If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз викам да са поразмърдаме малко, а дружина ?
Закриване на 20 къси на 1,2970
Откриване на 20 дълги на 1,2971
420 пп http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2048433
п.с. Нека да бързам....мисля, че след 17 фащаме баира.
Много съпротивление тука
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Представлението/Престъплението
At what appears to be a never-ending feast of earnings, Wall Street's appetite is less than robust. S&P 500 stock futures are pointing sideways, although Nasdaq futures are up after stronger-than-expected results from eBay and Qualcomm late yesterday.
Among the early reporters today, Dow Chemical and Bristol-Myers also exceeded analysts' estimates. But Ford went downhill with a bigger-than-expected loss.
First-time jobless claim figures are due before the opening bell, and existing home sales numbers are coming soon after.
U.S. Treasuries are flat as the market will digest the economic data and $13 billion of new five-year notes. The dollar is down against the yen.
Oil is holding above $55 a barrel, with support from cold weather in the Northeast and Washington's decision to increase emergency fuel reserves.
Marsh & McLennan's CEO says the insurance broker is considering all options for its Putnam Investments unit - including talking it off the block.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
За петрола - дума да няма, че е борсова стока, ама доколко цената не е манипулирана, може много сериозно да се спори.
От едната страна е търсенето. Там проблеми няма. От другата е предлагането, където обаче стои един картел...
затова - интрадей търговия и никакви дъна, върхове и прочие
Zdravej Kukuvicata
Za dunata i varhovete sum 100 % suglasen kojto tarsi duna i varhove ne e i nqma da prokopsa.
Za intradej hmm az predpochitam Swing. Glavno traguvam korecii i konsolidacii s probiv po posoka na trenda.Obiknovenno silniqt trend prodaljava mnogo po dalgo ot kolkoto nqkoj si e predstavql.Imam turpenieto da chakam.
Е а де.....аз ко каза....само че с думи прости.
Ще си плати сметката Храстов когато се съберат тия главочи в Евроюниън-а и се озъбят.
Ама т'ва нема как да стане в тоя живот.
Че Щатите живеят на кредит от памтивека всеки го знае, само няма кой да му направи одит.
Тряяяяя тия от Марс да дойдат.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Мацката това не е изгодно за никой - долара ще падне само до толкова доколкото да стопи големият дефицит но не и повече - тоест ще го закарат до там до колкото им пука иначе всички ще ядат супата аз имам същото мнение като твойто ще ти цитирам това което бях постнал преди
Цитат:
Историята всъщност е доста проста.
Всичко започва още от към 1973г. с промяната на международната валутна система. След краха на Бретън-Уудската система на златния стандард (при която всички валути са били твърдо свързани с долара, както при нас е лева към еврото) се налага новата система на плаващи валутни курсове. В резултат се засилва необходимостта от силна международна валута, с която отделните страни да търгуват помежду си, защото вече златото не важи. Още след края на 2-та св. война използвайки силата на икономиката си и своето влияние по цял свят САЩ налагат своята парична единица - долара като такава и това се засилва именно след тази 1973г. Как става налагането на тази валута като международно разплащателно средство? Ами много просто - през годините САЩ непрекъснато печат нови и нови зелени хартийки, с които купуват от останалия свят реални стоки и в същото време не повишават цените си у дома. Всеки с удоволствие приема зелените хартийки защото знае, че примерно съседа му също ги приема и може винаги да си купи нещо реално с тях. Така за общо близо 60 години извън САЩ се натрупва една кръглата сума от около 6000 млрд. $. Общо взето всички са доволни - САЩ получават реални стоки срещу нищо, а целия останал свят си има валута, с която да търгува. Два са основните стълба на тази система - търговията с петрол и МВФ. Чрез първият се изнасят парите в останалия свят - САЩ дават на шейховете хартията си, а те му дават петрола си. После шейховете завъртат (бих казал пласират) доларите (т.