If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
имам къс кабел от 1.9618 с цели много надолеско... стопа ми е на 1.9868 и много бих се притеснил ако това говедо изръчка още една фигура нагоре днес...
мнения защо е толкова бичи пазара?
....neznam ,no pazara e super tanak...51,9 UK PMI i nikakva reakciq ..nai-nisko nivo ot Mart2006...taka 4e neznam ...Uspex ...az sam short na 1.9708 taka 4e 6te vidim...edinstvenoto koeto vigdam e 4e the big white candle udarga i nivoto .9683 6te e support ta makari kratkosro4en....
Dvigenie 10-12 pipa na takava news e sram.......
имам къс кабел от 1.9618 с цели много надолеско... стопа ми е на 1.9868 и много бих се притеснил ако това говедо изръчка още една фигура нагоре днес...
Последен импулс нагоре преди трайно обръщане на тренд-а.Това е моето лично мнение.
Евро/йена май най-накрая си нарисува върха.
From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Честита Нова Година на всички.
Това завършване на годината е идеално , не минахме 1.3660 ,оттук нататък където и да отидем до края на 2007 г. ще имаме пробив на нивото от 1.3000 . Аз очаквам това да стане този месец , а през февруари да достигнем дъно около 1.2860. Оттам нататък ще се види... Успешна година на всички , които пишат и които четат този форум.
4ESTITA NOVA GODINA....BADETE ZDRAVI,KRASIVI I BOGATI...
Svobodata ot v4era svar6i ...dobre do6li v noviqt red....
Nadqvam se da ne vi se struvam mnogo 4ernogled.
Uspex na vsi4ki......
I kato ve4e evropeici e vreme da rabotim,rabotim i rabotim....
Za utre 02/01/2007
UK CIPS Manufacturing PMI
Dec. 1, 2006
0430: 1 - UK CIPS Manufacturing PMI
Act: 52.6 Exp: 54 Prev: 53.7
11/01/06 UK CIPS Manufacturing PMI 04:30 53.70 54.00 -0.3
10/02/06 UK CIPS Manufacturing PMI 04:30 54.40 53.10 1.3
Dannata sama po sebesi es down ot Septemvri do momenta.
Mnenieto na 30 ikonomista (s 2 izkl) da izleze megdu 52,2 i 53,0.
I taka ....ako izleze 53,8 ili pove4e tova 6te e iznenadva6t probiv na nizxodq6tata tendencia i 6te ima izravnqvane ili nadxvarlqne na nivoto za Septemvri koeto e BUY GBP/$.
Ako e 51,9 ili po-malko 6te e za vtori pat nai-nisko nivo za godinata i 6te imame probiv na psixologi4eskata bariera ot 52,0 t.e SELL GBP/$
ZAB. Samo 2-ma ot 30 te analista o4akvat 51,9 ili po-malko.
Veroqtnoto dvigenie pri konflict 6te e megdu 30-50 pips.
PS: Pazara 6te bade mnogo tanak taka 4e predlagam da se pipa s beli rakavici ta da ne izqdem novogodi6no 6amarite.
Uspex i doxodna godina na vsi4ki
Честита нова година и от мене колеги! Бях на работа и не можах да празнувам, но... Желая ви най-вече дълъг живот /не здраве, щото много здрави си отидоха ;-)/, много щастие и пари разбира се - това което ни е събрало!
Дон Карлос, позволи ми да не се съглася с тебе за доста от изтъкнатите от тебе аргументи, поглеждаш малко по-шувенистично на нареалноста от нужното, но нека това го оставим за спор друг път или на лични съобщения...
Тааа... ЧЕСТИТО!!!
From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Доне, въпреки, че съм съгласен с всичко казано от теб, искам да наблегна на горния цитат. Ето това е есенцията на нашето европейско бъдеще! Честита Нова Година Българи! Честита Нова Година Европейци! Наздраве!
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Добра нощ, колеги - приятели!
Добра нощ, европейци!
Отдавна минава полунощ, а мене сън не ме лови. Броени часове остават до Новата
2007-ма година и до едно невероятно, Велико събитие.
Всеки ще се досети - приемането на България в Европейския Съюз. Там където й е
мястото от векове насам. Навярно много сънародници биха казали точно това.
Аз обаче поглеждам нещата от малко по различен ъгъл. И ми е чудно, че за сега не
съм чул и други подобни мнения. Може и да съм ги проспал.
Поглеждам фактите.
Малко след началото на миналия век Ал. Стамболийски гласеше България за...
американски щат. Сензационно, нали? Но самата истина!
