IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
    Добре злато или акции на златни мини? Знам, че преди се бяха осрали защото бяха занемарили всякаква дисциплина, ама сега май неволята ги научи на много работи. Дънди Прешъс ? Или Ще ги национализираме ... Барик Голд?
    акциите на златните мини са ок, НО има един момент, че при голяма драматична криза не е ясно дали и колко от тях ще останат акционерни дружества....защото като нищо може да бъдат национализирани.. а втория момент е какво правим при фалит на брокери, защото богатите също плачат...разни непокрити схеми е пълно и само една голяма криза ще ги изкара наяве...

физическото злато е защита в моменти, когато другите инструменти стават джънк... по-добре да не се случва този момент.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
      Добре злато или акции на златни мини? Знам, че преди се бяха осрали защото бяха занемарили всякаква дисциплина, ама сега май неволята ги научи на много работи. Дънди Прешъс ? Или Ще ги национализираме ... Барик Голд?
      едното физическо за гаранция ако падне покрива да има за ядене поне иначе миньорите за спекулация те са като ракети еле па мойта фаворитката SSRI - Silver Standard Resources

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        спартаче,

знаеш ли колко години римската империя е била черешката на тортата ... САЩ трябва да удържат още няколкостотин години да са номер 1, че да има макар и бегъл паралел с римската империя.... Обаче с безумното плюскане и опоскване на световните ресурси нема как да се случи. За разлика от Рим Вашингтон ще падне жертва на евреите дето са го овладяли финансово от 100 години...

да не разводняваме темата, но мисля да пусна една нова тема по отношение на това Иде ли... нова глобална криза
        мда само, че преди 2 бона години вестоносците за да занесат информацията са стигали до единия край на Империята" само за няколко месеца може и години" ...... Ако искаш тръгни сега пеш от Рим до Египед може и на кон или пък от Израел до Рим и виж как е В днешни времена кат падне борсата в Китай в Сащ не чакат да падне след 1 година ами пада още на същата секунда ..... те тва е разликата и САШшш нема да стои още 500стин години на власт щото никой нема ги търпи толко много .... (то дефакто те вече не са царете които бяха .... )
        Last edited by michaelis12; 11.01.2016, 16:27.

Коментар

• Добре злато или акции на златни мини? Знам, че преди се бяха осрали защото бяха занемарили всякаква дисциплина, ама сега май неволята ги научи на много работи. Дънди Прешъс ? Или Ще ги национализираме ... Барик Голд?

Коментар

да не разводняваме темата, но мисля да пусна една нова тема по отношение на това Иде ли... нова глобална криза
            Иде явно, щом и ти почваш да ставаш жълтобълх....

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Има истина в поста ти!

Подобно на теб да мислели и древните римляни! Към момента нищо не е останало от тях освен шепа жълтици и 200 млн. глупаци,които вървят по същия път барабар с още 200 млн., които сляпо им вярват!

http://static1.squarespace.com/stati...singofRome.pdf

The Quantitative Easing (and Fall) of the Roman Empire
              A monetary policy theory of the fall of Rome

Линкът постепенно изчезва и препоръчвам на по-находчивите да го архивират за себе си или за бъдещите поколения! Както и да Благодарят на Майкъла - включвам себе си към това число
              спартаче,

знаеш ли колко години римската империя е била черешката на тортата ... САЩ трябва да удържат още няколкостотин години да са номер 1, че да има макар и бегъл паралел с римската империя.... Обаче с безумното плюскане и опоскване на световните ресурси нема как да се случи. За разлика от Рим Вашингтон ще падне жертва на евреите дето са го овладяли финансово от 100 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Има истина в поста ти!

Подобно на теб да мислели и древните римляни! Към момента нищо не е останало от тях освен шепа жълтици и 200 млн. глупаци,които вървят по същия път барабар с още 200 млн., които сляпо им вярват!

Линкът постепенно изчезва и препоръчвам на по-находчивите да го архивират за себе си или за бъдещите поколения! Както и да Благодарят на Майкъла - включвам себе си към това число
                ше стане ше стане още малко и ше почеша някой коня за гривата с дедоларизацията ..... Нит ше е първия нит втория разпад на няква си Империя било то и Сашш а колко по-велики е имало навремето от тея каиши .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Vozda Разгледай мнение
                  Много си прав! Логиката и масовите недоволствия водят към махане на правителствата както и на парите като такива. Предполагам, че имаш предвид по-горните активи да са във физическото им състояние? Отворен е въпроса за БГ как и от къде да се набави този актив. И тъй-като се правят грешки как да обърнем този актив отново в хартийки. За Америка има много варианти - и за съхранение и за закупуване и за продаване. Тук в България монопол над тези активи купуваш скъпо продаваш без пари. А може да съм пропуснал нещо спрях да търся преди 2 години как да си набавим скъпоценен актив и как да го съхраняваме за следващите 4-5-10 години пък ако го закъса човек да може и да продаде малко при добри нива
                  tavex.bg

не са като немски и австрийски посредник, но за БГ са повече от ОК особено ако сравниш с разни безумни банкови продукти (няколко БГ банки продават ключета, но с едно 20-30% горница...)

