Аз в края на 2016 г. за пръв път купих от швейцареца и признавам си съм пълен лаик но четох статия на един "специалист" не мога да го посоча точно че франка е много силно надценен ?!?! Според него едва ли не бил с много големи надежди обременен. Не знам ... но Швейцария не е в ЕС и според мен валутата и банката и са достатъчно консервативни за да могат да се сравнят с печатарските компании ЕЦБ и ФЕД.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Швейцарският франк ще пада или ще расте
Collapse
X
-
[QUOTE=bulgarian lev;n3155336]
"Така реших и аз и преди Нова Година превърнах 70% от всички долари в швейцарци."
Много предвидливо. Аз не съм толкова смел: 50% USD (спекулативно), 50% CHF (консервативно). E, има и някой лев и някоя акция.
Според мен франка ще го отпуснат, като използват пак някой референдум. И (нищо чудно) да го видим отново на 2.20 лв. (ако има лев тогава)
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
Добре си направил. Аз бих направил същото, но за мое лично спокойствие не поддържам такава хартия в гардероба. Истината е в инвестиционно злато и CHF, а кеша в евролев....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Има много причини да притежавам банкнотки CHF, най-пресният пример е когато франка бе развързан от еврото, тогава дръпнах едни 10%. От долара бягам от гледна точка на хартия, защото имам физическо злато, което както знаем е деноминирано в $ и колебанията на $ не ме вълнуват, защото тази разлика я компенсирам в Евро, в която валута печеля и харча основно.
За мен най-важното е да запазя покупвателната си способност. Не търся печалби, респективно на това биха могли да се получат и загуби, а това го наричам ХАЗАРТ!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Ако ще бягаш от долара не разбирам защо ти е швейцарец след като има евро и йена и покачването ще е
много по-голямо?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Ако ще бягаш от долара не разбирам защо ти е швейцарец след като има евро и йена и покачването ще е
много по-голямо?
За мен най-важното е да запазя покупвателната си способност. Не търся печалби, респективно на това биха могли да се получат и загуби, а това го наричам ХАЗАРТ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ето че сме близо. Така реших и аз и преди Нова Година превърнах 70% от всички долари в швейцарци. Рискован ход. Но дългосрочен. Не издържах да чакам буквално паритета долар евро, за мен той де факто е настъпил, дори за момент ми се струва че може да видим - USD:EUR:CHF - 1:1:1. А както казваш ситуацията с франка след разхлабване на юздите е като бомба - гръмва веднага, гръмва със закъснение или не гръмва изобщо.
Коментар
-
Аз лично не виждам причина CHF да падне спрямо Еврото преди края на 2017
много по-голямо?
Коментар
-
Зависи най-вече от тренда евро-долар.Когато доларът расте спрямо еврото,швейцареца расте спрямо еврото и е по-скъп както и стана.
Когато еврото тръгне стабилно нагоре швейцареца отстъпва до 1,3.През останалото време е в рейндж.Ако тренда се обърне
много бързо можеш да загубиш 40 ст на всеки франк.
Коментар
-
Ето че сме близо. Така реших и аз и преди Нова Година превърнах 70% от всички долари в швейцарци. Рискован ход. Но дългосрочен. Не издържах да чакам буквално паритета долар евро, за мен той де факто е настъпил, дори за момент ми се струва че може да видим - USD:EUR:CHF - 1:1:1. А както казваш ситуацията с франка след разхлабване на юздите е като бомба - гръмва веднага, гръмва със закъснение или не гръмва изобщо.
Когато еврото тръгне стабилно нагоре швейцареца отстъпва до 1,3.През останалото време е в рейндж.Ако тренда се обърне
много бързо можеш да загубиш 40 ст на всеки франк.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
Сега е лесно щото еврото няколко месеца лека полека поскъпва, ако еврото тръгне към паритет с долара, ситуацията с франка отново ще стане взривоопасна.Last edited by bulgarian lev; 03.01.2017, 13:36.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от OldMan Разгледай мнениеУважаеми MZ/X, за кое тото питате ? За 6/49 ще са 2,7,9,20,21 и 23 (първо теглене)
и 5,8,19,28,39 и 40 (за второ) А франка е вреден за здравето (при тази политика)
Много евтин за продаване и много скъп за купуване.
Чудех се как да мултиплицирам джакпотите, като играя успоредно на няколко тототаLast edited by MZ/X; 18.10.2015, 17:33.
Коментар
Коментар