нар. петродолари) в целия останал свят. МВФ пък се грижи парите да не се върнат в САЩ. Как ли? Като налагат на други страни като България например да държат огромни за възможностите им валутни резерви, които естествено са основно в долари, и по този начин да кредитират "бедните" САЩ. За тези, които са запознати със финансите бих добавил и стимулирайки т.нар. евродоларови депозити в европейски банки. Като друг стълб бих посочил и Wallstreet с надутите борсови индекси обаче тук ще ми се намерят доста опоненти, така че няма да го включвам. Та всичко върви по мед и масло, защото всички вярват в силата на икономиката на САЩ, и в това че зелените хартийки са наистина ценни и затова си ги къткат. Ами всичко добре ама и на Европейския Съюз му се прищява да получава безплатно петрол и решава да пусне свои хартийки, които кръщава евро. Естествено на САЩ тая работа хич не им се харесва и вадят от девет кладенеца вода за да провалят начинанието. Ако си спомняте първоначално еврото трябваше да влезе в обръщение през 2000г. и само натиска на САЩ успя да го отложи за 2002г. В същото време САЩ навлизат в нещо като икономическа криза, за която не малка заслуга има изключително кадърната политика на лидера им Храст 2-ри Малоумний. В резултат на хората по света им светва, че САЩ не са чак толкова велики и решават да се отърват от част от зелените си хартийки, защото току-виж чичо Сам не им дал нищо срещу тях. Пръв за това се сеща отдавнашния враг на САЩ - злият султан на Багдадския халифат Саддам Хюсеински. Нещо повече - последния решава да не дава повече петрола си срещу зелените хартийки на врага си и решава да приема вече само хартийките на ЕвроСъюза. Всичко това става в лето господне 2002-ро. В резултат хората по света изведнъж се оказват с повече зелени хартийки отколкото им трябват. Портретите на американски президенти поевтиняват а Храст 2-ри изведнъж вижда почти сбъднат кошмара си - връщането на всичките тези 6000млрд.$ у дома, където те ще потърсят реалната си стойност. Т.е. на него ще му предстои да плати сметката за едно 50-60 годишно безплатно плюскане. Най-лошото в цялата работа е, че като виждат от Хюсеински и други недолюбващи САЩ царства и господарства решават, че могат да му направят същия номер. Та какво прави Храст 2-ри? Тъй като е много умен та чак цъфти, вместо да се споразумее със тези страни решава здравата да ги напляска. Напада и опожарява царството на Хюсеински и въвежда своите хартийки като официални вътре в него (позовавам се на официално заявление за плановете на американската администрация). В същото време обвинява другото царство, което му е дошло наум да е непослушно - съседното Персийко царство, че и то като Хюсейнски прави Черни магии за масово поразяване (как изведнъж Колин Пауъл се "сети", че Иран има ОМП?). Демек, мисли му какви ще ги вършиш, щото виждаш какво направих с Хюсеински. Третото царство (което всъшност е република) което не слушка - Венецуелското, Храст 2-ри решава да му свали законно избрания президент. Изпраща там агент 007 , само че той за разлика от филмите се проваля с гръм и трясък (говоря за опита за сваляне от ЦРУ на президента Чавес май беше).
Продължавам на нормален стил . Какво прави Европейския съюз? Ами той седи като насран сред цялата тази каша. От една страна пищи на умряло когато САЩ налагат със сила интересите си по света, просто защото вижда как плановете му отиват на вятъра. От друга страна не смее да обяви на всеослушание тези елементарни истини по-горе, които всеки първокурсник по икономика би разбрал, ако ги имаше във учебниците. Защо ли? Ами защото ако се сгромоляса цялата старателно изграждана пирамида наречена "икономическата суперсила САЩ" това ще повлече и икономиката на целия свят заедно с неговата. А това май не е в интерес на никого.
