IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Аз имам впредвид обезценяването,от август месец насам кризите по фондовите пазари се задълбочаваха при само 1-2% корекция на юана спрямо долара.Спадовете на пазара доведоха страха сред инвеститорите и само за 50 дена златото скочи с 20%,на 21 02 2016 в Шанхай беше постигната някаква временна договореност и китайците яко дръпнаха спирачката на валутата си.Ще видим докога
    А аз се опитвах да кажа, че златото няма да дочака 2020г., когато юана би могъл да стане новият "хартиен/електронен" световен лидер.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Докато юана набере тази сила и стане водеща от световните валути ще има един дълъг и изпълнен с много предизвикателства за пазарите преход.
      В крайна сметка това ще стане, но аз не вярвам да е преди 2020г.
      Аз имам впредвид обезценяването,от август месец насам кризите по фондовите пазари се задълбочаваха при само 1-2% корекция на юана спрямо долара.Спадовете на пазара доведоха страха сред инвеститорите и само за 50 дена златото скочи с 20%,на 21 02 2016 в Шанхай беше постигната някаква временна договореност и китайците яко дръпнаха спирачката на валутата си.Ще видим докога

Коментар

Аз лично следя юана,от август месец той е барометара за цената на златото
        Докато юана набере тази сила и стане водеща от световните валути ще има един дълъг и изпълнен с много предизвикателства за пазарите преход.
        В крайна сметка това ще стане, но аз не вярвам да е преди 2020г.

Коментар

• Първоначално изпратено от tukasam Разгледай мнение
          Златото ще излети нагоре въпроса е кога?
          Аз лично следя юана,от август месец той е барометара за цената на златото

Коментар

• злато

Златото ще излети нагоре въпроса е кога?

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
              Виждам какво пише и трябва да призная е доста убедителен. Аз самия съм на същото мнение относно икономическата, социална и политоческа действителност. По- важното в случая е как разбирането за дадена ситуация ще доведе до реална полза (финансова или друга). Та това което казвам е че икономическата ситуация е шит от повече от 10 години. Кучетата си лаят, а кервана си върви. Не търгувам мнения (моето съвпада в слъчая) а конкретни модели. Накратко, никой не може да предвиди кога, как, в какви размери и как ще се развият нещата. Много хора се опитват, но никой не е успял.
              Конкретно за златото смятам че ще стане интересно за пазаруване след дълбока и продължителна корекция. Ако от друга страна настъпи внезапно събитие (тип черен лебед) нещата може и да се променят, засега няма такова.

Конктетно за турция не забравяй че в последните години политипекия елит убива държавата. Превръща се в диктатура. Не знам да има диктатура с добра икономика. Атентати, война с кюрдите, мигранти, вътрешни конфликти и пр. Добрата им демография не може да компенсира негативите.
              Преди 1 месец главата на клана Ротшилд каза че идват времена в които печалбата не е важна ,важното е да се съхрани спечеления капитал и аз съм съгласен напълно с това,идват много, много лоши времена

Коментар

Майк от доста време пише за кризата в реалната икономика,ще дам малко инфо за нещата в Турция в момента,един от моторите на реалната икономика от лични наблюдения от миналата седмица.Търсенето на стоки драстично намалява,наемите на една от главните търговски улици в Истанбул са се срутили от 10 000$ на магазин на 1500$,преди турските търговци с усмивка подминаваха покупки за 15-20 000$,сега се радват като малки деца и на по-малко или казано накратко нещата отиват на зле
                Виждам какво пише и трябва да призная е доста убедителен. Аз самия съм на същото мнение относно икономическата, социална и политоческа действителност. По- важното в случая е как разбирането за дадена ситуация ще доведе до реална полза (финансова или друга). Та това което казвам е че икономическата ситуация е шит от повече от 10 години. Кучетата си лаят, а кервана си върви. Не търгувам мнения (моето съвпада в слъчая) а конкретни модели. Накратко, никой не може да предвиди кога, как, в какви размери и как ще се развият нещата. Много хора се опитват, но никой не е успял.
                Конкретно за златото смятам че ще стане интересно за пазаруване след дълбока и продължителна корекция. Ако от друга страна настъпи внезапно събитие (тип черен лебед) нещата може и да се променят, засега няма такова.

