If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
някои знае ли как се търгуват контрактите против еврото?някъде пишеше 4е са били около 120к и не ми е ясно то4но как се търгува с тях.те излизат ли на пазара като поръ4ки как то4но се вкарват тези контракти?на върхове или?сега виждаме 4е на всеки връх следва спад и върхът се задържа много кратко това озна4ава ли 4е това се дължи и на контрактите..опитвам се да разбера механизма на борсовата търговия имам и много други въпроси но не знам кой да питам и къде да проверя за инфо...например защо някой свещи се държат по разли4ен на4ин спрямо други визирам шиповете много бързо се изстрелват на някъде след което бързо се възвръщат към нормално състояние какво се слу4ва зад тази свещ?защо реагира така..ако някой има линкове с подобна информациш нека ги постне тук.благодаря
тая йена направо стана малоумна игра! всички (ама абсолютно всички) индикатори, които излизат на фундаментално ниво сочат за спад - ама пущината вече 4 години все по-силна и по-силна става!
аз си мислех, че при спад на е/Y под 100 ще провокира някаква активност, но ... продължават да чакат....
бахти - и други мисли ми се въртят в главата! ама ако наитина има някава фундаментална макро промяна в Япония - и всъчщност настоящето да е част от голяяям тренд на поскъпване на валутата им! Нищо чудно и аз да изпускам нещо... Когато човек е фрустриран - обикновено става така (имам позиция е/Y)...
Вече 4-та година стана, в която всички "анализатори" (или манипулатори) очакват спад на йената - но все не идва.... А Никей потъва ли потъва ...
Според мен интервенциите на БОЖ в посока поевтиняване са игра с цел да заблуди.Много добре знаят , че бизнеса им ще се насочи към трупане на ресурси и въпреки, че това допринася за влошаването на експорта не го убива.Държавните им договори за изграждане на инфраструктурни обекти им е като застрахователна компания за корпорация.Много добре си направиха сметката със поскъпването на парите и според мен решиха да извлекът полза от това.Но вероятно въпроса е докога йената ще поскъпва.Според мен дълго докато не се стабилизира световната икономика т.е. Япония не си възстанови експорта.Има и още нещо поради факта , че банковата им система се контролира от вън те противодействат с обвързаност с Китай да задържи евройени ако някой ги притисне да не забравяме и Южна Корея също са зад тях.Та според мен йената ще поскъпва докато майте не си пренастроят календара ...
Не си го изкарвай на анализаторите..И ние сме хора и ние грешим..
имаше един стар филм Потъването на ЯпонияНумизматите явно са го гледали та затова поскъпва иената ,после няма и да искаш сечени атланти отдавна няма на пазара така че те ви бизнес
ше потъва де ше ходи >>тя кризата сега започва ..... >за разлика от Никей >>който си пада малко по малко веке 23 години >>>от 1989 година
ПП. да ви кажа под секрет какво си мисля >>световната криза ще свърши когато Никей направи връх над този преди 23 години >>>тоест няма да е скоро
яяя дянков е на друго мнение цитат Излязохме от най-тежкия период на кризата. Икономиката ни започна отново да расте има непредвид техния кръг от богопомазаните сигурно
Вече 4-та година стана, в която всички "анализатори" (или манипулатори) очакват спад на йената - но все не идва.... А Никей потъва ли потъва ...
ше потъва де ше ходи >>тя кризата сега започва ..... >за разлика от Никей >>който си пада малко по малко веке 23 години >>>от 1989 година
ПП. да ви кажа под секрет какво си мисля >>световната криза ще свърши когато Никей направи връх над този преди 23 години >>>тоест няма да е скоро
Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Коментар