Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАз виждам нещата обикновено преди останалите да почнат да говорят за тях. Ала не виждам война в смисъла на ВСВ преди 70 години. Атентати, социални напрежения, тук-таме откровени тупаници - да, дори граждански войни в Европа са възможни, но война между държави и армии в Европа не мисля, че ще има. Няма откъде да дойде, освен ако не считате Русия за агресор, което аз лично не мога да си представя. При условия на Гражданска война никой нищо не може да ти каже, защото тогава цари анархия. Не виждам защо се притесняваш за златото си.
Подкрепям!
Аз нещата ги виждам по подобен начин. Неоспорим разпад на ЕС, до 2-3 години, от там на сетне, първият вариант е, радикализиране, на все още преобладавощото християнско население в Европа и организиране на "Голяма екскурзия". Втори вариант е постепенно затъване в противоборство, между етническо и неетническо население в страните от Зпадна Европа и разцепление на страни. Отделяне на етнически общности и тяхното концентриране в нови държави, на национален принцип, но с намалена територия.
Аз също не виждам, причини за световен конфликт, като една световна война. Единствената линия на подобно противоборство, може да бъде между Китай и Америка, а Европа представена от НАТО да речем. Ако приемем, че Китай е с Русия примерно. Но едва ли говорещите за световна война в момента, визират нещо подобно!
Бежанците, тероризма и прочие не е предпоставка, за мащабен конфликт, това е естествен процес на деградация, на общества с изкривена ценностна система! Римската империя се е разпаднала по същите причини! С времето тя се е напълнила с множество представители, дори в самия Рим, който не принадлежат към общността и съответно, е липсвала моралната кауза за съхранение! Говоря за центъра. Периферията закономерно се е разпаднала, защото включените там народи са пожелали автономия, при отслабен контрол.
Историята показва, че всяка една общност, която е изградена от етнически разнородно население, множество клетки, не успява да изгради цялостен "организъм" и минава определено време, докато на същата територия, определено ядро, общност, с хумогенни характеристики, сформира държава, в определени граници.
Именно поради това МУЛТИКУЛТУРАТА е, неприложим и невъзможен обществен строй! Тя е възможна с ограничено съществуване само в някой градски полюси, но не и за цели държави. Това, което наблюдаваме в момента е опит тя да бъде наложена в страни като Франция, Белгия и др. Следва неизбежното разслоение и унищожение на страните, а населението ще се преформатира в нови територии, на компактен принцип!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеЗлатото е перфактен барометър за инфлацията. Със забраната му печатниците могат да бъдат пуснати безконтролно.- виж зелените кръгчета от 1916 до 1924г.
http://www.kommersant.ru/doc/2649852
Налице са фактите за които споменаваш - конфискация на златото от болшевиките след 1917г. и бясно печатане на пари за да може народа изведнъж да забогатее(както е обещано в лозунгите...).Следва парична реформа и икономически растеж след 1929 г. от по 20-25% годишно по методологията от линка който пуснах преди няколко дни назад в темата(става дума за приспадане на дълга и всъщност руснаците за периода 2005 - 2012 г. имат ръст съпоставим с този от най-добрите години от управлението на Сталин).Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеВойната не я ли виждаш как се задава?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТова всичкото, което пишете, може да стане само в условия на война.. Под какъв предтекст иначе ще ви вземат златото, ако не искат да играят камъните по парламентите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеАко се забрани (хипотетично казано) търговията със злато, колко ще спадне цената му на нерегулирани пазари? Забавно питане. И колко ли е струвало в САЩ през 30-те, когато са започнали изземането му? Всичко това ще е крайно незаконно, но облечено със закон.Златото е перфактен барометър за инфлацията. Със забраната му печатниците могат да бъдат пуснати безконтролно.
[/QUOTE]
Че ква им изгодата на швейцарците? Те не трябва ли да са от другата страна - на протагонистите на търговия със злато?
Коментар
-
Американската икономика продължава възходящата си посока...
Интересен поглед към "обетованата земя"!
Скоро ще вдигат лихвата, просперитета на средната класа и нарастващото им благосъстояние, дава на ФЕД сериозно основание да направи това! Само горките мексикански имигранти не вярват в "светлото бъдеще"!
Last edited by Mike Florida; 21.11.2015, 11:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеДнес служителката, с която си правя сделките, ми изпрати съобщение, че преминава на друга работа. Дано не е пострадала от съкращения или други преструктурирания.
Имаме непрекъснато влошаване на резултатите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеMuller
Лично мене не ме бърка дали ще има борд или не.
ЕС затяга контрола над биткойна и парични преводи, за да ограничи тероризма
Междудругото отдвана съм казвал, че златото ще бъде конфискувано. Предтекста беше ясен още преди години.
Би трябвало да има информация за цената му в онзи период. За Британия този закон действа до около 60 и някоя година, като търговията с няколко грама се наказва с до 15 години затвор.Годините и количествата са ориентировъчни по спомен. Най-интересното е че при евентуална забрана от страна на запада най-вероятно и Швейцария ще го забрани. Междудругото имаше информация в някой сайтове за забрана държането на злато в сейфове в една голяма американска банка. Не съм проверявал достоверност.Златото е перфактен барометър за инфлацията. Със забраната му печатниците могат да бъдат пуснати безконтролно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеЗа борда нищо не каза.Той полезен ли е или вреден?
Междудругото отдвана съм казвал, че златото ще бъде конфискувано. Предтекста беше ясен още преди години.[/QUOTE]
Ако се забрани (хипотетично казано) търговията със злато, колко ще спадне цената му на нерегулирани пазари? Забавно питане. И колко ли е струвало в САЩ през 30-те, когато са започнали изземането му? Всичко това ще е крайно незаконно, но облечено със закон.Last edited by Trakatrak'; 20.11.2015, 23:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеТо още една година да има еврофондове след това я камилата я камиларя.повече не ми трябва
Теоретично борда облагодетелства групировките които с надценен лев купуват евтино в случая евро. Еврофондовете са полезни и благодарение на тях може да се справят стабилни пари.Като свършат реекспорт.
Навсякъде има пари номера е да се огледаш анализираш и да си вземеш
Междудругото отдвана съм казвал, че златото ще бъде конфискувано. Предтекста беше ясен още преди години.Last edited by Muller; 20.11.2015, 23:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеМи тези мъжаги (от типа фермер търси съпруга) да следват миграцията на женките.....където има женки, там да ходят.
Коментар
Коментар