IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Koko, историята ми е хоби и точно въпросния период от 1877 до 1918 година ми е любимия! И ще ти кажа защо - просто тогава България е в пълен възход и разцвет. Е разцвет до Първата световна...
    Ще кажа някои неща за Стамболов - на 16години отива с баща си в Цариград за подкрепа на независимата българска църква, за обявяването на българската екзархия. Та там Петко Славейков споделя, че се е срещнал с [code]един млад човек от Търново, който му е говорил в продължение на 3 часа и от очите му са изскачали пламъци. След тази среща Петко Рачов Славейков споделя: “Сега вече повярвах, че България ще се освободи.” [/code]
    Стамболов няма много вина за каквото и да е в Сръбско-българската война. Иситната е, че от тази война България измъква всичко възможно. След обявяването на съединението и неговото приемане от Княз Батемберг абсолютно всички балкански държави са готови да обявят война на България, а турция чака с армия на южната граница на Източна Румелия. Нея обаче я възпира Русия, която въпреки това си дело ИЗТЕГЛЯ ВСИЧКИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ МИСИИ ОТ БЪЛГАРИЯ в знак на несъгласие със съединението. Гърция е възпряна от Англия, но Австроунгария не спира Сърбия, а сръбския крал Милош това и чака, защото има вътрешно политически проблеми и смята, че с една бърза и печеливша война срещу България ще парира всичките си упоненти. Е да, войанта е бърза, ама далеч не и успешна за сърбите.
    България няма нито една велика сила зад гърба си по време на тази войан и би било лудост да се изискват някакви територялни претенции към сърбия, след като Австроунгария изпраща нота до Батенберг, че влезнат ли български войски в Белград /а те стигат на 40 км от него/, ще се сблъскат с армията на Франц Йосиф... което си е губеща партия от където и да го погледнеш.
    Ама се отплеснах. Стамболов изиграва и много важна роля при абдикацията на Батенберг... той е бил леко малоумен и прави поредица от грешки към Петербург, но останала веднъж БЪлгария без княз Стамболов е регент и отказва да приеме "назначения" от русия кавказки княз, не му помня името.
    Но иситнските дела на Стамболов не са нито като хъш, нито като регент, нито като борец за съединението... те са по-късно, а именно когато той става министър председател на България. Страната ни тогава е в много трудно външно политическо полужение - Русия отказва всякакъв контакт с Б-я заради възкачването на Фердинанд на трона. С Турция е ясно... съединението се е състояло едва преди 2 години. Съседите ни... същатата работа, с Англия и другите велики сили никога несме се имали...
    Та в тази обстановка, Стамболов постепенно успява да договори редица заеми първо от швейцарски банки, а после и от англииски и френски. Сключва договори за безмитна търговия с англия и франция, което подлудява русия и турция. През 1892 успява да издейства приемането на Фердинанд в англииския двор, макар и неофициялно което буквално праща в тъча руската дипломация, към края на оправлението си издейства от турция договори за безмитна търговия и най-важното 3 бератства в Македония заемани до тогава от гръцки свещенници.
    Стамболов поставя основите на една държава която 15 години по-късно, ще има най-силната и модерна икономика и армия на Балканите. Неговата политика е пример за всички след него и те вървят по стъпките му. Единственото което те не успяват да постигнат е независимостта на България, всеки един от последователите му залита ту към Русия, Ту към запада, като правят държавата зависима от тях.
    Ще завърша с два цитата, единия е от българин след падането от власт на Стамболов "Падна тиранина", а другия е Александър - Цар на Русия, след убииството му "С врагове като Стамболов, не бих ме имали нужда от прители като Англия" последното е цитат по спомен и не гарантирам за точноста му.
    Това естествено е някакво абсолютно резюме... просто май не му е тука мястото на такова писание
    From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
    България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
      Първоначално изпратено от trade
      еи голяма борба на това 1.3080 тук маи 6тее повратната то4ка

1.3065 е целева зона 80 е нищо но остави това сега друго ако бием още надолу под 1.3051 тогава се формира здрава бай зона над свеща била това ниво на 4ч графика, а долу около 1.30 имаме още бай зони и им трябва малко за да активират тая която би станала, абе по-безболезнено ще е от около 65 да тръгне малко нагоре преди спад към 1.30
      сигурно тази ве4ер няма да е
      Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от trade
        еи голяма борба на това 1.3080 тук маи 6тее повратната то4ка

1.3065 е целева зона 80 е нищо но остави това сега друго ако бием още надолу под 1.3051 тогава се формира здрава бай зона над свеща била това ниво на 4ч графика, а долу около 1.30 имаме още бай зони и им трябва малко за да активират тая която би станала, абе по-безболезнено ще е от около 65 да тръгне малко нагоре преди спад към 1.30

Коментар

• М да, Аяксчо ми спомена Стефан Стамболов, така аз ще се разтърся из тоя период но не вярвам наистина да има някакви далавери - но той по скоро го пиша към ентусиастите революционери кат ботев левски хехе - а е бил и около 30 те когато идва на власт до колкото си спомням. Но така него го свързвам със съединенито - това добре но твърде левашки изиграно - мирише на подкупи но няма как да се докаже, сърбите ни виждат че сме слаби и тръгват на юруш - българската армия показва чудеса от храброст влезли в световната военна тактика и завземаме бая тяхна земя - и такива политици като Стамболов изтъргуват този успех твърде евтино да, козовете са били в наши ръце имали сме вече и външна подкрепа и е можело освен признаване на съединението да искаме и малко още земя плюс парички но както и да е - според мен твърде евтино Стамболов изтъргува българската войнска чест и успехи, но както и да е може би със търновската конституция да се е отплатил за грешките си всепак наистина е бил твърде млад - но не познавам добре тоя период ще се поровя да видя дали ще намеря някакъв компромат за него хехе

