IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение
    Колко си сигурен в това което си написал? Не е ли повърхностно? Мислил ли си кой има интерес долара да отиде в "кенефа"? Дали Китай, голяма част от чиито резерви са в долари има интерес? Долара и USA TBonds са много ЦЕННА инфраструктура за паркиране на големи пари. Нямат алтернатива и няма и да имат скоро.

Говори се, че SDR с корпоративни бондове отзад, може да измести долара, но това би станало в случай на голям срив в доверието към USA.

Според мен подвеждате така хората като пускате такива кьорфишеци
    Тъй виждам, че си на не повече от 16г. но като станеш поне пълнолетен виж първо там из Гогала кой го издава тоя SDR .....
    И виж там погледни ако има някой едни 10 тона от тая враждебна стока, дали не може да си издава той някви хартии за брисане с неговото име на него ...

Коментар

• Колко рисково е златото според вас? Колкото акциите? Колкото недвижимите имоти? Или колкото бондовете?

Въпросът е за период от 10 и съответно 20 години.

Коментар

Добре съм бе. Даже имам малко физическо злато. Но знам и в какви моменти съм го купувал.

Малко: около 5% от активите ми.

В тази връзка колко % от твоите е златото?
        За мене няма никакво значение в колко % са ми стотинките, те ще надживеят и мене тоже не се стягай. А кат е стока що си го купил Купи си US Treasuries и долари ако искаш и Zebra Paper - те са мнооо добри за съхранение, само пази от намокряне и пожар

http://zebra-paper.com/bg/%D0%BF%D1%...82%D0%B8%D1%8F

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
          Абе да не си настинал нешо, ако искаш бегай до Аптеката и вземи едно парацетамолче и пресичай на зелено то е отдолу на светофара, че де да те знам кви цветове виждаш в бързината ......
          Тея у Форт Нокс да не си държат зимнина вътре ??
          Добре съм бе. Даже имам малко физическо злато. Но знам и в какви моменти съм го купувал.

Малко: около 5% от активите ми.

В тази връзка колко % от твоите е златото?

Коментар

• Кой го пусна тоя бежанец тука ве, тоя е икономически емигрант и тряя да има виза за тука ........

Коментар

Златото е СТОКА. Златото не е защита от инфлация. Златото си има цикли и в момента е в низходящ. Просто имаше спад в доверието към финансовата система след 2008-ма в резултат от което се наду балона и сега коригира.

Цената от златото зависи изцяло от доверието в правителствата и доверието в националните валути. На тази база би трябвало да се прави анализ за цената му. А не колко кинти бил напечатал ФЕД или ЕЦБ. Те тия кинти да не мислите че стигат до такива като вас, за да се редите пред Тавекса за жълти монетки.
              Абе да не си настинал нешо, ако искаш бегай до Аптеката и вземи едно парацетамолче и пресичай на зелено то е отдолу на светофара, че де да те знам кви цветове виждаш в бързината ......
              Тея у Форт Нокс или у Швейцарско в планината да не си държат зимнината вътре ??

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Никой не ти казва, че долара ще се срине! Даже напротив, временно ще бъде по-силен!
                Еврото ще фиряса!

Иначе златото ще скочи, поради удара на рецесията, която наближава и много вероятния колапс на еврозоната - after that!

Втората значима причина е, че ако случайно тази рецесия се забави повече от година и печатането на пари продължи, то фондовият няма да може да нараства с темповете, на които сме свидетели в момента, а именно той определя спекулациите за "растеж" и надуване на борсов балон. Златото естествено пада от върховите си стойности, тъй като катастрофата временно е "размита", а доходността е на фондовия!
                "Еврото ще фиряса!"
                Проблемът на Еврото бил в липсата на общ дългов пазар. Голямото му сила обаче е в това, че то е политически проект, а щом е такъв може би има инструменти да не фиряса.

Ако бондовете на страните с дългови проблеми почнат да гърмят и от там европейските банки, ще има грижи. Но ЕЦБ заяви, че ще изкупува 33% от бондовете.

