IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
    Има разбира се....Мзетката!!
    Къде се изгуби тоя чиляк?.... Гледам, че и с останалите си псевдоними вече не ще да пише? Толкова ли е отчайващо положението, а? Мзетка?!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Абе няма ли кой да спре падането на тва злато бе?
      Има разбира се....Мзетката!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Златото пада основно заради ръста на фондовия пазар.
        Абе няма ли кой да спре падането на тва злато бе?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Да бе, а олиото ще е 160-170$ ...
          Те на това му викат wishful thinking..

Раздели си желаното на 3 и може да си по близо до истината, дори над нея...

ПС Ма и 2500 ще има де, ала най ранко след 25 годин..
          Златото пада основно заради ръста на фондовия пазар. Спирачката там ще удари спирачка и при спада на златото. Инфлационната дупка, в която се намираме също не е вечна! Цената от 1920 долара показва единствено и само, че нищо старо не е забравено! А "тангото" със златото е близо, при промяна на предвходните фактори!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Според мен ще видим тези нива до 5г. и темпа няма да е поетапено увеличение, а ударно в много кратък срок.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
              ако погледнеш на спот месечната графика се вижда и от Сирийска бежанска колиба, че ще XAU/USD ще има нови върхове, не не на 500 стин как разпаат тука спецовете, а може би на 2 500 словом (две иляди и пестин) ... в евра не знам как ше е положението ако се разцепи тапото ЕU (а дано) може и да нема в евра ...
              Да бе, а олиото ще е 160-170$ ...
              Те на това му викат wishful thinking..

Раздели си желаното на 3 и може да си по близо до истината, дори над нея...

Коментар

ако погледнеш на спот месечната графика се вижда и от Сирийска бежанска колиба, че ще XAU/USD ще има нови върхове, не не на 500 стин как разпаат тука спецовете, а може би на 2 500 словом (две иляди и пестин) ... в евра не знам как ше е положението ако се разцепи тапото ЕU (а дано) може и да нема в евра ...
                Абсолютно съм съгласен с тези нива от 2500$, но за мен остава единствено неясен отговора на въпроса КОГА.

п.с. планирам да правя нова физическа покупка (с нови 5-10% от кеша), към края на октомври до средата на ноември, тъй като очаквам тогава да видя най-ниските нива в евро за последните 5г. Надявам се да не изтърва този последен според мен влак.

Коментар

+++

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                    Едва ли в момента е най-дбрата цена в евро, тъй като очаквам цената да падне до 1000$ и 950 Евро в рамките до средата на ноември, след което рязко повишение до края на януари 2016, златото ще се търгува около 1250-1300$, а цената му в евро ще бъде около 1100.

Това е лично мое мнение, като не бих искал да ангажирам някой с него.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                      Едва ли в момента е най-дбрата цена в евро, тъй като очаквам цената да падне до 1000$ и 950 Евро в рамките до средата на ноември, след което рязко повишение до края на януари 2016, златото ще се търгува около 1250-1300$, а цената му в евро ще бъде около 1100.

Ти очакваш ама, на корекцията на фондовия може и да не и се чака до средата на ноември! Курса EUR/USD ще предопредели в краткосрочен план движението.
                      Аз също бях на мнение, че златото ще търси по-скоро котировка от 1000$, но ако са се променили нагласите относно лихви и движение на фондов пазар, предвходните възгледи подлежат на преоценка.
                      Не казвам, че момента за покупка е настъпил, казвам само, че ми се струва все по-близко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                        Грешката на ФЕД да не повиши лихвите, навярно ще доведе до постепенна обезценка на долара, което ще подкрепи златото или до една много рязка корекция на фондовия пазар в близко бъдеще, което отново ще подкрепи златото.
                        С други думи моментът за покупка на злато, като че ли е все по-близко!

Коментар

• Грешката на ФЕД да не повиши лихвите, навярно ще доведе до постепенна обезценка на долара, което ще подкрепи златото или до една много рязка корекция на фондовия пазар в близко бъдеще, което отново ще подкрепи златото.
                          С други думи моментът за покупка на злато, като че ли е все по-близко!

Коментар

еми да ама ....

The Clock Is Ticking On The U.S. Dollar As World's Reserve Currency
                            http://www.zerohedge.com/news/2015-0...serve-currency

Soros, Icahn And Major New Players Rushing Into Gold: "Things Are In The Works As We Speak"
                            http://www.zerohedge.com/news/2015-0...works-we-speak

нешо у вестник "Шок" пишат други раоти ..... на кой да верваме са, на УНСС или на вестник Шок ?!?......
                            Как на кой....на Мзетката разбира се.

Коментар

• еми да ама ....

The Clock Is Ticking On The U.S. Dollar As World's Reserve Currency
                              http://www.zerohedge.com/news/2015-0...serve-currency

Soros, Icahn And Major New Players Rushing Into Gold: "Things Are In The Works As We Speak"
                              http://www.zerohedge.com/news/2015-0...works-we-speak

нешо у вестник "Шок" пишат други раоти ..... на кой да верваме са, на УНСС или на вестник Шок ?!?......

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Тезата ти има няколко недостатъка, които ще се опитам да изясня.
                                Дори и да ползваш цена на златото в левове, то пак избора да си купиш долари е бил пъти по-добър. Още по-добре би било да си купиш през 2011 година S&P 500. Тогава щеше да имаш около 70 процента печалба в поскъпващи спрямо лева долари а не около 40 процента загуба в долари. Искаш удобно да използваш валутният курс като средство да се покаже, че загубата от държане на злато е нищожна, но това не показва, че държане на депозити в лева или доларови активи не са били по-добри инвестиции. Златото през последните четири години беше може би най-лошият избор.

Пропускаш според мен умишлено нещо важно. В теориите си вкарваш инфлация, но не натрупваш доход върху доларовите активи. Това доста изкривява сметката. Просто след 10 години доларите няма да са само 100.
                                Винаги съм се чудел на златните фенове, които изкачат с теорията за ограничеността на златото. Нека разгледаме сценарий при който земеделската земя се приема за ограничена. За разлика от златото тя носи текущ доход. Нека приемем, че доходността от рента е средно пет процента и собственика всяка година е реинвестирал рентата в покупки на нова земя. На десетата година той ще има с 62 процента повече земя а на петдесетата година с 11 пъти повече. Понеже долу горе на този период се удвоява количеството произведена храна от декар, то ти ще имаш около 20 пъти повече храна в натурално изражение. Купувайки земя ще си успял да се предпазиш пъти по-добре от инфлацията отколкото чрез злато. Златото е защита само срещу тежка дефлация. Как не го разбрахте с годините не знам. То има значение само при евентуален пълен разпад на цялата финансова система. Златото не винаги е лоша инвестиция, но от 2012 е такава.
                                Златото играе и друга много важна психологическа роля. То е плацебо при страх. Купуваш си, реално нищо не се е променило но си някак си по-спокоен. Това, че в крайна сметка губиш пари няма значение, нали ти е кеф.
                                Какво ли да ти обяснявам... и незнам в крайна сметка дали им смисъл да се "хабя"...
                                Ще кажа само следното
                                10-20% злато от портфейла ми е в злато, останалото в имоти и кеш CHF, BGN.
                                Ти си говори вече за печалби за 10г с по 62%, както и че 100$ след 10г. нямало да са 100, ами щели да ас ХХХ, боли ме фара. Аз съм на позиция "ON saving" със злато и имоти.
                                Дръж си 100% от средствата в баластра от $, BGN и прочие и се радвай как на 10г. ги увеличаваш с 62%

Коментар

Working...
                                X