По тази причина Европа задружно уби Стамболийски. Никой не можеше да допусне
Америка по този начин да стъпи в Европа.
Десетки години по-късно Т. Живков гласеше България за съветска република. Е, не
се случи, но...
А преди стотици, че и повече години, когато бреговете на България се миеха от три
морета, цяла Европа искаше да се сроди с българския цар. Франция, Германия,
Англия, десетки други - къде бяха те тогава?
А славните български владетели, да не ги изброявам, оставиха незаличима следа в
историята на Европа. Да, имахме мигове на възход и на падение. Ние сме страна на
кръстопът, за добро и за лошо. Кой ли не е минал оттук, кой ли не е....
Е, затова пък сме красиви - мъже и главно жени .
Но изглежда нещо е ударило и манталитета ни. С голяма болка трябва да си признаем,
че ние предадохме Левски! Ние го и обесихме, нито един турчин не подписа смъртната
му присъда.
Затова настъпващото след часове събитие ни призовава към равносметка, то непременно
трябва да ни направи по-добри хора. И по-добри Българи.
И с нужното самочувствие, което сме позагубили през вековете.
И с нов поглед към занаменитата шопска сентенция, която вече трябва да звучи така:
"НЕ Е ВАЖНО Я ДА ИМАМ, ВАЖНОТО Е ВУТЕ ДА ИМА!!!"
Тогава ще имаме всички, вярвайте ми.
И станали вече хора, каквито винаги е трябвало да бъдем, е крайно време да
погледнем истината в очите.
Да проумем какво всъщност ще се случи след броени часове.
Предупреждавам, че хич не ми е до шеги. Говоря напълно сериозно:
И така. От векове европейците мечтаят да се сродят с българските владетели.
С България.
След часове тази им мечта ще се сбъдне - Европа ще се приобщи към България!
Това е велик миг за цяла Европа.
И за нас мигът е велик - бреговете на Родината ни ще се мият вече не само от
много морета, а и от океан.
А за тези, които може би се подсмихват снизходително, ще разкажа една история.
Преди доста години попаднах в Болоня. Посетих един от най-старите медицински
университети не само в Италия, но и в Европа, а може би и в света. Не съм сигурен,
но може би и най-стария. Заведоха ме в т. нар. кръгла аула. Парапет в кръг с диаметър
около 10 - 20 метра. В средата - падащ под с механизъм. Свалиха пода и се откри
зала за дисекция на трупове - упражнения по анатомия. Подът е бил падащ, защото
Великата инквизиция е забранявала дисекцията. Ако към университета се приближавали
инквизитори, съгледвачите съобщавали, теренът моментално се вдигал и всичко било
като обикновена лекция на наредени в кръг студенти. Това е 17-и век. 1600 и някоя година.
Ректорът на университетът, който лично ме развеждаше, ми каза като интересен факт, че в
онези далечни години упражненията по анатомия се водели от професор, чието име е
записано със златни букви в университета.
Професорът се казвал Булгарели, с доказано български произход /тази фамилия и досега
съществува в Италия/.
Болонският университет се гордее със своя велик професор Булгарели.
А аз се гордея, че съм българин!
А вие?
ДОБРО УТРО БЪЛГАРИ - ЕВРОПЕЙЦИ!
БЪДЕТЕ ДОСТОЙНИ ЗА ИМЕТО СИ, КАКТО, НАДЯВАМ СЕ, ЕВРОПА ЩЕ Е ДОСТОЙНА ЗА НАС.
Нищо чудно Доне там(в северна италия) се заселва брата на Аспарух Алтцек. И фамиилите Булгарино и Булгарини са често срещано явление в тези области.
Ех много сме дали на света но това е друга тема.
Днес бих казал че се връщаме към естественият път на развитие(прекъснат в 14 век) на Българската държава и народност, към цивилизована европа, едни от първите основоположници на която са именно нашите прадеди.
Честита нова година на Всички и много успехи в личен и професионален план през новата година.
Да живее България
Само да допълня, по повод професор Булгарели, дето споменаваш. Когато аз започнах трудовата си дейност като млад инж. в началото на 80те, още се носеше легендата за един български инжинер, пътищар, работил в Турция, през 30те години. По Анадола тогава е било дива пустош!! Та значи този мъж, са го носили постоянно на носилка, по обектите четирима шерпи. Друг транспорт там не е имало. А други четерима постоянно са тичали по тях с един кош със немска бира между ледени блокове. За мюсулманите алкохола е забранен, но специално за българина се е доставяло!! Съжалявам че името му ми се губи.
Коментар