IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blqblq
    Хепи, за да внесем малко конструктивизъм, ще те помоля да обясниш по- подробно как работиш с АДХ?

Индикаторът е подходящ преди всичко за констатиране на тренд (АДХ над 25 - има тренд; под 25 - няма). Според мен останалите сигнали са закъсняващи, което не пречи на добрите резултати при определен тип търговия. Именно към тези особености е насочен въпросът ми.

От друга страна на всички що годе запознати с пазара е ясно, че индикаторите не са светая светих, но все пак е любопитно!
    Абсолютно си прав, че сигналите са закъсняващи. Мисля, че вършат работа само при търговия тип "инвестиция".
    Затова аз лично го използвам само когато падне под 20. Тази стойност показва, че волатилността е намаляла. А това означава, че сме в рейндж/фигура. А това означава, че ще има пробив. А това пък преминава в тренд.

А относно индикаторите - всичко работи, ако го използваш по предназначение.
    Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от toty
      Ставайки въпрос за дивергенции, има едно индикаторче, което според мен се държи доста добре. Kазва се FX5_Divergence_V2.0
      Надявам се да ви е полезно...
      http://codebase.mql4.com/1040
      Тоти, индикаторчето наистина е добро и върши работа. Но точно в този конкретен случай е по-подходящ МАСД. FX5 е осцилатор, който хваща дивергенциите в самия тренд, както и при рейндж, докато дивергенциите на МАСД хващат край на тренд. Не знам дали го обяснявам достатъчно добре, за да ме разберете. И тъй като тук ни трябва края на единия тренд (за да влезем) и края на отиграното движение (за да излезем), прецених, че МАСД е по-подходящ.

Естествено, това е само мое мнение и всеки трябва да използва това, което му е по-удобно.

Безплатен обяд няма!

Коментар

• Хепи, за да внесем малко конструктивизъм, ще те помоля да обясниш по- подробно как работиш с АДХ?

Индикаторът е подходящ преди всичко за констатиране на тренд (АДХ над 25 - има тренд; под 25 - няма). Според мен останалите сигнали са закъсняващи, което не пречи на добрите резултати при определен тип търговия. Именно към тези особености е насочен въпросът ми.

От друга страна на всички що годе запознати с пазара е ясно, че индикаторите не са светая светих, но все пак е любопитно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
          Първоначално изпратено от karakondjul
          Благодаря Happy68, не ми е познат DI+ DI- което предполагам е срамота,
          но изглежда интересно, ще пробвам най-напред на демото!
          Можеш да го комбинираш със дивергенция на МАСД на по-нисък таймфрейм (вход и изход по дивергенция). Примерно - дневна с 1ч, седмична с 4ч.

И доколкото си спомням, май работеше предимно в мейджърсите. При кросовете нещо не ми харесваше.

Киоси, Блябля, благодаря за подкрепата.
          Ставайки въпрос за дивергенции, има едно индикаторче, което според мен се държи доста добре. Kазва се FX5_Divergence_V2.0
          Надявам се да ви е полезно...
          http://codebase.mql4.com/1040

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
            Благодаря Happy68, не ми е познат DI+ DI- което предполагам е срамота,
            Можеш да го комбинираш със дивергенция на МАСД на по-нисък таймфрейм (вход и изход по дивергенция). Примерно - дневна с 1ч, седмична с 4ч.

И доколкото си спомням, май работеше предимно в мейджърсите. При кросовете нещо не ми харесваше.

Киоси, Блябля, благодаря за подкрепата.
            Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от na4inae6
              Първоначално изпратено от Happy68
              Използваме DI+ и DI-. Пускаме на индикатора и една линия долу на 3,9-4. Останалото ще го схванете.

Интересното тук е логиката - не на всеки връх/дъно имаме модела, но в голям процент от случаите, когато се появи имаме връх/дъно. Просто е обратно.

И другото - ако примерно "пропадне" на дневна, предполагам, че трябва да се погледне по-горния таймфрейм - седмична.

Ако на някой му е интересно, може да го разгледа по-обстойно.

http://www.imagefreehost.com/files/2...1363882026.gif
              Много мило от твоя страна , но да си чувала нещо за технически анализ ?? първичен тренд , вторичен тренд и т.н. Каква интуиция те
              гони моето момиче ! Това е сериозен бизнес , а не игра на дама ! ;-)0
              като е така, защо се държиш така сякаш играеш дама?
              Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от na4inae6
                Много мило от твоя страна , но да си чувала нещо за технически анализ ??
                Все се каня да попитам разните му там усреднители/осерители, влачещи позиции с месеци (къси евро йена, ако не се лъжа, НачинаеШ...?), дали могат да ми дадат отговор на този въпрост, който бе така добър да поставиш?...

Без да познавам колежката и съдейки само от постовете и, оставам с впечатлението, че знае доста повече неща за пазара от всички многознайковци, които и се нахвърлиха сега. Горното го пиша с ясното съзнание и дори учудване, защото все пак става дума за жена (надявам се, да ми простите сексистките разбирания, хехе), но пък не ми е ясно какъв ви е проблема, че я взехте за мезе?

Коментар

• Благодаря Happy68, не ми е познат DI+ DI- което предполагам е срамота,

Коментар

Използваме DI+ и DI-. Пускаме на индикатора и една линия долу на 3,9-4. Останалото ще го схванете.

Интересното тук е логиката - не на всеки връх/дъно имаме модела, но в голям процент от случаите, когато се появи имаме връх/дъно. Просто е обратно.

И другото - ако примерно "пропадне" на дневна, предполагам, че трябва да се погледне по-горния таймфрейм - седмична.

Много мило от твоя страна , но да си чувала нещо за технически анализ ?? първичен тренд , вторичен тренд и т.н. Каква интуиция те
                    гони моето момиче ! Това е сериозен бизнес , а не игра на дама ! ;-)0

Коментар

• Използваме DI+ и DI-. Пускаме на индикатора и една линия долу на 3,9-4. Останалото ще го схванете.

Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                        Първоначално изпратено от Happy68
                        Виждам, че в момента има тук колеги, които предпочитат да търгуват дъна/върхове.
                        Хепи, всеки търгува дъна/върхове. Дори и да се метнеш по посока на тренда по някое време трябва да вземеш решение за закриване т.е. дали имаш връх/дъно??
                        Ааа, не всеки - аз например - не. Затова идеята ми все още стои недоизследвана и нереализирана.
                        Безплатен обяд няма!

Коментар

Виждам, че в момента има тук колеги, които предпочитат да търгуват дъна/върхове.
                          Хепи, всеки търгува дъна/върхове. Дори и да се метнеш по посока на тренда по някое време трябва да вземеш решение за закриване т.е. дали имаш връх/дъно??

Коментар

• Стойте така на линия, докато ви го напиша

Ама после кой ще черпи? И това е сериозен въпрос!
                            Безплатен обяд няма!

Коментар

Виждам, че в момента има тук колеги, които предпочитат да търгуват дъна/върхове. Искам да ги попитам, използвате ли индикатори, за да определяте, кога се стига въпросната точка, или е на база фундамент/интуиция? Не се интересувам от самите индикатори, само дали използвате.
                              Happy68, че то кой индикатор може да си използва за дъно, ех, да го
                              знаехме?!?!

Коментар

• Виждам, че в момента има тук колеги, които предпочитат да търгуват дъна/върхове. Искам да ги попитам, използвате ли индикатори, за да определяте, кога се стига въпросната точка, или е на база фундамент/интуиция? Не се интересувам от самите индикатори, само дали използвате.
                                Безплатен обяд няма!

Коментар

Working...
                                X