Първоначално изпратено от michaelis12
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕ стига де тия нали щеха да фалиргат?Ти не четеш ли равновестко кандитко ванчо марандитко и другите амбрияжи
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеРусия е станала най-големият купувач на злато в света през февруари
Централната банка на Русия е купила 356 хил. тройунции злато
http://www.investor.bg/surovini/365/...vruari-214056/
глей заради тея педерунгели руснаците не може да падне да си купим и ние, всичко изкупиха утре други ден Запада ше кае неаме повече в склада .....
Мани ами и гадния им индекс RSX не пада а толко му се точех ...
Коментар
-
Русия е станала най-големият купувач на злато в света през февруари
Централната банка на Русия е купила 356 хил. тройунции злато
http://www.investor.bg/surovini/365/...vruari-214056/
глей заради тея педерунгели руснаците не може да падне да си купим и ние, всичко изкупиха утре други ден Запада ше кае неаме повече в склада .....
Мани ами и гадния им индекс RSX не пада а толко му се точех ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеТа това което казвам е че икономическата ситуация е шит от повече от 10 години. Кучетата си лаят, а кервана си върви. Не търгувам мнения (моето съвпада в слъчая) а конкретни модели. Накратко, никой не може да предвиди кога, как, в какви размери и как ще се развият нещата. Много хора се опитват, но никой не е успял.
Конкретно за златото смятам че ще стане интересно за пазаруване след дълбока и продължителна корекция. Ако от друга страна настъпи внезапно събитие (тип черен лебед) нещата може и да се променят, засега няма такова.
Черните лебеди са на лице, въпроса е дали ги вижда човек! Какъв по-голям черен лебед от спад на експорта на Китай от 25%! Системата е на предела си! Дефицитната консумация не може да се самоподдържа повече.
Индустрията в САЩ е "на колене", спад на очакваните печалби, спад на очакванията за БВП! Всичко това при безпрецедентни политики от страна на централните банки!
Влаченето по корем не е последните 10 години, а повече от 15. От тук на сетне остават месеци 6 или 9 до срив или началото на ракетообразна хипернифлация и безработица от над 10-15% в развитите страни!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеДълъг хелий е добра идея.
Случайно да знаеш през какви инструменти е най-удачно да се отиграе?
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеА който ще инвестира в Хелий 3 и си е взел парцел на Луната може ли да дойде?
Случайно да знаеш през какви инструменти е най-удачно да се отиграе?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнениеLast edited by бай Промо; 29.03.2016, 16:56.
Коментар
-
Онлайн семинар "Инвестиционни възможности при петрола"
За информация - на 5 април, 19 ч. ще се проведе онлайн семинар със свободен достъп "Инвестиционни възможности при петрола".
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение99 от 100 ще останат без стол
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеТова какво значи - че когато музиката спре, 11 души от 12 ще останат без стол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗа 2010 година изтъргуваното физическо злато е 3884 тона ,а хартиеното такова е 359 014 тона,ПАЗАРА Е КОРЕКТЕН ,МАНИПУЛАЦИИ НЯМА,ТЕ СЕ ПРИВИЖДАТ САМО НА НАС,ЗЛАТНИТЕ БУБУЛЕЧКИ ,е верно че разликата между физическия и хартиения пазар е само 100 пъти или само 10 000 %
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеДоходноста последните години от златото което купих е отрицателна,но смятам че чадър се купува в слънчево време за да те предпази от дъжд в дъждовно
Мерси за отговора за Турция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеИ аз съм съгласен, че идват лоши времена! Работата е там че ЗИМАТА по Кондратиев (изчистването на икономиката от свръх задълженията и слабите бизнеси) трябваше да е настъпила 2008 - 2009, ама ей на стероидите я отлагат вече 7-8 години. Ако си купувал злато последните години доходността, ако не отрицателна е най-малкото пренебрежителна сравнена със сток маркета. И пак се връщаме дали сега ще започне пречистването, дали след година или повече!?!
Не съм фундаменталист, но логическото мислене ме навежда на следните мисли.
Ако сток маркета е ударил тавана (на базата на всички предпоставки и данни показвани от Майки) и започне мечия пазар, то умняците ще започнат да се измъкват към ниско рискови активи – long term bonds (поне да не са на минус) и save currencies (CHF; JPY). Това вече се вижда, т.к бондовете обърнаха посоката и споменатите валути вече обърнаха тренда спрямо долара.
Вече се говори силно за хеликоптерни пари, което значи в даден момент ще хвърлят и това средство за да съживят потреблението. Предполагам ще има някакъв краткотраен ефект (покачване на индексите, спад на злато и пр.), но както историята е показала безпрецедентното печатане на хартия не остава ненаказано. И когато доверието към хартиените пари започне да се подкопава идва времето на златото като убежище.
Преди да се случи обаче трябва да видим масови фалити на банки и големи компании, които от своя страна ще се одържавяват с още печатане и така, докато някой не реши, че е време музиката да спира. Ако междувременно нещата излязат извън контрол, правителствата и централните банки решат че няма да спасяват банки и пр. влизаме в спирала - ефекта на доминото ще е опустошителен. Това обаче са само размисли - кога и как точно ще се развият събитията НЕ знам и откровено казано не претендирам, че съм прав. Както винаги важен е тайминга!
П.с. Не харесвам теориите на конспирациите за Ротшийлд, илюминати, тайни правителства и пр. Нещата в живата са далеч по-прости отколкото масово хората вярват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение.... аз съм съгласен напълно с това,идват много, много лоши времена
Не съм фундаменталист, но логическото мислене ме навежда на следните мисли.
Ако сток маркета е ударил тавана (на базата на всички предпоставки и данни показвани от Майки) и започне мечия пазар, то умняците ще започнат да се измъкват към ниско рискови активи – long term bonds (поне да не са на минус) и save currencies (CHF; JPY). Това вече се вижда, т.к бондовете обърнаха посоката и споменатите валути вече обърнаха тренда спрямо долара.
Вече се говори силно за хеликоптерни пари, което значи в даден момент ще хвърлят и това средство за да съживят потреблението. Предполагам ще има някакъв краткотраен ефект (покачване на индексите, спад на злато и пр.), но както историята е показала безпрецедентното печатане на хартия не остава ненаказано. И когато доверието към хартиените пари започне да се подкопава идва времето на златото като убежище.
Преди да се случи обаче трябва да видим масови фалити на банки и големи компании, които от своя страна ще се одържавяват с още печатане и така, докато някой не реши, че е време музиката да спира. Ако междувременно нещата излязат извън контрол, правителствата и централните банки решат че няма да спасяват банки и пр. влизаме в спирала - ефекта на доминото ще е опустошителен. Това обаче са само размисли - кога и как точно ще се развият събитията НЕ знам и откровено казано не претендирам, че съм прав. Както винаги важен е тайминга!
П.с. Не харесвам теориите на конспирациите за Ротшийлд, илюминати, тайни правителства и пр. Нещата в живата са далеч по-прости отколкото масово хората вярват.
Коментар
Коментар