IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Всичко хубаво, но не разбирам защо им е на хората да си купуват със заплатата две унции злато?
    Че да могат след 6000 години пак да си купят 3 чифта обувки
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Още един дървен философ, WTF!?!?
      Ако приемем, че с една заплата в САЩ/Европа и др. можеш да си купиш 2 унции злато, мислиш ли (поне опитай), че ще има физически обществено достъпна наличност от този благороден метал, някъде?
      Ще си останат налични само обещанията (фючърсите), както е в момента и с всяка валута, като $ например.

Нека позная - Американски колеж в БГ?
      Всичко хубаво, но не разбирам защо им е на хората да си купуват със заплатата две унции злато?

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
        А, не бе, баце, аз не споря, сто и трииесе процента си прав. Тия испанци дет са потънали 1700г, сега сигурно им е голем кеф че златото им е запазило стойността си И на тебе щи е голем кеф след 300 години като със заровеното злато си купиш същите сандали дет си ги купуваш сега

Ама аз живея доста нездравословно и се опасявам че не мое да изкарам толко години
        Само нема се плашиш ше доживееш нема къде да одиш, тя баба ми да иляди още 100години та през края на втората св. война е минала, та комунизма, та са демократизма, та евро да долари, Тато, Луканов та Виденов, та смени на лефчетата, че и кризата на долара през 70те и т.н. Тъй, че нема се плашиш ше скиваме още много неща амин дай Боже .....

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
          И каква е идеята на това изказване - че искаш да се гътнеш и да останеш да висиш с пари на някого? така ли? И от оя свят да се присмиваш на хората, че не могат да те 'гепнат'?
          Вервай ми - ако си близо до тоя момент - ще искаш да си се издължил. Явно не си близо - да си жив и здрав.
          Ъъъ...не, не е това идеята. Отде ви идват наум тия? Идеята е че златото мое да е стабилно в ултрадългосрочен период но ние хората не живеем по 300 години. Мен ме интересува да е стабилно за 1, 5, 10, айде 20г. Оттам нататък само големия златен Буда решава.

Коментар

Ако приемем, че с една заплата в САЩ/Европа и др. можеш да си купиш 2 унции злато, мислиш ли (поне опитай), че ще има физически обществено достъпна наличност от този благороден метал, някъде?
            Ще си останат налични само обещанията (фючърсите), както е в момента и с всяка валута, като $ например.

Не бе, текстилен. Ако фючърсите са прекалено ниски че на хората не им се продава, просто физическото ще се продава на по-високи цени. Няма черни пазари, няма магури, няма нужда да се криеш по кьошетата за да си купиш май прешъс, няма да настъпи световна златна криза.

Тва дет с толко мъка се опитваш да го опишеш се казва backwardation. Гугълни го поне да знаеш за кво приказваш.

Коментар

ФЕД да направи "одит" на ЕЦБ? WTF?
              Ако фючърсите слязат до $500, физическо ще се продава само на черния пазар? WTF? Ааа, да, сетих се. Продажбата на физическо злато много над фючърсната цена се наказва със 150 години затвор! И при фючърси $500, Тавекс ще може да продава на $1000 само ако излязат в нелегалност!

Нека да позная, текстилен техникум? И после виШе в Нов Български?

Коментар

Ама аз живея доста нездравословно и се опасявам че не мое да изкарам толко години
                И каква е идеята на това изказване - че искаш да се гътнеш и да останеш да висиш с пари на някого? така ли? И от оя свят да се присмиваш на хората, че не могат да те 'гепнат'?
                Вервай ми - ако си близо до тоя момент - ще искаш да си се издължил. Явно не си близо - да си жив и здрав.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                  ае дори и болтовете на кораба да са, пак цената ше е лудница не се кози ...... тва беше само за демонстрация за такива кат Моторесте, TATO оня Левовете и други такива да видат, че го е имало тва, когато долара въобще не е бил заплануван ...... и, че ше остане много след долара тва - гаранте
                  А, не бе, баце, аз не споря, сто и трииесе процента си прав. Тия испанци дет са потънали 1700г, сега сигурно им е голем кеф че златото им е запазило стойността си И на тебе щи е голем кеф след 300 години като със заровеното злато си купиш същите сандали дет си ги купуваш сега