Четах наскоро резюме на доклад на Руската Академия на Науките. Случайно ми попадна в Гугъл, не помня даже и линка.
Според тях, нама такова нещо като парников ефект или по-точно причината за затоплянето не е в него. Причината е в повишената слънчева радиация и свързаната с нея слънчевата активност, чийто връх ще е догодина. Тоест догодина ще има още по-мека зима и повече ветрове... След това някъде до 2012 година климата ще се нормализира, но следва мини ледников период който ще продължи до 2045/50 година.
Такъв мини ледников период от 50-ина години вече е имало преди 7-8 века, когато викингите са се принудили да слезнат на юг, естествено не винаги миролюбиво...
Мацката курс от 1.36 не е възможет март, реално има такава възможност септември - между другото наистина някой сериозни анализатори виждат такова развитие, бат Чавес колкото и да реве ако много вземе да се опъва ще го фитнат, те веднъж опитаха безуспешно ама щото им трябва и някой вътрешно континентален враг че да ни им отрежат бюджетите, иначе верно това ЦРУ се изложи - да не може да го гръмне като хората това си е направо смешно хехе
А аз съм за края на годината.....ама все повече лампи ми светят червено. А най-голямата лампа е това спекулативно задържане на цената на петрола и долара.
Според мен е само движение назад за засилка.
Ще има много кръв по трасето.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Мацката курс от 1.36 не е възможет март, реално има такава възможност септември - между другото наистина някой сериозни анализатори виждат такова развитие, бат Чавес колкото и да реве ако много вземе да се опъва ще го фитнат, те веднъж опитаха безуспешно ама щото им трябва и някой вътрешно континентален враг че да ни им отрежат бюджетите, иначе верно това ЦРУ се изложи - да не може да го гръмне като хората това си е направо смешно хехе
Т.е. полека полека пълзим към 1,3600, което го очаквам доста скоро някъде към март месец края.
Под дълъг процес имам предвид много години, а не няколко месеца.
Има зависимост между цена на петрола и курса, но тя е манипулирана съзнателно за да се разпределя между развитите страни равномерно тежеста от високите цени. Над определена граница на цената на петрола, управляемостта на пазарите по този начин рязко намалява и тогава котвите се късат. А Европа е много по-уязвима от цените на горивата отколкото Америка. Освен да нападне Либия за да си осигури горивото, както САЩ нападнаха Ирак...
Малко "Размисли и страсти" в почивката между скалпирането.
Има много индикатори които ме навеждат на мисълта, че случката 1,3600 ще е по рано.
Мисля, че ще има много студена зима.
Опек кастрираха доставките с 2 500 000 барела дневно, това означава, че към средата на март кат стане бахар и цената скочи над 65 долара за барел, докато се съберат чалмите отиде 70 долара и отгоре.
Тендденцията е петрола да замине и подмине и 80 долара което се очаква от няколко години, Уго Чавес само плаши с национализация, а както знаем Венецуелата е пета страна производителка.
Европа изпуши с Русия лулата на мира, вече няма да има забавяне или спиране на доставките от там, а и скоро правят алтернативно трасе с по-големи дебити.
Така, че долара го отнася здравата.
Китай не е за пренебрегване.
По миналата и миналата година видяхте какво стана с желязото, ония ти ми Хонгилдони ходеха в Русия и купуваха продукцията за 6 месеца напред.
Сега железо имат.....нямат с ко да го обработят, т.е. много петрол, ама много требе.
Опек иска висока цена на петрола, а Щатите ниска, факта че големи автокомпании намалят кубатурите на автомобилите е явен признак за страх, а някой се насочват и към нафтата.
А знаете, че в Щатите 3 литров мотор е малолитражка.
Онзи ден един американски анализатор каза, че почват да изнасят дизеловите колконки отпред, досега те бяха отзад за камионите.
И т.н и т.н и спирам , че стана кат курсова работа.
Хехехехе
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Коментар