Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Не познах за лихвите, явно от ФЕД съавсем са го подкарали през просото...
В такъв случай за златото оставам даже още по-мечи настроен! Фондовият ще се понадуе още малко, а корекцията няма да бъде както очаквах плавна, а ще удари някое и друго "пиронче", отведнъж! Въпросът е кога? Ще поживеем и ще видим дет се вика, а навярно там ще е и дъното на златото, след започването на корекцията!
Едва ли е толкова далеч обаче това време...
Коментар
-
Дъното при златото може и да е на 700-800 долара, а не на 1000, както някои си мсилят!
Много зависи от това как ще се държи фондовият пазар в щатите, тъй като инфлацията, която наблюдаваме е много ниска, ниската цена на петрола също допринася за почти нулевата инфлация, така че едва ли тя би могла да подхрани какъвто и да е ръст поне за сега при златото!
Ако сме свидетели на минимално повишение на лихвите довечера, а това е и моята прогноза! Фондовият пазар може да не отрази автоматично това, и да коригира своето движение към спад, а тогава в ситуация на растящ пазар таргет +10% и поскъпващ долар в близко време, при нулева инфлация навярно златото ще преживее сериозен "удар" спрямо настоящите си нива!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеНедейте му се смейте толкова.
От утре САЩ и най-вече Китай започват да произвеждат пилети за огрев на котли със зелена хартия за да оптимизират и редуцират напечатаните трилиони през последните години и тогава наистина бихме могли да видим такива цени от 500$.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеМ-зтката седи и дебне от засада цена 500$
От утре САЩ и най-вече Китай започват да произвеждат пилети за огрев на котли със зелена хартия за да оптимизират и редуцират напечатаните трилиони през последните години и тогава наистина бихме могли да видим такива цени от 500$.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеБлагодаря за коментара. В тази връзка бих искал ако ми позволиш да ти задам следния въпрос.
Какво ще стане с двойката EUR/USD при увеличение на лихвите. Надявам се че по този начин сам ще разбереш какво имах в предвид в предния си коментар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеСпоред мен точно в този момент, трябва да сме по-внимателни при влизането си на пазара на злато.
Аргументацията ми произтича от факта, че аз очаквам вдигане на лихвите при ФЕД. Рязкото скачане на долара ще доведе до подновяване на тренда на спад при златото. Също така ако наблюдаваме дълготраен мечи пазар при акциите, без да имаме стресови ситуации, (поне не много), много от инвеститорите ще поглеждат към долара, а от там златото ще е под натиск.
Лично за мен дъното на златото, все още не сме го видели!
Сериозен сигнал за едно подобно дъно би бил много рязък спад на фондовия пазар в щатите или ускоряване на инфлацията, спрямо текущите и нива. Ако този последен сценарий не е на лице, то следователно навярно нямаме и дъно!
Какво ще стане с двойката EUR/USD при увеличение на лихвите. Надявам се че по този начин сам ще разбереш какво имах в предвид в предния си коментар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСега е най-подходящ момента за физическа покупка на този мега актив.
Все още ме е яд, че купих единия път (преди около 2г.) само няколко унциии на 1866лв за унция.
Все пак тайничко се надявам пак да падне до близки до тези нива, че да поправя грешката си и влезна от ряз с нови 20% от кеша, като "застраховка" за следващите 10-20г., че аман от тия печатници.
Аргументацията ми произтича от факта, че аз очаквам вдигане на лихвите при ФЕД. Рязкото скачане на долара ще доведе до подновяване на тренда на спад при златото. Също така ако наблюдаваме дълготраен мечи пазар при акциите, без да имаме стресови ситуации, (поне не много), много от инвеститорите ще поглеждат към долара, а от там златото ще е под натиск.
Лично за мен дъното на златото, все още не сме го видели!
Сериозен сигнал за едно подобно дъно би бил много рязък спад на фондовия пазар в щатите или ускоряване на инфлацията, спрямо текущите и нива. Ако този последен сценарий не е на лице, то следователно навярно нямаме и дъно!
Коментар
-
Може вече да ви е попадала тази статия, а може, и да не е. Помествам я "за всеки случай".
За незапознатите с нюансите на езика: Имаме игра на думи.
"иметь"се чете и като "имам", и като...нека го кажем с древната думичка, "онождам".
Значи, "ако ти нямаш злато, златото те оножда".
- И тэ така.Last edited by Pyramid; 17.09.2015, 14:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениееми вкарали сме грешните индийци ....Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИзлиза, че тука се краде повече отколкото в Индия
Коментар
Коментар