If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
GBP- Не съм съгласен с теб. Най-големият ти разход са данъците които плащаш. Престъпление е обаче да не си плащаш данаците. Обаче законите са направени за богатите не за бедните!
Това означава че колкот по богат ставаш толкова по малко данаци плащаш!
Ех Ники,Ники защо така говориш сега.В основата на данъците в България,както и в цяла европа лежи принципът на прогресивната данъчна тарифа,която е измислена точно за да се усредни нето-печалбата и нето-прихода и да се постигне стесняване на разграничението между много богати и много бедни.Точно за това и в цивилизования свят има изявена средна класа.
Прогресивна тарифа означава,че с покачване на прихода се покачва и процентът данък,който се плаща и точно по-този начин се постига желания ефект,а именно уравновесено разпределение на общата тежест на данъците в дадена държава.
GBP- Не съм съгласен с теб. Най-големият ти разход са данъците които плащаш. Престъпление е обаче да не си плащаш данаците. Обаче законите са направени за богатите не за бедните!
Това означава че колкот по богат ставаш толкова по малко данаци плащаш!
Да де като се сметнат комисионните по преводите до ИП които са навън и това че те ще те обложат ако не са офшуърки доста като спечелиш.
Нещо се бъркаш! Никой, никога досега не ме е облагал с данъци от чуждите брокери, дори когато съм печелил, дори когато съм си закривал сметката, дори когато не са офшорки. Макар че няма нищо лошо в това да са офшорки!
Тези които са решили да вземат данъци в БГ от такава дейност са абсолютни олигофрени, които не знаят за какво става въпрос и не могат да преценят финансовите и структурните ефекти от това. На всичко отгоре са направили изключително лоша услуга на гилдията. Просто са я осъдили на посредственост да имат само такива "клиенти", които не могат да си позволят разноските по един обикновен банков превод...
Фактс жалък си.Уж все много печелиш и много знаеш пък опря до данъците.Той Сорос сигурно като тебе само от неплащане на данъци дръпнал.Един факт за тебе.В развитите държави гражданите им плащат данъци и за такава дейност.
При курс под 118 си все под 240 -под върха, който може да е пробит тази година, но може да почака и още 2 години.
Здравей Пламене,
Това какво ми се изка и какво ще стане са 2 съвсем различни неща.
Надявам се да имам късмет да отиграя успешно това което ще стане защото ми се изка да спечеля!!! ;-)
Естествено най добре е тренда да продължи така е и най просто.
Това което направих е просто напрасках набързо една таблица.
Като се определят нивата на подкрпа и съпротива там където е добре да са ти стоповете такъв поглед не е хич излишен.
Това което изкам е да спечеля и същото ти желая и на теб!
Да де като се сметнат комисионните по преводите до ИП които са навън и това че те ще те обложат ако не са офшуърки доста като спечелиш.
Нещо се бъркаш! Никой, никога досега не ме е облагал с данъци от чуждите брокери, дори когато съм печелил, дори когато съм си закривал сметката, дори когато не са офшорки. Макар че няма нищо лошо в това да са офшорки!
Тези които са решили да вземат данъци в БГ от такава дейност са абсолютни олигофрени, които не знаят за какво става въпрос и не могат да преценят финансовите и структурните ефекти от това. На всичко отгоре са направили изключително лоша услуга на гилдията. Просто са я осъдили на посредственост да имат само такива "клиенти", които не могат да си позволят разноските по един обикновен банков превод...
Да де като се сметнат комисионните по преводите до ИП които са навън и това че те ще те обложат ако не са офшуърки доста като спечелиш , пък въобще дали има смисъл да се подвизаваме навън като араби - по точно да се правим на такива и да ни мислят за такива. Това е направо гениално.
въобще не съобразих че отрицателния суап и комисионната при търговия с ДРЗ и други не се приспада от дохода /разбира се ако има такъв /и то ако търгуваме като физически лица при български ИП защото тогава има как да ни хванат
Значи няма да търгуваме при български ИП.
Проблема е решен!
Коментар