другата опция е да ходиш до виена, но трябва да го пазиш там, защото не ми е много ясно какво ще стане ако на сръбската, унгарската, че и бг границата започнеш да обесняваш, че носиш половин кило злато...примерно, защото за по-малко няма да ти излезе сметката ако че там работят на по ниски цени от тавекса.
                  Last edited by bertram; 11.01.2016, 14:48.

Коментар

• Верижните окови не за инвестиция, а за гъзария.

Коментар

• С жената купувахме разни верижки преди десетина години ама сега ми трябва кеш. Factor IN изкупуват злато на добра цена. Офисът им е на Бул. Александър 10

Коментар

Пичове,

затова един скромен % в активи злато, сребро,платина... никога не е излишен
                        Много си прав! Логиката и масовите недоволствия водят към махане на правителствата както и на парите като такива. Предполагам, че имаш предвид по-горните активи да са във физическото им състояние? Отворен е въпроса за БГ как и от къде да се набави този актив. И тъй-като се правят грешки как да обърнем този актив отново в хартийки. За Америка има много варианти - и за съхранение и за закупуване и за продаване. Тук в България монопол над тези активи купуваш скъпо продаваш без пари. А може да съм пропуснал нещо спрях да търся преди 2 години как да си набавим скъпоценен актив и как да го съхраняваме за следващите 4-5-10 години пък ако го закъса човек да може и да продаде малко при добри нива
                        Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава. — Конфуций

Коментар

За мен златото е един вид застраховка и диверсификация на имоти, акции и валута.
                          Има истина в поста ти!

Last edited by SPART; 11.01.2016, 02:25.
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Пичове,
                            2011 на 1800$ златото си беше свръх купено и тогава имаше доста спор балон ли е или не... сега когато е на 1100$ и след 4 години яко печатане от всички централни банки без изключение.. нещата не седят толкова балонизирани.

Купуването на златото традиционно е защитна инвестиция и затова 'оценяването' му от пазарите обикновено е баш във времена на кризи...

За мен това, което наблюдаваме в последните няколко години е подготовка за една много сериозна криза, когато последната инстанция - правителствата ше фалират ...
                            Затова си мисля, че златото макар и под натиск в момента рано или късно ще избухне...искрено се надявам да не е скоро, защото това значи, че ще сме в окото на буря много по-сериозна от 2008-ма година...

В момента играчите на пазара на хартиеното злато яко манипулират и идея си нямам каква част от търгуваните контракти има реално физическо злато зад нея...но рано или късно и там очаквам изненади.

дали ще е тази година или след 1-2-3-4 години криза ще има
                            при това сериозна...и според мен много хора (визирам финансовата мафия...както и българската такава) чакат този момент за да рестартират и излязат от бозата без кредити и с много активи... а средната класа и работещите ще го духат.

златото е може би най-простият начин да се премине през криза, а също така да се бори инфлация, но в същото време тайминга при покупката е едно от най-сложните неща,,,това при положение,че искате максимално добри цени....или максимално бърз ръст.

За мен златото е един вид застраховка и диверсификация на имоти, акции и валута.

Верно не е като да си седиш в офиса или дома и с 2 клика на мишката да си купиш акции или валути, НО да не се случва скоро голяма криза ...може да се окаже, че само физически наличните активи ще са там където очаквате да са... Договори за разлика, фючърси, валути , индекси, етф.... я ги има я не...

затова един скромен % в активи злато, сребро,платина... никога не е излишен

Поздрави и успех

не е препоръка
                            Last edited by bertram; 11.01.2016, 01:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Quan Разгледай мнение
                              OK, прав си... може и да е там, но не съм сигурен като какъв фактор.
                              Едно знам - китайците се разплащат с чуждестранните си партньор в долари и за тях еврото е просто цветна хартия (казано с малко по-голяма доза сарказъм, но въпреки това - факт).

Иначе тепърва златото ще върви нагоре. Дълга позиция в злато и особено ако нямаш ливъридж или ако го притежаваш физически си е сила. Печалбата е сигурна, въпрос на време е.

Среброто - аналогично. Там дори шансът е още по-голям.
                              не съвсем и то бая даже не е вече така .... я виж там какъв тест са правили китайската банка и ECB за swap и после вече дали било "цветна хартия" еврото. А Китайците се разплащат с много от държавите вече в тяхната си валута не им трябват долари, защото и юана е резерв от лани ....от там за мене по-скоро долара е вече цветната хартия Златото ако катери еврото е с него, а то ше катери няма къде да ходи

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                                ти да не си гледал в кристалното кълбо, че немало да съществува ? а ако просъществува какво прайм ?
                                OK, прав си... може и да е там, но не съм сигурен като какъв фактор.
                                Едно знам - китайците се разплащат с чуждестранните си партньор в долари и за тях еврото е просто цветна хартия (казано с малко по-голяма доза сарказъм, но въпреки това - факт).

Иначе тепърва златото ще върви нагоре. Дълга позиция в злато и особено ако нямаш ливъридж или ако го притежаваш физически си е сила. Печалбата е сигурна, въпрос на време е.

Среброто - аналогично. Там дори шансът е още по-голям.
                                Last edited by Quan; 10.01.2016, 20:15.

Коментар

Working...
                                X