If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гутен сабалян форекс брадър
хехеххеехе
Колегата се обърка
Няма как да стане без някой да подаде поръчка купува или продава и тя да се изпълни.
Само така цената 'мърда' нанякаде.
Другото е в сферата на фантастиката.
Давам веднага пример.
Миналата седмица 20 000 румънци влязоха в България за празниците.
Бях в Русе.......от миналата седмица насам хотелските стаи скочиха с 10 лева.
Има търсене....цената се вдига.....
Ако им вдигнеш стаите на 90 евро както е при тях, няма да има търсене, т.е цената ще падне.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Представлението/Престъплението
С това последното,че при новина цената се променя веднага без да има търгуван обем ме матира направо .Аз винаги съм мислил,че първите промени в цената при новини идват от играчите,които разполагат с терминали и изобщо големите акули.
Един контра-въпрос - кой определя тогава как да се промени цената ако тя се променя без изтъргуван обем ? Интересен ми е самия процес и всъщност защо тогава има лъжливи движения ?
Jay, едно въпросче: какво се има предвид по естествени нива на съпротива и как се изчисляват?
Крителин, цената се формира на база на това какво се котира. Аз съм банка и търгувам, звъня на друга банка по дилигна и тя ме котира ако не ми хареса предложената цена звъня на друга банка и тя ме котира...ето цента се променя. Или имаме новина и цената веднага се променя без да има изтъргуван обем...
Добро утро
Колега, я пак ........
Като имаме новина цената се променя без да имаме извършени покупко-продажби а ?
И как става това, ако можеш да ми кажеш.
Закона на 5 П
Перфектната
Подготовка
Предотвратява
Провала на
Представлението/Престъплението
Jay, едно въпросче: какво се има предвид по естествени нива на съпротива и как се изчисляват?
Крителин, цената се формира на база на това какво се котира. Аз съм банка и търгувам, звъня на друга банка по дилигна и тя ме котира ако не ми хареса предложената цена звъня на друга банка и тя ме котира...ето цента се променя. Или имаме новина и цената веднага се променя без да има изтъргуван обем...
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Знам,че не е кух пазарът и,че се преливат огромни количества непрекъснато,но в определени периоди от денонощието обемите спадат естествено - примерно между американската и азиатската сесия.Идеята ми е,че при определени обеми трябват определен брой покупки примерно за да се мръдне цената с 10 пип-а,а при по-малки обеми по-малък брой покупки.Успях ли да обясня сега,какво ме интересува точно ?
Болинджъра показва важните зони и пробивите със волатилността, а моето нещо показва в какви размки очаквам да се движи цената и кога има възможност да бъде тренд или рейндж.
Схванах да,мерси много.Интересно ми е на мен дали има начин да се измерва по някакъв начин дали пазарът е "кух" или дали се преливат големи обеми.Знам по принцип,че за форекс индикатори за обеми няма,но все ще има нещо ..
какво имаш предвид под кух пазар? пазара никога не е кух ежедневно се разменят огромни суми пари и то предимно евро/долар този пазар е огромен, някъде бях чул че само в лондон се разменят по 500 млрд на ден евро/долар като това е най-големия валутен пазар. не са щатите, просто щатите спекулират повече, затова там са големите движения а и без лондон пазара е по-плитък доколкото може да се нарече така
Болинджъра показва важните зони и пробивите със волатилността, а моето нещо показва в какви размки очаквам да се движи цената и кога има възможност да бъде тренд или рейндж.
-Tozi indikator go tarsia ot mnogo vreme no ne moga da go otkria struva mi se interesen kakto obiasniavash
Схванах да,мерси много.Интересно ми е на мен дали има начин да се измерва по някакъв начин дали пазарът е "кух" или дали се преливат големи обеми.Знам по принцип,че за форекс индикатори за обеми няма,но все ще има нещо ..
по принцип болинджъра, но имам и нещо като индикаторче или индексче и си изчислявам разни хави, още е тестово, но скоро ще има повече инфо стига да ми вдъхне доверие, засега има хубави попадения
Доколкото разбирам ги използваш двата индикатора за да имаш едно на ум,кога може да очакваме пробиви на важни зони и кога замряла консолидация ?
по принцип болинджъра, но имам и нещо като индикаторче или индексче и си изчислявам разни хави, още е тестово, но скоро ще има повече инфо стига да ми вдъхне доверие, засега има хубави попадения
Коментар