IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Долар/йена при евентуален пробив на 121.35 имаме пробив на 100% фибо на големия спад и се откриват космически цели.От тук очаквам големи катаклизми.Чудно ми е само кога ще последва една по-дълбока корекция при кросовете с йената ..
    Джапанките пак си изиграха номера :-)
    Успешен ден на всички

Коментар

• Ей затова расте кабела! Май 2 ще му е малко.

Коментар

• SELL GBP/USD

Коментар

• kritelin

Сега видях какво си писал вчера , движението при кабела на седмична е с цели 2 и малко над 2 уж и за момента индикации че ще пада няма , основно движението в кросовете е в негова полза че всичко това ще има своя логичен край не се съмнявам , но кога ще стартира не смея да прогнозирам. Не мисля че е удачно да се влиза на късо от цени различни от целите , ако се случат ако ли не здраве да е следващия път когато дадат втори шанс:-)Между другото погледни при евро индикации за големи подвизи няма и максимума - целите там са цена която малцина биха предположили и смятам че там ще се скъсат да го удължават , а края ще е там също на седмичен таймфрем ако се случи.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mackata
            Клоуз на 1,2963, дет са вика тейкнах си профита щото тоя долар ме нерви.
            Мнооооого разумно... Ашколсун.
            Късметлийче си тииии. Ама кросовете на йената към еврото и паунда няма се така да се издуват яяяя.

Коментар

• Първоначално изпратено от kukuvicata
              добро утро.

сигурно ти доставя удоволствие да пишеш така, но в този форум мисля че се уважава по-сериозният стил на говорене.

успешен ден на всички.
              Не намирам логика в това което каза, но щом не се допуска такъв тон тук няма да пиша.
              Беше ми приятно.
              Закона на 5 П
              Перфектната
              Подготовка
              Предотвратява
              Провала на
              Представлението/Престъплението

Коментар

• добро утро.

сигурно ти доставя удоволствие да пишеш така, но в този форум мисля че се уважава по-сериозният стил на говорене.

успешен ден на всички.

Коментар

• Гутен сабалян
                  Клоуз на 1,2963, дет са вика тейкнах си профита щото тоя долар ме нерви.
                  Сел на 1,2961, ще го тимаря да даун до около 1.2900, пак клоуз и вече бай на около 1,2900 за пробива на 1,2940 и да хукваме нагоре по баира 1.3005.
                  Успех на сичките чаавета.
                  Закона на 5 П
                  Перфектната
                  Подготовка
                  Предотвратява
                  Провала на
                  Представлението/Престъплението

Коментар

• смятам че това беше .Пробива на 1.2980 ще потвърди както пробива на 4 часова така и на дневна 1.2.3 формата аз що казвам че само времето и пазара има последната дума добро утро и успехи
                    Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                      Първоначално изпратено от blqblq
                      Кабела е за скъсяване, но няма да го играя поради невъзможността за близък стоп.
                      Не мислиш ли,че 1.9737 е добър стоп ? Имаме резистънс на 1.9726.
                      Аз лично винаги си слагам стоп-овете на 10-11 пип-а от резистънс и подкрепа нивата,защото според мен те не са точно на определените пипове а има като зона около тях +/- 7-8 пункта и вече в зависимост от това на какъв времеви цикъл са и повече.Незнам доколко съм прав,но съм наблюдавал вече доста пъти пробиви 3-4 пункта над и под важни нива и след това удържане на зоната и връщане обратно.
                      Днеска например го наблюдавахме при евро/долар на пробива под 1.2920.
                      Ще се радвам на градивна критика,защото виждам,че си по-опитен от мен.
                      Темата за фалшивите пробиви е доста интересна. С риск да прозвучи претенциозно и абсолютизирано, но именно те движат пазара... Вчерашния пример, за който спомена kritelin, беше класически. Подобна ситуация, но на H1, имаме и при формирането на текущото дъно 2865; все пак да не се връщаме толкова назад. Нека разгледаме картинката от вчера. Използваме съвсем простички правила и индикатори за откриване на интрадей позиция.

Сутринта в 8:45 на 17.01. (синята вертикална линия) в евро/долар имаме регистринан връх на 2937/40 (според котировките на СТС), след което започва постепенно низходящо движение (белия канал), което се потвърждава от индикаторите (в случая ЦЦИ, %Р и МА).

