Първоначално изпратено от Han Krum
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.31
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Yulian A
Ще скъсявам когато първо има дивергенция и второ когато има първа вълна надолу и откат поне 50 %,иначе не пипам
Аз все пак не си играя на 20 пипса оттук,оттам - това може да е успешна тактика , но според мене очаквам (когато почне ) дълга вълна С надолу,така че месеци наред ще бъда на селл.....
Ето и ти ще влезеш в позиция чак когато получиш потвърждение на дивергенцията (първа с откат). Разликата е, че по различен начин квалифицираме дивергенциите, и второ, за мен дивергенцията е такава, чак когато се потвърди, а ти наричаш дивергенция самата предпоставка за това. Въпрос на възприемане.
Само за информация - 4 години използвам и изучавам дивергенциите. И последния глупак да бях, все нещо щеше да ми влезе в главата. Така че, задръж моля те сарказма за себе си.Безплатен обяд няма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Happy68Първоначално изпратено от Yulian AПървоначално изпратено от Happy68Първоначално изпратено от uwscsiДобро утро колеги и успешен ден! Ники, като гледам долара е загубил 1% от стойността си към еврото за последните 4 дни. Германия засега не дава сигнали, че курса на еврото е висок. Не така стоят нещата при Франция, Испания, Ирландия, Португалия. Ако забеляза изказването на Трише на пресконфенецията беше доста балансирано и по-меко. Явно натиска започва. Кога тренда ще обърне идея си нямам. Посления път когато кабела е бил на 2,00++ е смъкнал за 3 месеца над 50 фигури. Малко ирационално, но това е пазара. Много пипсове днес. Мирише ми на тест на 1,3667 днес.
В последните дни доста хора си задават въпроса - докога? Особено за кабела. Според мен, не е свършило:
1. На дневна графика - предните два пъти, когато цената е била на това ниво, MACD (както и всички други индикатори) дават ясни сигнали (дивергенции), че дневното движение е приключило. За момента при нас няма такива сигнали. А без това, импулс няма как да приключи. То даже на 4ч още не са започнали.
2. На месечна - за разлика от предните два пъти, сега се намираме в съвсем различна графична ситуация - линия с втори опит за пробив. Но тази линия не оформя тренд, нито фигура, което на мен ми говори, че може би няма да е толкова важна. Просто едно психологично ниво.
3. На месечна - намираме се във възходящо движение след двойно дъно, чиято цел е някъде на 2,1000. Предполагам, че в момента точно това отиграваме.
Движението е доста интересно,но и започва да придобива завършен вид от гледна точка на EWA.
Айде чао че пак трябва да купувам швейцарец!
А за прогнозите - както споменавам в поста си, ако индикаторите подадат ясен сигнал, таргета ще отпадне. Но за момента си седи. За разлика от много колеги аз реагирам на това, което ми показва пазара, а не се опитвам да предполагам какво би направил.
Аз все пак не си играя на 20 пипса оттук,оттам - това може да е успешна тактика , но според мене очаквам (когато почне ) дълга вълна С надолу,така че месеци наред ще бъда на селл.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yulian AПървоначално изпратено от Happy68Първоначално изпратено от uwscsiДобро утро колеги и успешен ден! Ники, като гледам долара е загубил 1% от стойността си към еврото за последните 4 дни. Германия засега не дава сигнали, че курса на еврото е висок. Не така стоят нещата при Франция, Испания, Ирландия, Португалия. Ако забеляза изказването на Трише на пресконфенецията беше доста балансирано и по-меко. Явно натиска започва. Кога тренда ще обърне идея си нямам. Посления път когато кабела е бил на 2,00++ е смъкнал за 3 месеца над 50 фигури. Малко ирационално, но това е пазара. Много пипсове днес. Мирише ми на тест на 1,3667 днес.
В последните дни доста хора си задават въпроса - докога? Особено за кабела. Според мен, не е свършило:
1. На дневна графика - предните два пъти, когато цената е била на това ниво, MACD (както и всички други индикатори) дават ясни сигнали (дивергенции), че дневното движение е приключило. За момента при нас няма такива сигнали. А без това, импулс няма как да приключи. То даже на 4ч още не са започнали.