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    тука прайса не идва от златото, а от друго бре!
                    ае дори и болтовете на кораба да са, пак цената ше е лудница не се кози ...... тва беше само за демонстрация за такива кат Моторесте, TATO оня Левовете и други такива да видат, че го е имало тва, когато долара въобще не е бил заплануван ...... и, че ше остане много след долара тва - гаранте
                    Last edited by michaelis12; 28.07.2015, 16:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                      я каква новина

Florida family finds $1mn in gold from sunken 18th century Spanish galleon (PHOTOS)
                      http://www.rt.com/news/310922-treasu...spain-florida/

като го гледам на снимката нищо му нема и пак стойността му е същата дори и когато още в Америка е имало индианци без долари ....... (едно доказателство за Моториста MZ/X, че за него тряя разкази в картинки - ми ето му едно такова)

Тва семейство са ше треа да се отърве колкото се може по-бързо от тая тъпня, за да не "падне в златния капан кат Путин"
                      тука прайса не идва от златото, а от друго бре!

Коментар

• я каква новина

Florida family finds $1mn in gold from sunken 18th century Spanish galleon (PHOTOS)
                        http://www.rt.com/news/310922-treasu...spain-florida/

като го гледам на снимката нищо му нема и пак стойността му е същата дори и когато още в Америка е имало индианци без долари ....... (едно доказателство за Моториста MZ/X, че за него тряя разкази в картинки - ми ето му едно такова)

Тва семейство са ше треа да се отърве колкото се може по-бързо от тая тъпня, за да не "падне в златния капан кат Путин"

Коментар

Ако фючърсите слязат до $500, физическо ще се продава само на черния пазар? WTF? Ааа, да, сетих се. Продажбата на физическо злато много над фючърсната цена се наказва със 150 години затвор! И при фючърси $500, Тавекс ще може да продава на $1000 само ако излязат в нелегалност!

ае като стане ако въобще се стигне до 500$ тогава пак ше пишете тука и ше се надувате са е на 1050$ или по-точно 990€ (щото мене тва повече ме грее от $) останалото са глупости, но тъй или иначе в дългосрочен план я долар я не още по-малко пък тва евро и без тва е на 1 шамар живот зад него нема държава нема никой ....

Коментар

Честно казано аз лично крайно се съмнявам да видим такива нива на USD/EUR, дори бих казал, че това е абсолютно невъзможно, но знам ли пък.... може в Европа да бъдат пуснати в екплоатация повече и по-бързо печатници спрямо САЩ или другия вариант е ФЕД да направи одит на ЕЦБ или казано по друг начин - крадеца вика дръжте крадеца!
                            Това е и причината поради която съм абсолютно убеден, че е невъзможно да видим цената на златото дори близки до тези нива. Всъщност може...., но само ако са фючърси, но тогава никой няма да продава физическо злато и няма да бъде свободно налично, а ще го има само на черния пазар и то доста над пазарната му фючърска стойност..

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              За това няма да е достатъчно да излезе Гърция от ЕС . Самата Германия с Франция барабар трябва да излязат и .... дори да се закачат като 51 и 52 щати на САЩ ...
                              Честно казано аз лично крайно се съмнявам да видим такива нива на USD/EUR, дори бих казал, че това е абсолютно невъзможно, но знам ли пък.... може в Европа да бъдат пуснати в екплоатация повече и по-бързо печатници спрямо САЩ или другия вариант е ФЕД да направи одит на ЕЦБ или казано по друг начин - крадеца вика дръжте крадеца!
                              Това е и причината поради която съм абсолютно убеден, че е невъзможно да видим цената на златото дори близки до тези нива. Всъщност може...., но само ако са фючърси, но тогава никой няма да продава физическо злато и няма да бъде свободно налично, а ще го има само на черния пазар и то доста над пазарната му фючърска стойност..

Коментар

Тези на пръв поглед прости неща, немогат да ги разберат точно хора, които имат претенция, че печелят със своята компетенция....
                                Що пък да не падне златото на 500$?? Ама тогава EURUSD няма да е 1.10, а ще е между 0.5 до 0.6
                                За това няма да е достатъчно да излезе Гърция от ЕС . Самата Германия с Франция барабар трябва да излязат и .... дори да се закачат като 51 и 52 щати на САЩ ...
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X