IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• EUR/USD - говори се за очакван паритет!

Възможен ли е курс след 2-3 години, 3 евра за 1 долар!
    И какъв ще е последващия курс при двойката! Ще има ли двойка изобщо?

Какъв би бил тогава курса на златото?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
      Златото не се облага с данъци про покупко/продажба или поне така е в белите държави, в бананови републики като нашата незнам ......
      А колкото до митничарите където си споменал в някой коментар пак в банановата ни република е нужно само "митничаря да си е изтървал 100/200 евро на земята" и "обяснението" за златно кюлче е готово
      А в белите държави пак повтарям човек има право да носи мисля до 500 грама без да се обяснява на митничарите "що е това" .....
      Други въпроси ?!?
      Аз имам един въпрос,! Ако не знаеш как се търси елементарна информация в мрежата, с какво самочувствие раздаваш банани, вместо да си ги ядеш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Ха, ето това ми беше необходимо да чуя! Малко ми се подрежда картината, Благодаря!
        И още един златарски въпрос, какво отношение имат приходите от продажба на злато (вкл. инвестиционно) към данъчно облагане на доходите на ФЛ?
        Златото не се облага с данъци про покупко/продажба или поне така е в белите държави, в бананови републики като нашата незнам ......
        А колкото до митничарите където си споменал в някой коментар пак в банановата ни република е нужно само "митничаря да си е изтървал 100/200 евро на земята" и "обяснението" за златно кюлче е готово
        А в белите държави пак повтарям човек има право да носи мисля до 500 грама без да се обяснява на митничарите "що е това" .....
        Други въпроси ?!?
        Last edited by michaelis15; 02.11.2015, 16:27.

Коментар

Отиваш с едро кюлче на излитащи на летището и трябва да обясниш на бг митничар, що е това..
          Ще отстържеш малко с едно ножче да си платиш за харана, остатъка ще го дадеш да си платиш за еднопосочен билет за "пунта мара" преди преди некой шрапнел да те думне, тъй става ли? Пък некое еврейче ще ти го прибере без изобщо да се замисли за пласмент.. На по късен етап съм съгласен с колегата по-долу и златото няма да те оправи, когато войната е станала свирепа...
          Last edited by pepe1234; 02.11.2015, 15:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
            Ясно е че 5-10 наполеона са едно на ръка ,1000-2000 друго
            И каква е разликата?
            Не питам за комунизма - тогава беше забранено и 1 монета да купиш/продадеш, затова и имаше пазар "на черно". Питам, примерно за Франция, каква е била разликата преди 30 години да имаш 20 или 2.000 Наполеона???
            remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
              Интересно??? Ако е верно това дето думаш - НапАлеоните, дето са на 200+ години - бижутерия ли са???
              Ясно е че 5-10 наполеона са едно на ръка ,1000-2000 друго

Коментар

• Поредният ми "набег" за злато е време да приключи.
                Беше ми полезно, съобразявам разни неща повече, дано и аз съм бил "полезен" някому с нещо.
                Има още важни закачалки, очевидно е, ама Марин не бута на аванта и вика, че трябва да се копа на нивата. Вероятно така е справедливо.

Обикновено Мастера ме провокираше да кажа нещо тук, някак ми е мъчно за него, че го изгониха. Беше ярък тип. Е, малко прекаляваше с тези "простета", но и него не са го галили с перце.

Аре, пък дано някой ден пак се видим!

Коментар

В Европа едва последните 20 години се разреши на физически лица законно да притежават злато като инвестиция,да не се бърка с бижутерията
                  Интересно??? Ако е верно това дето думаш - НапАлеоните, дето са на 200+ години - бижутерия ли са???

Коментар

• В Европа едва последните 20 години се разреши на физически лица законно да притежават злато като инвестиция,да не се бърка с бижутерията

Коментар

• Историата познава такива ръстове при златото през 70-те години

Коментар

• Най-верояатно при голям скок на златото-1000-2000 % ще се зароди и пазар на черно с 20-30% одбив от цената

Коментар

................че всеки решил да става "златар" следва да си набави и запази задължително неограничено във времето фискалните бонове (може и банкови платежни документи) за покупката.
                          Я виж как полека, полека стигате до там докъдето трябва
                          Има и още - ама няма да ви го даваме наготово, не че сме егоисти, но това което си научиш сам си е най-ценно

Коментар

Данъчното облагане е стандартно:10% след като го упоменеш в годишната си даначна декларация,при покупка за суми над 10 000 се изисква и документ за произход на парите.Облагането е след като продадеж
                            Я виж каква хубава и смислена приказка си хоротуваме тука! Благодаря!

Което пък ми напомня, че всеки решил да става "златар" следва да си набави и запази задължително неограничено във времето фискалните бонове (може и банкови платежни документи) за покупката.

Коментар

Ха, ето това ми беше необходимо да чуя! Малко ми се подрежда картината, Благодаря!
                              И още един златарски въпрос, какво отношение имат приходите от продажба на злато (вкл. инвестиционно) към данъчно облагане на доходите на ФЛ?
                              Данъчното облагане е стандартно:10% след като го упоменеш в годишната си даначна декларация,при покупка за суми над 10 000 се изисква и документ за произход на парите.Облагането е след като продадеж

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
                                Има разлика между злато на кюлче и злато на монета /съвременна/ защото монетата има номинал на валутната единица на издателя и може и да преминеш през митническия контрол.
                                И това е важен детайл! Благодаря и на теб!

Сред приятели съм си позволявал да се майтапя относно тази хипотеза с бг. митничаря и еднокилограмовото кюлче. Черен хумор.
                                Настъпили черни дни, семейството решило ад с е спасява нейде в чужбина.
                                Жената стои до теб сложила забрадка и тъмни очила, че де не се виждат сълзите и.
                                Едно от децата те дърпа за пешовете на палтото и вика жално: Тате, хайде да се качваме вече на самолета, защо се бавиш?
                                А ти трябва да обясниш на митничаря, какво е това!
                                Просто ужас.
                                Трескаво прехвърляш през ума си всички документи, които предвидливо си взел: за произход, за това, че си го платил със законни пари, доказани доходи, данъчни декларации, ревизии, документи от нап, че си гражданин-слънце и още други, за които обикновен гражданин като мен дори не подозира, но онзи от летището е издирил и осигурил.
                                Просто ужас.

Коментар

Working...
                                X