If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Връзката между цената на петрола и курса евро/долар е изкуствено раздухвана теза. Манипулира се курса евро/долар, а не чрез цената на петрола в долари...
Връзката между цената на петрола и курса евро/долар е изкуствено раздухвана теза. Манипулира се курса евро/долар, а не чрез цената на петрола в долари...
аз пък за 100 процента сигурен - сигурно си чел тука случката.
при кабела на 1.5620 получих съобщение от колега от Хонгконг че знае със сигурност че BoE ще интервенира на 1.5600
вярвах му безпрекословно на това момче.
отворих на 1.5620 със стоп 1.5580.
на 1.5600 отскочи за минути нагоре. преместих стопа на 1.5620 отнесе го в следващия един час и оттам тръгна нагоре. и ето го къде е днес - над 40 фигури по-нагоре
затова - интрадей търговия и никакви дъна, върхове и прочие
общо взето е доказано че дъна и върхове трудно могат да бъдат хванати
но опитите продължават...
Да бря куки пазара има две нива около 70% от времето е в рейндж - тогава над 50% от трейдърите губят щот слагат стопове а то всичко излиза - ей това стопа е много мръсно нещо, останалите пък като тръгне едно движение и мамата си трака щот пък не са сложили стоп хехе, а пък ловенето на дъна и върхове си е любимо занимание на 90% от трейдърите и от двата типа и обикновенно когато човек е 100% сигурен че ще стане на 100% сигурност ще яде дърво. Изводът е пиите само швепс
Т.е. полека полека пълзим към 1,3600, което го очаквам доста скоро някъде към март месец края.
Под дълъг процес имам предвид много години, а не няколко месеца.
Има зависимост между цена на петрола и курса, но тя е манипулирана съзнателно за да се разпределя между развитите страни равномерно тежеста от високите цени. Над определена граница на цената на петрола, управляемостта на пазарите по този начин рязко намалява и тогава котвите се късат. А Европа е много по-уязвима от цените на горивата отколкото Америка. Освен да нападне Либия за да си осигури горивото, както САЩ нападнаха Ирак...
Къде сте го закарали бря...? Мацко, тебе ще държа отговорен!
Поне това покачване изяснява целите - 2958 --> 2935 --> 2900 и евентуално 2850, но едва ли днес. 2975 сигнално ниво.
В случай, че греша - движение над 3000/05 освен, че ще ми отнесе стопа, дава и перспективи от порядъка на 3055/60.
Аре пак аз на топа на устата, ко да напрая че съм в болнични и цял ден цъкам кат луд....хехехехехехехе.
Ша гледам да не го карам нагоре до 3000.
Ще си го разцъквам в диапазона 2990 - 2940.
Спокойно отивай да обядваш.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Представлението/Престъплението
Къде сте го закарали бря...? Мацко, тебе ще държа отговорен!
Поне това покачване изяснява целите - 2958 --> 2935 --> 2900 и евентуално 2850, но едва ли днес. 2975 сигнално ниво.
В случай, че греша - движение над 3000/05 освен, че ще ми отнесе стопа, дава и перспективи от порядъка на 3055/60.
Това което казваш е вярно. така по принцип ниското затваряне вчера искаше още надолу и целта сигурната е ясна тя е 2933 ако я бием удряме една трендлиниика на 4ч тогава целта може и да е по-ниска от 2850 но това ще зависи от един тест на битата тренд линия дали ще издържи, по принцип от 2933 сме си за бай интрадейно защото има някаква завършеност но на практика още не знаем къде ще бъде бая - трябва да е 2В модел тоест да видим коя свещ ще бие предното дъно и да влезем дълги едва над нейното начало ако ще го правим като хората за да не учим на глупости младите колеги да стават и те като нас ловци на дъна и върхове че това е много вреден навик хехе
Тази седмица всички движения на долара се определят от кросовете на йената към еврото и паунда. Преди време такива периоди продължаваха за ден-два, сега вече цяла седмица... Явен сигнал, че доларът постепенно се разделя със статута си на "основна" валута. Но... това ще е доста дълъг процес, макар че се вижда вече с "невъоръжено" око...
Т.е. полека полека пълзим към 1,3600, което го очаквам доста скоро някъде към март месец края.
Петрола 70 долара за барел.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Представлението/Престъплението
Коментар