Коментар

• И още нещо. Златото не става за инвестиционен актив от голям калибър. Просто големите го избягват.

То си е за параноици, които вярват в конспирации. Както и за сватбари и подобни

Коментар

Колко си сигурен в това което си написал? Не е ли повърхностно? Мислил ли си кой има интерес долара да отиде в "кенефа"? Дали Китай, голяма част от чиито резерви са в долари има интерес? Долара и USA TBonds са много ЦЕННА инфраструктура за паркиране на големи пари. Нямат алтернатива и няма и да имат скоро.

Говори се, че SDR с корпоративни бондове отзад, може да измести долара, но това би станало в случай на голям срив в доверието към USA.

Никой не ти казва, че долара ще се срине! Даже напротив, временно ще бъде по-силен!
                    Еврото ще фиряса!

Иначе златото ще скочи, поради удара на рецесията, която наближава и много вероятния колапс на еврозоната - after that!

Втората значима причина е, че ако случайно тази рецесия се забави повече от година и печатането на пари продължи, то фондовият няма да може да нараства с темповете, на които сме свидетели в момента, а именно той определя спекулациите за "растеж" и надуване на борсов балон. Златото естествено пада от върховите си стойности, тъй като катастрофата временно е "размита", а доходността е на фондовия!

Коментар

• Златото е СТОКА. Златото не е защита от инфлация. Златото си има цикли и в момента е в низходящ. Просто имаше спад в доверието към финансовата система след 2008-ма в резултат от което се наду балона и сега коригира.

Цената от златото зависи изцяло от доверието в правителствата и доверието в националните валути. На тази база би трябвало да се прави анализ за цената му. А не колко кинти бил напечатал ФЕД или ЕЦБ. Те тия кинти да не мислите че стигат до такива като вас, за да се редите пред Тавекса за жълти монетки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                        До 4-5 години ще видим 500 + една 2ка или 3ка отпред...и долара в кенефа

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=K0Vx1Hzmavo

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                            Абсолютно нормално. Нужен е инструмент за съхранение на богаството в малък обем. Скъпоценните камъни и произведенията на изкуството са прекрасна алтернатива на благородните метали, тъй като метала е прекалено обемен. На истински богатите хора не им е нужна земеделска земя тъй като те притежават всичко, докато обикновенните хора обработват. Пирамида с окото на Хор в средата.
                            Златото си е нещо REAL. То подобно на диамантите и „арта“ си е стока с реално търсене. Не е някакъв „шит“, който е „набеден“ за съхранител на псевдостойност.

Който е носил стоманен часовник, знае как китката му мирише на „железо“ , ако поноси след това златен, ще усети разликата!

Извън това отклонение обаче, трябва да сме наясно, че въпреки скъсването със златния стандарт от страна на централните банки, то „остойностяването“ в очите на хората, няма как да претърпи съществено изменение. Парите сами по себе си са формална договорка за стойност с тотално конвертируемо стоково измерение. Така или иначе обаче, всяко едно нещо се характеризира с обезпечение и перспективи!

При златото, обезпечението е ясно какво е, а перспективите му в момента са функция на обезпечението при парите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Да и аз съм на това мнение!

Има още по-голям абсурд, обаче!!!
                              Как може да се наливат стотици хиляди и милиони долари в некви тъпи камани!

Вместо годежен пръстен за 100 бона, 70-80 декара арендувани ниви, да има за копане!
                              Абсолютно нормално. Нужен е инструмент за съхранение на богаството в малък обем. Скъпоценните камъни и произведенията на изкуството са прекрасна алтернатива на благородните метали, тъй като метала е прекалено обемен. На истински богатите хора не им е нужна земеделска земя тъй като те притежават всичко, докато обикновенните хора обработват. Пирамида с окото на Хор в средата.

Коментар

• Jobless claims fall to near a 42-year low

Леле тези американци "цепят мрака". Рекорд след, рекорд....

Икономиката расте, расте, расте......

Какво злато, какви 5 лева...

http://www.investing.com/news/econom...ear-low-365224

Коментар

Working...
                                X