If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всички фундаментални анализатори са си простаци по отношение на търговията и удачното позициониране на пазара.
Още тънат в заблудата, че пазара се движи от фундамента. Пазара се движи САМ и според собственото си настроение.
Разбира се, не е нужно да спорим по въпроса. Естествено, че моя стейтмънт е прав.
Ксероксов, най-неадекватните на пазара са дървените философи. Голяма
простотия си написал. За Blqblq се онтася същото.
Но ще приема това ти изказване така - "Не разбирам какво движи пазара
и никога не съм разбирал, затова не се опитвам. Реших да прикрия този
свой комплекс зад позьорство"
Еврото "уверено върви" към 1.16 от година и половина --- поне според форумните настроения. :lol: Ти геройски стискаш дългите долари на 20-ина фигури загуба - ВЕДНАГА ИЗНИКВА ВЪПРОСА - би ли държал на 18 фигури печалба? Не мислиш ли, че си леко предубеден относно пазара?
Разбира се ще се радвам ако някой ден измъкнеш тези позиции на печалба, но въпроса за 18те фигури печалба си е основателен ( и е предизвикателство за всеки трейдър ) :lol:
Докато стискам дългите долари, които ми носят суап, по-голям от банкова лихва, аз ТЪРГУВАМ ;-)
До сега съм изтъргувал над 7'500 USD профити, а по дългите ми долари се трупа суап :-)
Наистина, като цяло съм на загуба, но ... колко ли от нас са на печалба?? ;-) хехех
Времето ще покаже дали ще изляза на печалба...
Дали съм предубеден - не мисля... Аз просто търгувам без стопове!! Търгувам пазарните ми очаквания ;-) В случая, пазарните ми очаквания са против долара, но какво от това - явно съм предубеден!! ;-)
Успехи! :-)
PS: Никога не бих държал 18 фигури на печалба - моята стратегия е да затварям дадена позиция и след това да я отварям отново, но вече от по-добра цена ;-)
е те тук е грешката че всички си мислят че е рефлекс и си викат ей ся тръгна то слезе 5 пипса и си викат ех изтървах входа. а това е пряко свързано с търговията н аповечето които правят 10-20 успешни сделки за по 10-20 пипса и една неуспешна за 4-5 фигури, а трябва да е обратното. т.е. никога не е късно да купиш или продадеш...купувай скъпо и продавай по-скъпо...
има и още една фраза доста често пренебрегвана...sit on your hands...търпение му е майката и приемане на загубите като необходим разход без който бизнеса не върви
Коментар
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от blqblq
Първоначално изпратено от griffin
Тия островитяни избиха рибата с тия показатели!!!
Да не би да очакваше друго?! Кабелът бавно, но сигурно качва от 4 сутринта и сега движението навлезе в "активната" си фаза...
Пак да ти напомня, че прогнозата на пазара за фундамента е най- вярната (обратното е абсолютно погрешно схващане!). Календарът е само да те ориентира кога какви данни се чакат (ако не знаеш цикъла), но не и да се влияеш от очакванията на разни пишман икономисти. Какви ще са реалните стойности можеш с голяма доза сигурност да предположиш от характера на пазара ПРЕДИ новините.
Всички фундаментални анализатори са си простаци по отношение на търговията и удачното позициониране на пазара.
Още тънат в заблудата, че пазара се движи от фундамента. Пазара се движи САМ и според собственото си настроение.
Разбира се, не е нужно да спорим по въпроса. Естествено, че моя стейтмънт е прав.
Колеги, чета ви постовете и разбирам че трейдинга не е нещо което може
да се научи. Това е рефлекс който е вроден, подобно на рефлека да
премигнеш с очи когато към теб лети предмет или когато някой ти
замахне.
За вас върха винаги е на 3 фигури разтояние и аха-аха да го хванете.
Невъзможно е този рефлекс да се промени без да се престъпва към
мозъчна трансплантация.
GBP/JPY над 250/ 251 според мен би трябвало да направи корекция, но тъй- като не искам да рискувам ще исчакам нивата и успокоение на пазара . Ще чакам голям обгръщащ или друг сигурен червен сигнал на дневна или червен седмичен сигнал на седмична графика да се включа. При тази двойка съм на загуба от 4 фигури.
Поздравявам Хоскато , защото позна , че ще стигнем 250.00 . Все пак трябва да отдаваме чет на победителите.
Успех на всички.
253.50 +/- 50-60 пункта.
Коментар
Форекс Форексов
OPASEN
Еврото "уверено върви" към 1.16 от година и половина --- поне според форумните настроения. :lol: Ти геройски стискаш дългите долари на 20-ина фигури загуба - ВЕДНАГА ИЗНИКВА ВЪПРОСА - би ли държал на 18 фигури печалба? Не мислиш ли, че си леко предубеден относно пазара?
Разбира се ще се радвам ако някой ден измъкнеш тези позиции на печалба, но въпроса за 18те фигури печалба си е основателен ( и е предизвикателство за всеки трейдър ) :lol:
Колеги
Глегам че ви сърбят ръцете да скъсявате кабела , но според мен имаме още път на север.Ако еврото направи ход при лошите новини днес , кабела ще го последва.
Паунда изобщо не поскъпва въпреки или благодарение на еврото.
Колеги
Глегам че ви сърбят ръцете да скъсявате кабела , но според мен имаме още път на север.Ако еврото направи ход при лошите новини днес , кабела ще го последва.
GBP/JPY над 250/ 251 според мен би трябвало да направи корекция, но тъй- като не искам да рискувам ще исчакам нивата и успокоение на пазара . Ще чакам голям обгръщащ или друг сигурен червен сигнал на дневна или червен седмичен сигнал на седмична графика да се включа. При тази двойка съм на загуба от 4 фигури.
Поздравявам Хоскато , защото позна , че ще стигнем 250.00 . Все пак трябва да отдаваме чет на победителите.
Успех на всички.
Здрава инфлация ги тресе на острова...
Вероятността за още едно скорошно покачване още на следващото заседание се увеличи доста.
При такива високи лихви проблемите могат да дойдат предимно от housing сектора и ако започнат неплащанията по ипотеките. има вероятност да се получи като това което наблюдаваме в САЩ с една разлика че цените на острова и предимно Лондон продължават да растат с около 10% на година, което е показателно за желанието на хората да живеят именно в Лондон. Е лично аз споделям това виждане
Текушото развитие не отменя вчерашния ми анализ, но ако покачването продължи с високи темпове то може да преразгледаме ситуацията
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар