If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
10 какво???
тикви, круши или ябълки???
тъй като си споменал и числото 1700 - та предполагам че иде реч за $ (USD)
ами хайде драги да ми продадеш - не на 10, не на 100 ами да речем на 1000 USD/XAU
утре да се видим с теб и да ми дадеш 31,1 грама 24 каратово злато - пък аз на теб 1000 USD - ако видя че си сериозен и наистина имаш 1 (една) трой унция злато - може и да купя - НЕОГРАНИЧЕНИ КОЛИЧЕСТВА ОТ ТЕБ за 1000 USD/XAU
Ама после да не стане - както имах случай тук на лични - ама видите ли той момъка нямал злато - ама много го било ЯД на златото ..........
Лично аз никога през живота си няма да притежавам нищо златно, както и никога и на никаква цена не бих търгувал със злато (дори и да съм професионалист не бих изпълнявал такова задължение) - за мен като човек, като икономичекси субект златото като финансов актив е най-голямата глупост, за украшение - още по голяма глуспост - та за златото не би трябвало да има никаква стойност - та няма да ме хванеш за таква търговия - вълнува само дотолкова доколкото гледам че доста хора лумпенизират (мисля точната дума) на тази тема
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
А ако признаят Гърция за фалирала, какво ще стане с цената на златото? Някакви идеи?
------------------------------------
Едит: Аз лично си представям най-лошия сценарий - ще монетизират дълга, като напечатат евра да го платят, което ще бръкне в банковите сметки на всички европейци - т.е. ще го платим всички ние, хората и фирмите, но не и банките, които са го отпуснали. Но аз не съм икономист и не ги разбирам много нещата - просто искам да се информирам, за да се предпазя от евентуални сривове.
Нищо няма да стане. Пак ще си остане злато. Опасно ще стане ако се появи Шемата !! Тогава колкото и рано да си го продал, все ще ти е късно
Чакаме решение дали ще си признаят, че Гърция е фалирала и дали ще се активират застраховките по гръцкия дълг
Ако да, то най-малкото банките издавали застраховки (CDS-и) ще изпищят на умряло, пък някой даже твърдят, че ще фалират всичките, ма това няма кой да го позволи
А ако признаят Гърция за фалирала, какво ще стане с цената на златото? Някакви идеи?
------------------------------------
Едит: Аз лично си представям най-лошия сценарий - ще монетизират дълга, като напечатат евра да го платят, което ще бръкне в банковите сметки на всички европейци - т.е. ще го платим всички ние, хората и фирмите, но не и банките, които са го отпуснали. Но аз не съм икономист и не ги разбирам много нещата - просто искам да се информирам, за да се предпазя от евентуални сривове.
Чакаме решение дали ще си признаят, че Гърция е фалирала и дали ще се активират застраховките по гръцкия дълг
Ако да, то най-малкото банките издавали застраховки (CDS-и) ще изпищят на умряло, пък някой даже твърдят, че ще фалират всичките, ма това няма кой да го позволи
А, ще ги спасят с парите на данъкоплатците... Както направиха в САЩ
Когато банките печелят, печелят само за себе си, а когато губят - губи цял народ
Кой бута златото надолу? Ами тоз дет иска да смени артийките(=$) си за повечко злато, щот вече артийките ги не щат. Днес иранците ги не щат, утре и други. Ко ша ги прайм тогаз тез артийки? Ного лошо за бай Еврей печатаря!
Принципно тук отговор би могло да бъде " А откъде ще ми кажат числата за тотото? "
Нооо шегата настрана. Изказването на Председателя днес си можел да видиш на живо на http://www.c-span.org/ мисля че беше на 3-ти канал.
Но те предупреждавам - не го гледай в очите, защото ще те хипнотизира да купуваш трежърис!
Коментар