If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ше фалират кога аз стана княз на Лихтенщайн, тва им го писах преди 2 год. и на равновесния и на останалите тролеи, че човек с 3 клас по математика виждаше че имат повече пари от колкото дългове, но явно някой нямат и 3 клас до обяд .....
++++++++++++++ Няма как най-голямата и богата на ресурси страна да фалира
Е стига де тия нали щеха да фалиргат?Ти не четеш ли равновестко кандитко ванчо марандитко и другите амбрияжи
ше фалират кога аз стана княз на Лихтенщайн, тва им го писах преди 2 год. и на равновесния и на останалите тролеи, че човек с 3 клас по математика виждаше че имат повече пари от колкото дългове, но явно някой нямат и 3 клас до обяд .....
глей заради тея педерунгели руснаците не може да падне да си купим и ние, всичко изкупиха утре други ден Запада ше кае неаме повече в склада .....
Мани ами и гадния им индекс RSX не пада а толко му се точех ...
Е стига де тия нали щеха да фалиргат?Ти не четеш ли равновестко кандитко ванчо марандитко и другите амбрияжи
глей заради тея педерунгели руснаците не може да падне да си купим и ние, всичко изкупиха утре други ден Запада ше кае неаме повече в склада .....
Мани ами и гадния им индекс RSX не пада а толко му се точех ...
Та това което казвам е че икономическата ситуация е шит от повече от 10 години. Кучетата си лаят, а кервана си върви. Не търгувам мнения (моето съвпада в слъчая) а конкретни модели. Накратко, никой не може да предвиди кога, как, в какви размери и как ще се развият нещата. Много хора се опитват, но никой не е успял.
Конкретно за златото смятам че ще стане интересно за пазаруване след дълбока и продължителна корекция. Ако от друга страна настъпи внезапно събитие (тип черен лебед) нещата може и да се променят, засега няма такова.
Всичко е въпрос на преценка! Аз за първи път започнах да инвестирам в злато от лятото на 2015г., защото смятам, че моемнта е настъпил! Понякога се достига критична точка на пречупване!
Черните лебеди са на лице, въпроса е дали ги вижда човек! Какъв по-голям черен лебед от спад на експорта на Китай от 25%! Системата е на предела си! Дефицитната консумация не може да се самоподдържа повече.
Индустрията в САЩ е "на колене", спад на очакваните печалби, спад на очакванията за БВП! Всичко това при безпрецедентни политики от страна на централните банки!
Влаченето по корем не е последните 10 години, а повече от 15. От тук на сетне остават месеци 6 или 9 до срив или началото на ракетообразна хипернифлация и безработица от над 10-15% в развитите страни!
За 2010 година изтъргуваното физическо злато е 3884 тона ,а хартиеното такова е 359 014 тона,ПАЗАРА Е КОРЕКТЕН ,МАНИПУЛАЦИИ НЯМА,ТЕ СЕ ПРИВИЖДАТ САМО НА НАС,ЗЛАТНИТЕ БУБУЛЕЧКИ ,е верно че разликата между физическия и хартиения пазар е само 100 пъти или само 10 000 %
Това какво значи - че когато музиката спре, 11 души и половина от 12 ще останат без стол.
И аз съм съгласен, че идват лоши времена! Работата е там че ЗИМАТА по Кондратиев (изчистването на икономиката от свръх задълженията и слабите бизнеси) трябваше да е настъпила 2008 - 2009, ама ей на стероидите я отлагат вече 7-8 години. Ако си купувал злато последните години доходността, ако не отрицателна е най-малкото пренебрежителна сравнена със сток маркета. И пак се връщаме дали сега ще започне пречистването, дали след година или повече!?!
Не съм фундаменталист, но логическото мислене ме навежда на следните мисли.
Ако сток маркета е ударил тавана (на базата на всички предпоставки и данни показвани от Майки) и започне мечия пазар, то умняците ще започнат да се измъкват към ниско рискови активи – long term bonds (поне да не са на минус) и save currencies (CHF; JPY). Това вече се вижда, т.к бондовете обърнаха посоката и споменатите валути вече обърнаха тренда спрямо долара.
Вече се говори силно за хеликоптерни пари, което значи в даден момент ще хвърлят и това средство за да съживят потреблението. Предполагам ще има някакъв краткотраен ефект (покачване на индексите, спад на злато и пр.), но както историята е показала безпрецедентното печатане на хартия не остава ненаказано. И когато доверието към хартиените пари започне да се подкопава идва времето на златото като убежище.
Преди да се случи обаче трябва да видим масови фалити на банки и големи компании, които от своя страна ще се одържавяват с още печатане и така, докато някой не реши, че е време музиката да спира. Ако междувременно нещата излязат извън контрол, правителствата и централните банки решат че няма да спасяват банки и пр. влизаме в спирала - ефекта на доминото ще е опустошителен. Това обаче са само размисли - кога и как точно ще се развият събитията НЕ знам и откровено казано не претендирам, че съм прав. Както винаги важен е тайминга!
П.с. Не харесвам теориите на конспирациите за Ротшийлд, илюминати, тайни правителства и пр. Нещата в живата са далеч по-прости отколкото масово хората вярват.
Доходноста последните години от златото което купих е отрицателна,но смятам че чадър се купува в слънчево време за да те предпази от дъжд в дъждовно
.... аз съм съгласен напълно с това,идват много, много лоши времена
И аз съм съгласен, че идват лоши времена! Работата е там че ЗИМАТА по Кондратиев (изчистването на икономиката от свръх задълженията и слабите бизнеси) трябваше да е настъпила 2008 - 2009, ама ей на стероидите я отлагат вече 7-8 години. Ако си купувал злато последните години доходността, ако не отрицателна е най-малкото пренебрежителна сравнена със сток маркета. И пак се връщаме дали сега ще започне пречистването, дали след година или повече!?!
Не съм фундаменталист, но логическото мислене ме навежда на следните мисли.
Ако сток маркета е ударил тавана (на базата на всички предпоставки и данни показвани от Майки) и започне мечия пазар, то умняците ще започнат да се измъкват към ниско рискови активи – long term bonds (поне да не са на минус) и save currencies (CHF; JPY). Това вече се вижда, т.к бондовете обърнаха посоката и споменатите валути вече обърнаха тренда спрямо долара.
Вече се говори силно за хеликоптерни пари, което значи в даден момент ще хвърлят и това средство за да съживят потреблението. Предполагам ще има някакъв краткотраен ефект (покачване на индексите, спад на злато и пр.), но както историята е показала безпрецедентното печатане на хартия не остава ненаказано. И когато доверието към хартиените пари започне да се подкопава идва времето на златото като убежище.
Преди да се случи обаче трябва да видим масови фалити на банки и големи компании, които от своя страна ще се одържавяват с още печатане и така, докато някой не реши, че е време музиката да спира. Ако междувременно нещата излязат извън контрол, правителствата и централните банки решат че няма да спасяват банки и пр. влизаме в спирала - ефекта на доминото ще е опустошителен. Това обаче са само размисли - кога и как точно ще се развият събитията НЕ знам и откровено казано не претендирам, че съм прав. Както винаги важен е тайминга!
П.с. Не харесвам теориите на конспирациите за Ротшийлд, илюминати, тайни правителства и пр. Нещата в живата са далеч по-прости отколкото масово хората вярват.
Коментар