В 15:00 ЦЦИ и %Р достигат екстремни минимуми, а цената пробива с 4 пипса долната граница на азиатския рейндж (синята хоризонтална линия) и с 9 61,8 фиб. на покачването 2865/2985, достигайки 2904.

В 15:30 след излизането на ППИ имаме стандартно развитие - заход в посока противоположна на "правилната", цената достига 74,6 фиб. на същото покачване, долния край на проектирания низходящ канал, при което пробива предишния постигнат минимум и фактически "доказва" силата на даун движението... хехе. Подобно слизане на юг обаче не се подкрепя от индикаторите и по времето на затварянето на "пробивния" бар в 15:30 вече има формирана дивергенция - новото дъно не е "отчетено" нито от ЦЦИ, нито от %Р, а МА са неутрални. Освен това самата свещ сигнализира бичо обръщане. Това са първите предупредителени намеци, че вероятно пробивът е фалшив.

През следващите два периода цената пробива, но не затваря над долната граница на низходящото отклонение (белия канал) и "бавния" МА (все пак е М15 ), които са на почти едни и същи нива.

Това се случва в 16:15, което потвърждава опасенията ни за фалшив пробив, а и индикаторите подкрепят движението нагоре, без все още да са прекупени.

През следващия период (16:30) "бързата" МА пресича "бавната", а ЦЦИ и %Р вече показват прекупеност, но... следователно и значително ускорение... Нещо което нямахме при фалшивия пробив (имаше дивергенция). Вече имаме всички индикации за фалшив пробив и обръщане на тенденцията и купуваме по цена на затваряне на бара (2923/26).

Стопа пласираме на 1 пипс под най- ниската стойност на бара, в който сме отворили позицията, т.е. на 8 пипса в случая. Поставяме трейлинг стоп на + 20 и гасим компютъра.

Позицията ни осигурява risk/reward съотношение 1:2,5, което е почти идеално. В 17:30 (час по- късно) позицията е закрита по трейлинг стоп с печалба от 20 пипса на лот.

Както казах класически фалшив пробив и едно съвсем простичко, но за сметка на това безрисково и доходно отиграване.

Графиката умишлено е увеличена за по- добра видимост. При по- малък зуум ще имаме визия на цялостната картина, но в случая, ще си го позволим за удобство.

П.С.: Задействан стоп-профит на последната 1/3 от късата на 2955. Резултата от цялата позиция е +51,3 пипса и малко отгоре от суап. Сега играем вимпелът според плана с лимитирана поръчна на 2975 и тн. и тн.

Кабелът аслъ че не беше за продаване. Оставям го настрана засега.[/img]

Коментар

• Първоначално изпратено от 4x_technik
                        Що се отнася за eur/gbp докато сме под 0.66 на дневен ред са целите 6470 и 6330
                        Заплетено е там още, засега не се бута. Но ако искаш да се ангажирам с посока, бих купил от 6550, примерно, със САР под 6540. Сещаш се защо. Около 6490/95 се повтаря идентично отиграване. Това в рамките на дискусията; не мисля да го играя, така че цели на виртуални позиции не поставям.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
                          Относно лихвите в Япония - обявяването е в 5:30, а пресконференцията в 8:30.
                          В такъв случаи лонг 120.60, стоп 119.90 и цел 122.50

Лека нощ и успех на всички

Коментар

• Що се отнася за eur/gbp докато сме под 0.66 на дневен ред са целите 6470 и 6330

Коментар

• Относно лихвите в Япония - обявяването е в 5:30, а пресконференцията в 8:30.

Коментар

• Завърза се темичка.

Нека така да го формулирам:

Кабела има вероятност да обърне тук, но не мога да определя адекватни цели, а добрия стоп е над 9750/55 предишните върнове на H4 (както каза kritelin на 7-10 пипса над нивото, примерно). Т.е. прекалено голям стоп (60/65 пипса) за неизяснени цели. Затова и предпочитам да пропусна търговията, за да дочакам евентуално нива близки до посочените или да се включа някъде под 9700, когато структурата на движението и целите се изяснят.

Над 9750 мога да намеря много малко причини, за да не се съглазя с 4х_technik за нов връх (или поне тест на предходния) на D1/W1. При подобен сценарии не ми се мисли в eur/gbp какви катаклизми ще стават.

Коментар

Working...
                                X