2. На месечна - за разлика от предните два пъти, сега се намираме в съвсем различна графична ситуация - линия с втори опит за пробив. Но тази линия не оформя тренд, нито фигура, което на мен ми говори, че може би няма да е толкова важна. Просто едно психологично ниво.
3. На месечна - намираме се във възходящо движение след двойно дъно, чиято цел е някъде на 2,1000. Предполагам, че в момента точно това отиграваме.
Движението е доста интересно,но и започва да придобива завършен вид от гледна точка на EWA.
А за прогнозите - както споменавам в поста си, ако индикаторите подадат ясен сигнал, таргета ще отпадне. Но за момента си седи. За разлика от много колеги аз реагирам на това, което ми показва пазара, а не се опитвам да предполагам какво би направил.Безплатен обяд няма!
Коментар
-
Lele male! Pak ste zaposvhnali s grozotiite iz foruma. Uspokoite se malko, bez napadki i obidi. ako naistina ne vi izdarjat nervite smenete profesiqta
Happy68 dava dosta obektiwno mnenie shto se kasae do 2.10. Veroqtna parva spirka - 2.02 no naistina s tezi niva nad 2 polojenieto nikak ne e stabilno i normalno. V angliq i bez tova e dosta po-skapo ot amerika, a tezi niva nikak ne vliqqt dobre na trade-a dokolkoto ima takav mejdu dvete strani. No angliq v momenta ima edno golqmo predimstvo - real estate marketa e stabilen, dokato v usa se chustva seriozno naprejenie i edin spad v ikonomicheskoto razvitie, ne tochno recesiq, tai kato Greenspan ako pomnite utochni che vazmojnostite za recesiq sa edva 30%, no edno ukrotqvane na rzvitieto i vremenen spad bi dovel do silen spad pri imotite napodobqvasht na spukvane na balona, koeto shte otprishti tarseneto na evropeiski i angliiski finansovi instrumenti i ottam evroto spokoino moje da se zadarji traino na niva 1.35-1.40 a kabela da si stoi v reindja 2-2.1. Naistina e vajno kude shte prekarame letniq reindj, ako e v posochenito toku-shto niva, to amerika shte trqbva da pocherpizashtoto vanshnata i targoviq shte procafti
a na sredniq amerikanec ne mu puka kakva e cenata na 1 dolar, interesuva go samo kakva e lihvata po koqto si plashta kushtata, kolata, televizora... zatova i ochakvanoto namalqvane na lihvite shte zadovoli hamerikanosite. V kraina smetka ot vsichko kazano dotuk tezi niva che i po-nagore shta zadovolqt v golqma stepen shtatite, a zashto ne i evropa ako gledame targoviqta i s kitai... tuk ostavqm malko pole za razmisal...
I vse pak ne pretendiram che razbiram mnogo, prosto razmishlqvam pred vas.
Sorry za latinica, v momenta ne moga na kirilica.Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Happy68Първоначално изпратено от uwscsiДобро утро колеги и успешен ден! Ники, като гледам долара е загубил 1% от стойността си към еврото за последните 4 дни. Германия засега не дава сигнали, че курса на еврото е висок. Не така стоят нещата при Франция, Испания, Ирландия, Португалия. Ако забеляза изказването на Трише на пресконфенецията беше доста балансирано и по-меко. Явно натиска започва. Кога тренда ще обърне идея си нямам. Посления път когато кабела е бил на 2,00++ е смъкнал за 3 месеца над 50 фигури. Малко ирационално, но това е пазара. Много пипсове днес. Мирише ми на тест на 1,3667 днес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановПървоначално изпратено от PLPМарияне какво става с предаването нещо няма връзка .
вероятно ме бъркаш с някой друг
така и така пиша да си кажа
преди малко купих usd/chf от 1.2060
ще призная, че се опитвам да хвана средносрочен връх
стоп - 1.15
Коментар
Коментар