If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eurodollars - т.е. доларите извън САЩ - са още по-трудна тема за дискутиране ако не се разбира основната "механика" на парите.
С риск да прозвучи арогантно, повечето икономисти не разбират как функционира паричната система.
Простичко казано за да разбере и дедо на село ФЕД дава на големите американски банки прясно напечатани долари ,те ги разпространявят по света под една или друга форма ,а към САЩ в обратната посока пътуват стоки и суровини та даже и за доларите и лихва се плаща .Най-най-опростено това е системата на новия колониализъм.Напрактика имаме една паразитна икономика ,която облага с данък целия свят.
По-слабото зависи от по-силното, а не обратно. В момента паричното предлагане зависи от инфлацията, а не инфлацията от паричното предлагане.
Понякога когато някой е болен, симптомите са слаби и на пръв поглед не са обезпокоителни. Болестта обаче може да е тежка и човека да рухне почти "изневиделица", без това да е очаквано!
И аз това обеснявам, че долара не се обезценя брутално поради инфлация, само защото се използва масово из целия свят и инфлацията породена от свръх валутно предлагане се размива!
Колегата тука, говори за баланси на ФЕД, даже и таблици поства
QE финансира директно правителството, като всички новонапечатани пари увеличават валутната маса в обръщение! Всяка една облигацийка увеличава валутната маса!
QE работи до толкова, до колкото правителството раздава заплати и харчи пари за поръчки, което завърта икономиката в някаква степен, а инфлацията се размива в световен мащаб! Това обаче е до време!
По-слабото зависи от по-силното, а не обратно. В момента паричното предлагане зависи от инфлацията, а не инфлацията от паричното предлагане.
Не съм специалист по политиката на ФЕД, мислех си, че част от парите, с които изкупуват обратно бондове от банките, са от задължителните резерви, които банките са задължени да държат във ФЕД!
Задължителните резерви се създават от Феда по същия начин, т.е. от "нищото". ЕЦБ, БНБ, Bank of Japan правят същото.
Отговори:
1. ДА, имаме и то е неконтролируема маса от една частна печатница, обслужващи определени посредници;
2. Разликата е че през този период в Германия, марките не са били използвани от толкова народи и нации, както в момента $ се използва. На практика така не се усеща в момента техният излишък, тъй като масова световна валута. Всички знаем как с-тава това в момента с $ с контролирано създаване на хаус така, че $ да бъде стабилна световна валута. За съжаление или не Еврото се срина EUR/USD 1,6 до сегашните нива от 1,10, което е отново един силен КОЗ за $. За тези, които все още не знаят това което ще измести $, като доминираща валута се нарича CNY.
И аз това обеснявам, че долара не се обезценя брутално поради инфлация, само защото се използва масово из целия свят и инфлацията породена от свръх валутно предлагане се размива!
Колегата тука, говори за баланси на ФЕД, даже и таблици поства
QE финансира директно правителството, като всички новонапечатани пари увеличават валутната маса в обръщение! Всяка една облигацийка увеличава валутната маса!
QE работи до толкова, до колкото правителството раздава заплати и харчи пари за поръчки, което завърта икономиката в някаква степен, а инфлацията се размива в световен мащаб! Това обаче е до време!
Първия ми въпрос е! Имаме ли реално увеличение на валутната маса?
Вторият ми въпрос е! Каква е разликата между QE и Германия по времето на хиперинфлацията, когато държавата се е финансирала с печатането на пари за покриване на собствените си разходи?
Отговори:
1. ДА, имаме и то е неконтролируема маса от една частна печатница, обслужващи определени посредници;
2. Разликата е че през този период в Германия, марките не са били използвани от толкова народи и нации, както в момента $ се използва. На практика така не се усеща в момента техният излишък, тъй като масова световна валута. Всички знаем как с-тава това в момента с $ с контролирано създаване на хаус така, че $ да бъде стабилна световна валута. За съжаление или не Еврото се срина EUR/USD 1,6 до сегашните нива от 1,10, което е отново един силен КОЗ за $. За тези, които все още не знаят това което ще измести $, като доминираща валута се нарича CNY.
Банките нищо не "депозират". Банките "продават", а Федът "купува" с току що създадени "пари" от нищото, така да се каже. "Парите", за които става дума са числа, които стоят на баланса на Феда.
Пари от нищото....Ба си преполагам че и нищо не мое си купиш с тях.
Банките нищо не "депозират". Банките "продават", а Федът "купува" с току що създадени "пари" от нищото, така да се каже. "Парите", за които става дума са числа, които стоят на баланса на Феда.
Не съм специалист по политиката на ФЕД, мислех си, че част от парите, с които изкупуват обратно бондове от банките, са от задължителните резерви, които банките са задължени да държат във ФЕД!
Ако приемем, че нещата стоят така както казваш, а именно, да се изкупуват с изцяло новонапечатани пари, то нещата са много по-трагични, дори и от това, което смятам аз!
Ето следния елементарен пример:
Ако в една система имаме 100 валутни единици! Банките решават да купят ДЦК за 50% от намиращите се в тях 50 валутни единици или, реално за 25 единици. Тези 25 единици отиват под формата на ДЦК в правителството, което започва да раздава заплати, да прави разходи, да си купува военни самолети и прочие...
През това време ФЕД изкупува ДЦКто от банките за 25 единици, с както каза "новонапечатани пари" и се получава, така, че на пазара има 125 валутни единици в обръщение! 100 първоначални и 25 влети от правителството, с малката разлика, че ФЕД, не купува директно от Вашингтон ДЦК, а операцията минава през посредници, тоест банките.
Първия ми въпрос е! Имаме ли реално увеличение на валутната маса?
Вторият ми въпрос е! Каква е разликата между QE и Германия по времето на хиперинфлацията, когато държавата се е финансирала с печатането на пари за покриване на собствените си разходи?
Доста опростявам, но като начало да почнем с това.
Open market operation
Central Bank
---------------------------------
+T-bills.........I.......+reserves of Bank A
Bank A
-----------------------------------
- T-bills............I...... (no change)
+Reserves.......I
тея еврейските глупости ги остай .... където са те учили в еврейското училище те са за раята да се възхищава на нещо което незнае за кво става въпрос на мене тея не ми минават ....
Коментар