Коментар

• еи голяма борба на това 1.3080 тук маи 6тее повратната то4ка
            Pip master

Коментар

Първоначално изпратено от kukuvicata
              koko,
              1/ защото не съм перфектен трейдър
              2/ защото като отварям позиция определям ентри, цел, и винаги с приемлив стоп
              3/ защото в конкретния случай видим ли 1.3070 със сигурност ще видим тест на 1.3050
              4/ защото позицията ми (както описах в първите 3, не е 100 процента техническа)

ще се радвам, че ще сложиш блог, защото моя от утре може би няма да го има

Куки, не мисля като теб пробив под 70 не значи 50 аз си мисля че стопа ти трябва да е мъничко надолу за да видим фе 100 на 65 е ли нещо - реално под фе100 идват яки бай зони около 1.30 който са способни да индикират ъп ход от около 500п и едва под някъде 2940-60 имаме сигнал за връх горе
              не, аз не казвам че ако видим 70, задължително ще видим 50. а че ако видим 70, е много вероятно да видим 50, което пък ако видим, може да видим едно хубаво рали надолу. колкото и да е временно това рали, за мене ще е неизгодно, защото ще е свързано с голяма загуба. която смятам че мога да огранича там където съм сложил стопа без много допълнителни размишления. не направих уточнение в блог-а че не обясних, че първите 7 ордера в основните двойки са основните ми ордери, а другите са на 1/3 от нормалната позиция.

Коментар

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
                КУУУУУУУУУУУУУУУУУУУКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
                ТИЯ ДА ГИ НЯМАМЕ - СПИРАШ БЛОГА КАКВО ЗНАЧИ ТОВА, АКО АЗ СЪМ ТЕ ОБИДИЛ С НЕЩО СЕ ИЗВИНЯВАМ НАЙ-ИСКРЕНО И ЗАЯВЯВАМ ТУК ЧЕ ЩЕ СПРА ДА ПОСТВАМ АКО ТОВА Е ТАКА СТИГА ТИ ДА ПРОДЪЛЖИШ.
                стига глупости вярно тук вече има второ поколение трейдъри след нас но специялтно от теб и те могат да научат много както много от нас

Успех и още веднъж сори ако има нещо с което да съм те обидил
                ей, коко, ако съм се обидил, щях да ти кажа

други са причините за спирането на блога. един проект, който ми се върти в главата от 2-3 години.

а и щеше да е глупаво да се обиждам, когато съм заел няколко позиции, на които им удари стопа . аз ако ще се обиждам, ще е в момент в който държа позиция на 200 пипса профит поне

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                  на кабела му бихме пирона на 1.9398 и сега чакам ъп до края на седмицата поне 100п, почвам да дебна бай сигнал, а който чака фигури надолу-успех
                  Мерси!
                  Въпреки, че и на по-малко ще съм доволен!
                  From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                  България Над Всичко

Коментар

• АААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
                    КУУУУУУУУУУУУУУУУУУУКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
                    ТИЯ ДА ГИ НЯМАМЕ - СПИРАШ БЛОГА КАКВО ЗНАЧИ ТОВА, АКО АЗ СЪМ ТЕ ОБИДИЛ С НЕЩО СЕ ИЗВИНЯВАМ НАЙ-ИСКРЕНО И ЗАЯВЯВАМ ТУК ЧЕ ЩЕ СПРА ДА ПОСТВАМ АКО ТОВА Е ТАКА СТИГА ТИ ДА ПРОДЪЛЖИШ.
                    стига глупости вярно тук вече има второ поколение трейдъри след нас но специялтно от теб и те могат да научат много както много от нас

Успех и още веднъж сори ако има нещо с което да съм те обидил

Коментар

• Първоначално изпратено от kukuvicata
                      koko,
                      3/ защото в конкретния случай видим ли 1.3070 със сигурност ще видим тест на 1.3050

Куки, не мисля като теб пробив под 70 не значи 50 аз си мисля че стопа ти трябва да е мъничко надолу за да видим фе 100 на 65 е ли нещо - реално под фе100 идват яки бай зони около 1.30 който са способни да индикират ъп ход от около 500п и едва под някъде 2940-60 имаме сигнал за връх горе

Коментар

• на кабела му бихме пирона на 1.9398 и сега чакам ъп до края на седмицата поне 100п, почвам да дебна бай сигнал, а който чака фигури надолу-успех

Коментар

• Първоначално изпратено от kukuvicata
                          В конкретния случай видим ли 1,3070 днес, най-късно утре вечерта ще видим пробив на 1,2990 макар че личните ми предпочитания са първо да имаме 1,3130 и тогава пробив на 1,3070.

Коментар

• някой има ли мнение за цел при sell EUR/CHF. До къде ще е корекцията според вас

Коментар

• smiatash che shte probie 1.19

Коментар

• koko,

Коментар

Working...
                                X