If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На всеки Господ по нещо е дал и то безплатно.На някои е дал повечко ум но не за да го използват срещу ближния с цел заробване и крадене.Щом ти е дадено безплатно безплатно ще раздаваш и ти.Щото Господ забавя ама не забравя.Запада е покойник мъртвец.Остава само попът да го опее.Ние пак сме в грешния съюз благодарение на нашите лумпени политици.Аз очаквам тема в Инвестора как да се извиним на Русия и да влезем в Евроазийския съюз
Uppppppppppppp...
Не дей така ни зачислява лесно лесно към Евроазийския съюз!
И аз се кефя на Путин и се смея на Обонго, какъв е смешен манагл, обаче според мен не трябва така сляпо да залепяме България към каквито и да са съюзи.
Имай предвид, че за мен европейците са продадени от сегашната политическа клика и те също са жертви подобно на нас. На Ханс в Германия в момента му обесняват, че е брат и равен с африканския негър, пристигнал там. Родените деца на същия този африкански негър са граждани на Германия, подобно на децата на Ханс.
Струваш ми се малко краен към Европейската цивилизация, а много от хората на запад не заслужават това!
Аз лично за себе си съм 100% убеден, че България може да просъществува и да се съхрани като нация с етнически българи, само и единствено ако се разпдне ЕС!
Но дори и с тези си виждания, аз съм против ЕС, но смятам, че сме много по-близки ние с теб до Ханс, който споменах, отколкото до Тамар в Киргистан.
Много се отклонихме от темата, но само ще вметна, че 95% от хората са супер прости и ограничени!
В добавка ще отбележа, че 75% от хората нямат елементарна гражданска позиция!
Енергията на масата винаги се впряга от определени кръгове, в една или друга насока, независимо дали говорим за Френската революция или тази от 17та година.
Иначе конкретно по темата
"Златото - балон или не"!
То бих казал, че при настоящия финансов балон, надуван щедро от централните банки, предвиждам до 2-3 години, нова тема в Инвестора:
"Еврото - балон или не"!
На всеки Господ по нещо е дал и то безплатно.На някои е дал повечко ум но не за да го използват срещу ближния с цел заробване и крадене.Щом ти е дадено безплатно безплатно ще раздаваш и ти.Щото Господ забавя ама не забравя.Запада е покойник мъртвец.Остава само попът да го опее.Ние пак сме в грешния съюз благодарение на нашите лумпени политици.Аз очаквам тема в Инвестора как да се извиним на Русия и да влезем в Евроазийския съюз
О навремето във Франция ликвидираха краля то и там сигурно е дирижирано...Аз твърдя че до 10 години ще има фалит на така наречения Запад.А след това разправа с банкери и финансисти.Не може да мамиш света и да те пенсионират с милиони пенсия и обезщетения....В Природата има баланс.Тоя който ни дава живот знае че имаме нужда от материални блага и е дал за всички.Когато едни имат повече от други става лошо.Няма как това да продължава.Ще се изсипе целия свят в Европа и Северна Америка.....
Много се отклонихме от темата, но само ще вметна, че 95% от хората са супер прости и ограничени!
В добавка ще отбележа, че 75% от хората нямат елементарна гражданска позиция!
Енергията на масата винаги се впряга от определени кръгове, в една или друга насока, независимо дали говорим за Френската революция или тази от 17та година.
Иначе конкретно по темата
"Златото - балон или не"!
То бих казал, че при настоящия финансов балон, надуван щедро от централните банки, предвиждам до 2-3 години, нова тема в Инвестора:
Ти това от 17та година, ако смяташ, че не е дирижирано, значи си много наивен!
Не си мисли, че хората са се надигнали, защото им е писнало!
О навремето във Франция ликвидираха краля то и там сигурно е дирижирано...Аз твърдя че до 10 години ще има фалит на така наречения Запад.А след това разправа с банкери и финансисти.Не може да мамиш света и да те пенсионират с милиони пенсия и обезщетения....В Природата има баланс.Тоя който ни дава живот знае че имаме нужда от материални блага и е дал за всички.Когато едни имат повече от други става лошо.Няма как това да продължава.Ще се изсипе целия свят в Европа и Северна Америка.....
Бе те и в Русия са мислели така през 1917г.Аз ти казвам че този път така наречения незнайно защо елит ще бъде ликвидиран физически.На хората им писна от тия тарикати лицемери и крадци.
Ти това от 17та година, ако смяташ, че не е дирижирано, значи си много наивен!
Не си мисли, че хората са се надигнали, защото им е писнало!
Опитвам се и немога да разбера за какво спорите. Нима има някой на който не му е ясно, че златото си е винаго злато с основна функция и роля като "Safety deposit", а хартията си е просто хартия - "днес" си купуваш с нея лимозина, а "утре" хляб!
Колко дълго ще продължи "днешния ден" и кога ще дойде "утрешния", това едва ли има някой, който да го предскаже.
Тия, които държат сега банките и смяташ, че ще фалират, са същите тези, които ще са създателите на новите "чисти" банки, като му дойде времето!
Тези хора са първи и на златото, когато настане момента, първи го и продават после!
Фалиралите ще са пенсионерите и средната класа в Европа, ограбени от лицемери като Меркел, Оланд и подобни...
Още от Римската империя, задкулисието винаги го съди само бог! Поне това е един доста "обективен" съд и бягане няма!
Въпросът е колко точно от тук на сетне ще просъществува ЕС, и дали това време ще е достатъчно, за да се превърнем в африканско-арабска клоака или краят му е сравнително близо и ще се спаси все пак, европейската цивилизация!
Бе те и в Русия са мислели така през 1917г.Аз ти казвам че този път така наречения незнайно защо елит ще бъде ликвидиран физически.На хората им писна от тия тарикати лицемери и крадци.
Защо според теб от достигането на въхра си златото, систематично пада без никакво колебание?
Златото е привилегия на богатите и в един момент сулю и пулю почнаха да купуват!Логично беше клона да се отръска от навлеци.А това,че цената паднала защото фед спрял QE-тата е дълбоко невярно защото фед като всяка модерна централна банка има функция единствено да печата пари и от време на време да спекулира с лихвените проценти за да си продава "атрактивно" бонд-боклуците,което пък от своя страна е ориентир за фед-лихвите.Омагьосан кръг,а?! Ама,не!
Най-трагичното е,че всички сегашни централни банки са заложени като модел в Комунистическия манифест от Маркс - цитирал съм точния пасаж в заключените теми.Само че Маркс не е споменава никъде,че трябва да се трупат дългове и хората да живеят на версия Днес за сметка на Утре и така да демонстрират Величие и Бляскав живот.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Запада е тежко болен.Има голям тумор в мозъка.Смъртта чука на вратата.Ще фалират и тия дето им викаш пазаря...А точно те могат да загубят и живота си.На много народ му писна от крадливата и непогрешима банкерска мафия...Чакат само искрата....Такъв огън ще лумне че ти е бедна фантазията.Целия тоя Запад е един медиен балон който започна да се пука пред очите ни
Тия, които държат сега банките и смяташ, че ще фалират, са същите тези, които ще са създателите на новите "чисти" банки, като му дойде времето!
Тези хора са първи и на златото, когато настане момента, първи го и продават после!
Фалиралите ще са пенсионерите и средната класа в Европа, ограбени от лицемери като Меркел, Оланд и подобни...
Още от Римската империя, задкулисието винаги го съди само бог! Поне това е един доста "обективен" съд и бягане няма!
Въпросът е колко точно от тук на сетне ще просъществува ЕС, и дали това време ще е достатъчно, за да се превърнем в африканско-арабска клоака или краят му е сравнително близо и ще се спаси все пак, европейската цивилизация!
Хубава дума. Включваща в себе си крайно отрицание на възможността за настъпване на едно или друго събитие!
Всеки има право на възгледи!
Аз ще ти кажа обаче, какви са и моите!
Абсурдно е някой да смята, че Гърция ще върне каквото и да е от отпуснатите и от Германия пари!
Абсурдно е някой да мисли, че тези пари ще се върнат при германските пенсионери! Тези пари са им в балансите!
Абсурдно е когато гръцката икономика затъва от година на година в по-дълбока и още по-дълбока рецесия, ти да смяташ, че с наливането на нови 84 милиарда, повечето, от които немски, би се променило каквото и да е.
Абсурдно е да разчиташ на обещаняи за псевдореформи и смешни гаранции за приватизация на обекти в една затъваща страна.
Абсурдно е нивото на задлъжнялост на останалите страни като Италия, Испания и Португалия, тук включвам и Франция, и нейният бюджетен дефицит! Много бързо се забравиха времената, когато лихвите бяха по 10%, а ЕЦБ беше от малкото купувачи!
Абсурдно е, че при настоящото ниво на задлъжнялост, тези страни запазиха почти непокътнат високият си стандарт! Сигурно, защото има сериозен ръст на икономиката, през последните години! Твърдно не! Ръстът на икономиката в цялата зона остава твърде анемичен!
Абсурдно е в Испания и Италия да имаме ниво на младежка безработица от 45%! Тези хора кибичат по кафетата и заведеня, поощрявани от социалната система. Каква система би могла да издържи дълго на подобен натиск? Никоя!
Абсурдно е, че ЕЦБ си позволява да налива трилиони, повече дори отколкото ФЕД, за да подкрепя псевдорастеж, а последното двайсет е, че могат да купуват и корпоративни облигации!
Абсурдно е, че при настоящия анемичен растеж и не особено високи печалби на компаниите, фондовият пазар през последните години е скочил с над 200%.
Абсурдно е, да имаме паричен съюз, при подобно силнозадлъжняли страни и слабозадлъжняли, при което съвсем скоро, вторите ще трябва да платят "фрапетата" на онези 45% от Италия и Испания! Еврото е обречено да изчезне като валута! Това, че не изчезна през 2010, съвсем не означава, че това няма да се случи през 2016-17-18!
В този ред на мисли, абсурдите се вижда, че са ежедневие!
Относно твоя "абсурд"! Препратката ми би звучала по следния начин!
Абсурдите не са това, което бяха!
Запада е тежко болен.Има голям тумор в мозъка.Смъртта чука на вратата.Ще фалират и тия дето им викаш пазаря...А точно те могат да загубят и живота си.На много народ му писна от крадливата и непогрешима банкерска мафия...Чакат само искрата....Такъв огън ще лумне че ти е бедна фантазията.Целия тоя Запад е един медиен балон който започна да се пука пред очите ни
Всъщност такива Няма!Нито "инвестор"Роджърс,нито пък някои тукашни форумни лауреати са комбинирали инвестицията злато-акции,поради една много проста причина - тия с артиите и ония с кюлчетата са в непрекъснат антагонизъм от 1913 г.(създаването на фед-кликата), насам
Защо според теб от достигането на въхра си златото, систематично пада без никакво колебание?
Големите инвеститори се оттеглиха още до 1700$. На всички им стана ясно, че ФЕД ще налее яката пачка, а фондовия ще се надуе! От 1700$ насетне останалите балъци малко по-малко се чистят, особено тези, инвестирали съществени суми основно в злато, мислейки, че това им е големия удар! Кой затваря на нулата, кой затваря на малка загуба!
Сега с прекомерното надуване на фондовия, много хора започват да се ослушват!
Коментар