If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много хора ги набеждават примерно, я за звезди в БГ, я за таланти като Валерката Божинов. Но най-лошото е когато хора започнат сами да се убеждават в сосбтвената си "експертиза" и съответно да предприемат действия да "запознаят" останалите с нея! На псевдопросветители и псевдопророци, човечеството се е нагледала достатъчно, така че едва ли са необходими още!
От време на време е доста силно казано, 99% от времето няколко златни буболечки си вадите всякакви апокалиптични линкове и конспиративни теории. Ако некой се обади с някаква алтернативна гледна точка, е веднъж на няколко седмици.
Не знам, аз лично би се притеснил леко от това единодушие у златните буболечки.
Ми ето ти сутринта след един мой пост, се "обади", но създаде ли някаква стойност???
Според мен НЕ!
Такива са 95% от коментарите, на хората, които влизат и умуват против златото!
Защо примерно не коментира работните места в US, защо не коментира, че си УВЕРЕН примерно, че ще вдигнат лихвата. Кажи аз стоя зад тая прогноза, защото това, това и това.... съответно златото ще пада, освен през "погледа" на повишените лихви, уверен съм и в ръста на американската икономика, а в Европа и Китай нещата ще останат стабилни!!!
Това е коментар, напиши 20-30 изречения! Ако се обаждаш поне да има за какво!
Не мога да разбера само, защо тука в темата от време на време се появяват "пророци", твърдящи, че не се интересуват от злато, но много държащи да "поучат" останалите, колко голям "шит" е всъщност златото.
Не мога да разбера само, защо тука в темата от време на време се появяват "пророци", твърдящи, че не се интересуват от злато, но много държащи да "поучат" останалите, колко голям "шит" е всъщност златото.
Все едно аз като мяркам теми за имоти непрекъснато и генерално съм настроен мечи за пзара им, да ходя да им умувам, как ще падат цените и да им обяснявам колко ми са "велики" възгледите!
Не го правя, защото не ме интересуват имотите, въпреки, че в момента съм и в ролята на продавач на имот!
Тука обаче непрекъснато като гъби изкачат "умниците", които злато не искали, но държат да поучават!
От време на време е доста силно казано, 99% от времето няколко златни буболечки си вадите всякакви апокалиптични линкове и конспиративни теории. Ако некой се обади с някаква алтернативна гледна точка, е веднъж на няколко седмици.
Не знам, аз лично би се притеснил леко от това единодушие у златните буболечки.
“MAKING MONEY” на Сър Тери Пратчет, според мен, е фундаментален труд за финансовата система, с акцент върху тази част от нея касеща М1, златото, доверието и талантливите измамници.
Все едно аз като мяркам теми за имоти непрекъснато и генерално съм настроен мечи за пзара им, да ходя да им умувам, как ще падат цените и да им обяснявам колко ми са "велики" възгледите!
Не го правя, защото не ме интересуват имотите, въпреки, че в момента съм и в ролята на продавач на имот!
Тука обаче непрекъснато като гъби изкачат "умниците", които злато не искали, но държат да поучават!
И аз чакам още малко цената да падне, та да си изпълня годишният таргет на физическо злато.
Наричам тази своя ежегодна цел"Nice to have", но ако цената стигне до нивата от преди 2 години (около 1900лв. за унция при сегашни нива от 2100лв.), то тогава ще трябва да сменя наименованието на ежегодната си цел на "Must to have".
Трудно е да се определи къде е дъното, 100-200 лева са по скоро пропуснати ползи, а не загуба!
да и аз малко викам да поизчака тая корекция поне до средата на Януари после да плющи колко иска на долу може и 90% аз нямам проблем и сега ако се юрне, което ме съмнява, но ше излезнем по някакъв начин
Аз си мисля, за късната пролет или есента на 2016г. Сега след нова година, по скоро не, въпреки, че може да има разочарования в годишните отчети и това да даде тласък!
Надявам се обаче още малко тази корекция да се отложи във времето, за да мога да си "подредя" къщичката!
И аз чакам още малко цената да падне, та да си изпълня годишният таргет на физическо злато.
Наричам тази своя ежегодна цел"Nice to have", но ако цената стигне до нивата от преди 2 години (около 1900лв. за унция при сегашни нива от 2100лв.), то тогава ще трябва да сменя наименованието на ежегодната си цел на "Must to have".
Приличам ли ти на човек, който се притеснява от "риториката" на един или друг форумен участник!
Надявам се обаче още малко тази корекция да се отложи във времето, за да мога да си "подредя" къщичката!
да и аз малко викам да поизчака тая корекция поне до средата на Януари после да плющи колко иска на долу може и 90% аз нямам проблем и сега ако се юрне, което ме съмнява, но ше излезнем по някакъв начин
Дж. Хюсман: Гответе се за спад между 40 и 55% за щатските пазари
„На база на корелацията на движението на индекса на широкия индекс S&P 500 и възвръщаемостта му в исторически план, очакваме напълно реално понижение на индекса с между 40 и 55%“, пише специалистът"
Недей писа такива работи, че кашониерите, като МЗ/Х ще ти скочи с два крака.
Дж. Хюсман: Гответе се за спад между 40 и 55% за щатските пазари
„На база на корелацията на движението на индекса на широкия индекс S&P 500 и възвръщаемостта му в исторически план, очакваме напълно реално понижение на индекса с между 40 и 55%“, пише специалистът"
Президентът на Blackstone Тони Джеймс заяви по-рано, че пазарните оценки на щатските фондови пазари са твърде високи и най-вероятно предстои корекция!!!
Не мисля, че пазарът на златото се манипулира в тесния смисъл на думата. Просто тези, които продават са по-силни от тези, които купуват. И общо взето няма значение какви са подбудите на едните да купуват, а на други да продават. Дотук се съгласявам.
Но друго ми е по-интересно. Какво мислиш за БФБ? Обективен пазар ли е когато в 16.45 се купуват 10 бр. акции на компании с голяма тежест, за да се понапудри индекса?
Абе то там на Волстрийт могат да си създават деривати колко си искат и да ги бъзикат с копчетата, но ми е интересно когато наистина има физическа доставка, (тук обаче обяви не съм видял някой да е пуснал, който и да е той) това е покупко/продажба не някакви виртуални глупости ...
ФЕДа печата 4 трилиона обаче жълтеницата пада, защото им се "присънила дефлация". Ето затова икономиката е алхимия не е наука както казва Насим Талеб ....
Не мисля, че пазарът на златото се манипулира в тесния смисъл на думата. Просто тези, които продават са по-силни от тези, които купуват. И общо взето няма значение какви са подбудите на едните да купуват, а на други да продават. Дотук се съгласявам.
Но друго ми е по-интересно. Какво мислиш за БФБ? Обективен пазар ли е когато в 16.45 се купуват 10 бр. акции на компании с голяма тежест, за да се понапудри индекса?
Затова трябва се въведат количествени критерии с натрупване.
Коментар