономиката, ФЕД ще пуснат нови количествени улеснения, а дефлацията ще обърне в стремглава инфлация, не само в САЩ!

Филмче, което е елементарно, но не и за късогледи икономисти и КОНЕ С КАПАЦИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА СТАТУКВОТО!

Дефлация преди ИНФЛАЦИЯ/ХИПЕР! ЗАЩО!!!

https://www.youtube.com/watch?v=vAFtlgJNMCo

Коментар

• Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнение
      Златото на САЩ ,ако го има?,е само около 325 милиарда долара!Колко ще им помогне при дълг над 30000 милиарда???
      Дългът им е над 17.5 Т. И как ще си го искаш?
      Last edited by бай Промо; 22.03.2016, 17:05.

Коментар

И как ще стане тази работа.
        Само златните им запаси са:
        Италия -2451.8 T; МВФ - 2314.7 T; Германия - 3996.4 T; САЩ - 8133.6 T; Русия - 936.8 T; Швейцария - 1040.2 T; Китай - 1036.2 T; Иран - 500 T; Индия - 557.8 T; Холандия - 612.57 T; Япония - 786.3 T; ECB - 502.1 T.

И как ще стане това с изживяването, че нещо ми се губи.
        Златото на САЩ ,ако го има?,е само около 325 милиарда долара!Колко ще им помогне
        при дълг над 30000 милиарда???

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Така както спускаш твърденията си, не смятам, че са аргументирани, съответно от тук на сетне няма и да ги коментирам!
          Не се измъквай - кажи ни как възнамеряваш да направиш инфлацията в Щатите. Трябва да си поискаш дълговете ... от Мутра No.1. И как ще стане тази работа?
          Last edited by бай Промо; 22.03.2016, 16:55.

Коментар

Инфлацията ще е за нас, а безработицата няма да я коментирам. Как ще стане инфлацията там като си знаят урока - с количествените улеснения.
            Всеки има право на мнение! Мога да отговарям само на ТЕЗИ, които по някакъв начин ги подкрепяш с АРГУМЕНТИ!
            Така както спускаш твърденията си, не смятам, че са аргументирани, съответно от тук на сетне няма и да ги коментирам!

Успех!

Коментар

Италия -2451.8 T; МВФ - 2314.7 T; Германия - 3996.4 T; САЩ - 8133.6 T; Русия - 936.8 T; Швейцария - 1040.2 T; Китай - 1036.2 T; Иран - 500 T; Индия - 557.8 T; Холандия - 612.57 T; Япония - 786.3 T; ECB - 502.1 T.

Ми някой като тебе може да мисли, че златото е ГОЛЯМАТА РАБОТА, ама аз не съм на същото мнение!

САЩ имат империя изградена на долара! Златото, което имат е нищожна прашинка на фона на икономиката им, банките предприятията(до колкото са останали) ИТ индустрията и прочие! Златото за нищо не ги спасява, както и другите водещи страни по златни резерви! Говорим за отписване на ДЕСЕТКИ ТРИЛИОНИ и срив в икономиката!

Най-адекватния пример, за който се сещам е:

Строителен предприемач строящ сради за милиони, с кредити за милиони, с машини за милиони, с бъдещи уговорени поръчки за милиони, с кола за 300 бона и 2 кила злато у тях за 150 хилки! При СРИВ в "МОХАБЕТА", ще го оправят точно толкова, колкото златните резерви, изброените от теб страни!

Коментар

Лесно ще стане! Инфлация, загуба на покупателна способност, висока безработица, социални помощи, които не могат да покрият физическото оцеляване!
                Инфлацията ще е за нас, а безработицата няма да я коментирам. Как ще стане инфлацията там като си знаят урока - с количествените улеснения.
                Last edited by бай Промо; 22.03.2016, 16:42.

Коментар

Лесно ще стане! Инфлация, загуба на покупателна способност, висока безработица, социални помощи, които не могат да покрият физическото оцеляване!
                  200 милиарда пенсии на германските пенсионери, предстои да се изпарят от Гърция, благодарение на чудовището, Меркел!
                  Сривове на стойността на активите из фондовите пазари! Фалит на банки!
                  Нещата са безброй...

1:1 с България! Тук от една сравнително просперираща страна, видяхме:

Хиперинфлация
                  Фалити на банки
                  Изпарение на активите обезпечаващи пенсиите
                  Социални помощи, непокриващи физически разходи за живот
                  Висока безработица
                  Бачкане за без пари

Коментар

• В щатите упорито се работи по почина на нашите псевдо демократи и псевдо социалисти в последните 25 години .... а именно да направим избирателите зависими от подаянията на властта и обещанията за добавки за велик ден или коледа...

Бърни Сандерс преди 20-30 години щяха да го изгонят с ритници от всяка среща на демократите, а сега му пляскат и даже гласуват за него.....
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Живеем във времена на прелом, когато ЗАПАДА трябва да отреже 50-60% от своето благосъстояние, което реално не изкарва!

Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                      Задлъжнялостта и циклите в икономиката са просто елементи! Същината е ГОЛЕМИЯТ ПРЕЛОМ, който трябва да изживее ЗАПАДА!
                      Last edited by бай Промо; 22.03.2016, 16:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
                        Работата е МНОГО по-дебела. На компанииете вече не им трябват акционери. Ако им трябват пари, ще си ги вземат на нулева лихва. Вече не е необходимо да сбираш ресурс за да направиш нещо голямо. Това подкопава основите на капитализма и пазара и води до планова икономика. Мисля, че в САЩ най-после им светна тази червена лампичка и никога няма да минат на отрицателни лихви. Дори мисля, че ще ги повишат като преглътнат огромно количество фалити и влязат в рецесия. Но това е единствения начин на задържат пазара жив и функциониращ.
                        САЩ не ги интересува пазара! Там властва корпоративното лоби, а всичко под елит, на долу, разбирай средна класа и мизерници, се разглеждат като роби!
                        Единственото, което интересува елита е да задържи колкото се може повече властта си! Нищо не се прави за хората, а въпреки техните интереси!
                        Въпросът е дали ще успеят, а не дали е така или не!
                        Напълно е възможно да минат и на отрицателни лихви, с оглед на пълната им несъстоятелност пред фактите, такива каквито са!

Ето какво казва Питър Шифт, много преди да направят първото повишение на лихвите в САЩ:

"I also said that I didn’t think the stock market could handle a rate hike, that the market had stopped rising based on the absence of quantitative easing. But if the Fed actually increased rates, the air would come out of the bubble a lot faster. I mean, it was seeping out, but once the Fed put a hole in it by actually raising rates, I thought it would go down a lot faster. So I thought that the Fed wouldn’t raise rates, because I knew that if they did, the markets would tank. So with the economy going down and the stock market going down, I knew that if the Fed raised rates, the next thing they would do is reduce them back to zero and launch QE4, and they would look like complete fools.”

Той е непогрешим както 2000 година при скукването на балона, така и през 2008г., когато много по-рано алармира за абсурдния кредитен балон при жилищата!

Фондовия пазар е просто инфлациран и представлява един надут балон, който не кореспондира с реалната икономика! Ето какво казва Brian Barnier:

"As the financial crisis reached a fevered pitch in 2008, the Federal Reserve took to flooding the financial market with dollars by buying up bonds. Simultaneously, interest rates fell dramatically, as bond yields move in the opposite direction of bond prices. Barnier sees the Fed as responsible for over 93% of the market from the start of QE until today. During the first half of 2013, the Fed caused the entire market’s growth, he said.”

Както съм казвал много пъти, за мен същината не е в поредната финансова и икономическа криза, която ще бъде регистрирана от човечеството! Живеем във времена на предлом, когато ЗАПАДА трябва да отреже 50-60% от своето благосъстояние, което реално не изкарва! Няма ги предприятията, няма ги работниците, няма го и демографския потенциял(пълненето с маймуняци и създаването на малцинствено паразитен слой, допълнително само ще влоши нещата), няма я духовната мотивация за градене на благосъстояние!
                        ТОВА Е ОСНОВНОТО! Задлъжнялостта и циклите в икономиката са просто елементи! Същината е ГОЛЕМИЯТ ПРЕЛОМ, който трябва да изживее ЗАПАДА!

Коментар

На компанииете вече не им трябват акционери. Ако им трябват пари, ще си ги вземат на нулева лихва.
                          Ще си вземат, ама друг път. Тя тази нулева лихва е за междубанковия пазар - фирмите нулевата лихва слабо ги касае. Когато нашите алчногъзи търговски банки започнат да раздават кредити на нула процента ела, ми се обади.
                          Last edited by бай Промо; 22.03.2016, 13:39.

Коментар

Работата е МНОГО по-дебела. На компанииете вече не им трябват акционери. Ако им трябват пари, ще си ги вземат на нулева лихва. Вече не е необходимо да сбираш ресурс за да направиш нещо голямо. Това подкопава основите на капитализма и пазара и води до планова икономика. Мисля, че в САЩ най-после им светна тази червена лампичка и никога няма да минат на отрицателни лихви. Дори мисля, че ще ги повишат като преглътнат огромно количество фалити и влязат в рецесия. Но това е единствения начин на задържат пазара жив и функциониращ.
                            хората дето разбират от икономика го дуднят това от преди 2008-ма, но кой да слуша...в Америка няма истински капитализъм..по-скоро има диктатура на Едрия Еврейски капитал прикрит зад ФЕД, Голдман и тн
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Вчера един, пич, тука в темата ме попита, защо съм качвал СПАМ! Тъй като бях цитирал статия от един американски анализатор, който говореше за манипулации при стоковите индекси! НЕРЕЛЕВАНТНОСТТА на пазара по отношение на икономическа ситуация, спрямо стойност на индексите може да се види в горната графика!
                              Компаниите поддържат котировките чрез обратно изкупуване! Вижда се, че от началото на 2016г. корелацията се разминава, а те започват да се "задъхват" в опита си да крепят пазара! Същото се случва и при банките и фондовете, които крепят собствените си позиции! Скоро предстои голямото сгромолясване, а фондовия пазар ще пада с 7-8% на ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                                Моля, придържайте се към темата.
                                Вие тая тема четете ли я ? Какво от това което е писал Hermes 73 , не е по темата.

Обяснил е една от причините за бъдещото покачване на златото.Затова са и коментарите на Mike Florida.

На мен като начинаещ инваститор тези мнения са ми много полезни, защо ги триете?

Коментар

Working...
                                X