Конктетно за турция не забравяй че в последните години политипекия елит убива държавата. Превръща се в диктатура. Не знам да има диктатура с добра икономика. Атентати, война с кюрдите, мигранти, вътрешни конфликти и пр. Добрата им демография не може да компенсира негативите.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                  Според теб на какво се дължи това? Имаш ли наблюдения как им се отразява тероризмът, бежанците?
                  Спада е от поне 1 година,бомбата им се отрази много негативно, но според мен причините се коренят в спада на потребление в Европа и Близкия Изток,основните пазари за турски стоки

Коментар

Майк от доста време пише за кризата в реалната икономика,ще дам малко инфо за нещата в Турция в момента,един от моторите на реалната икономика от лични наблюдения от миналата седмица.Търсенето на стоки драстично намалява,наемите на една от главните търговски улици в Истанбул са се срутили от 10 000$ на магазин на 1500$,преди турските търговци с усмивка подминаваха покупки за 15-20 000$,сега се радват като малки деца и на по-малко или казано накратко нещата отиват на зле
                    Според теб на какво се дължи това? Имаш ли наблюдения как им се отразява тероризмът, бежанците?

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                      Интересни неща вадиш, но докато не гръмне някой черен лебед няма да видим големи движения За петрола има някакви съмнение, че ФЕД-а под някаква форма го помпа нагоре, за да подкрепи петролните компании, респективно банките. Дали е вярно обаче един господ знае.
                      Сега като започне движението надолу (Stocks) ще се види дали е корекция за нов връх или е началото на мечия пазар.
                      Златото от друга страна също би трябвало да коригира доста преди да продължи нагоре.
                      Last edited by Hermes73; 29.03.2016, 13:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение
                        Gerald Loeb: You don’t need analysts in a bull market, and you don’t want them in a bear market
                        Човека си казва мнението. Ако намираш нещо полезно благодариш, ако НЕ подминаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                          Интересни графики! NO COMMENT!!!
                          Интересни неща вадиш, но докато не гръмне някой черен лебед няма да видим големи движения За петрола има някакви съмнение, че ФЕД-а под някаква форма го помпа нагоре, за да подкрепи петролните компании, респективно банките. Дали е вярно обаче един господ знае.
                          Сега като започне движението надолу (Stocks) ще се види дали е корекция за нов връх или е началото на мечия пазар.
                          Златото от друга страна също би трябвало да коригира доста преди да продължи нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                            Хайде да започнем сега с анализатор. Анализаторът представя сините и слабите страни на нещо за да извлече някаква полза. Ти представяш само слабите страни ... на борсата, която няма да се срути толкова бързо, колкото и предвещаваш, защото е огромна конструкция и е много инертна. Какъв е смисълът да го правиш ... постоянно.
                            Ако искаш да срутиш борсата, трябва да и коментираш силните и страни ... и да предложиш нещо по-добро ... иначе правиш спам
                            Gerald Loeb: You don’t need analysts in a bull market, and you don’t want them in a bear market

Коментар

• Интересни графики! NO COMMENT!!!

NOT a CHANCE! Ни го "продават" за : EVERYTHING IS OK!
                              Last edited by Mike Florida; 29.03.2016, 11:47.

Коментар

• За 2010 година изтъргуваното физическо злато е 3884 тона ,а хартиеното такова е 359 014 тона,ПАЗАРА Е КОРЕКТЕН ,МАНИПУЛАЦИИ НЯМА,ТЕ СЕ ПРИВИЖДАТ САМО НА НАС,ЗЛАТНИТЕ БУБУЛЕЧКИ ,е верно че разликата между физическия и хартиения пазар е само 100 пъти или само 10 000 %

Коментар

Working...
                                X