IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.26

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bgg_red
    Добрю ютрю
    Брей много паднало еурото бре
    Мислих аз снощи като си лягах около
    00:00 часа да пусна една малка къса
    със стоп 1.5930 , ама не пуснах пфуууу
    Гледам аз на от 30 минутна до 4 часова
    са се оформили чудесни и завършени
    глава с рамене
    Гледам новините май малко негативизъм за Еврозоната
    пък и за САЩ. Ония смотаняк Трише ще си отваря устата.
    Труден ден ще е .
    Мисля , че посоката поне сега сутринта е малко неясна.

Гледам още никчета са се появили снощи
    Привет и успехи!!!!
    Въпрос имам сега към новопоявилите се.
    Дълго ли четохте тука преди да пропишите????
    Мотива за прописване какъв е??
    Щото и други се появиха ли???????

Успешен ден на всички във форума!!!!
    Добро утро на всички, снощти купих малко скъпичко ЕUR на 1.5900

ако Трише ще говори нали се сещате какво става след негови изказвания :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от petko666
      Първоначално изпратено от bvg
      сега прегледах записа от парични потоци. Понижаването на лихвата в Канада се е изтълкувало като лоша новина и канадеца се е обезценил. Явно не е закон. но при щатския долар понижаването на лихвения процент миналия месец се е приело като добра новина, както съм го отбелязал на графиката. Щв поживеем ще видим, но аз мисля че ако на 30-ти ФЕД понижи още лихвата пазара ще подкрепи долара в първия момент както направи миналия месец.
      Извинявам се за дилетантския въпрос, но бих се радвал ако някой ми разясни накратко, защо при понижването на лихвите от фед еур/усд падна, при положение, че ''A rising trend in interest rates has a positive effect on the nation's currency. Short term rates are the paramount factor in currency valuation; traders look at most other indicators merely to predict how interest rates may change in the future. High interest rates attract foreigners looking for the best "risk-free" return on their money, which can dramatically increases demand for the nation's currency''.
      Възможно ли е някои да продава в първия момент , за да може после да купи на по-ниска цена и дали е възможно да се предрече движението на курса първите няколко часа след публикуването на данните? Благодаря
      Лихвите са единият от инструментите, които централните банки използват за стимулиране или свиване на икономиката. Другият е промяна на размера на задължителните минимални резерви на банките(които в САЩ отдавна са сведени до 0). С увеличаването на лихвите
      се ускъпяват кредитите и по този начин се очаква икономиката да се свие и обратното, с намаляване на лихвите, кредитите поевтиняват и по този начин се стимулира икономиката. Или иначе казано Централните банки, чрез лихвите правят банковият кредит повече или по-малко достъпен при наличие на субекти желаещи да вземат заема. Промяната на лихвите оказва различно влияние върху курса на валутите ( например при намаляване на лихвите, $ един път поскъпва , а друг път поевтинява ), защото валутните курсове се влияят и от много други фактори. Единият от постолатите в теорията на
      Дау, е че цената е попила всички слухове и новини и ги е отразила на графиката. Така, че много по лесно е да се научим да разчитаме графиките от колкото да се опитваме да отгатнем коя новина ще има по-голям ефект върху цената в даден момент.

Коментар

• Добрю ютрю
        Брей много паднало еурото бре
        Мислих аз снощи като си лягах около
        00:00 часа да пусна една малка къса
        със стоп 1.5930 , ама не пуснах пфуууу
        Гледам аз на от 30 минутна до 4 часова
        са се оформили чудесни и завършени
        глава с рамене
        Гледам новините май малко негативизъм за Еврозоната
        пък и за САЩ. Ония смотаняк Трише ще си отваря устата.
        Труден ден ще е .
        Мисля , че посоката поне сега сутринта е малко неясна.

Гледам още никчета са се появили снощи
        Привет и успехи!!!!
        Въпрос имам сега към новопоявилите се.
        Дълго ли четохте тука преди да пропишите????
        Мотива за прописване какъв е??
        Щото и други се появиха ли???????

Успешен ден на всички във форума!!!!
        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
          Добро утро .На дългите в евродолар искам да кажа че вероятността да видим отново нива 1.60 рязко намаля.Защо?На дневна имаме мечо поглъщане с пробив на най-ниската стойност и то при горния ВВ.При днешно затваряне под 5860 -
          5341 мисля ,че е на масата.Успехна скъсилите .

п.п. лично разсъждение -дано не объркам някой по-неопитен
          Правилно си видял обстановката, но в последно време кендълите не са това, което са. Тези, които движат пазара са зарязали дневната графика и "рисуват" на по-малките. От около месец се движим в нещо, което беше възходящ триъгълник, а сега е по-скоро клин. Според мен важното ниво сега е 1.5790. Днес може да използват Ифо-то за по-сериозно движение.

Коментар

• От скоро се интересувам от форекс пазара и още доста неща ми са неясни.
            Затова искам да попитам защо USD/CHF е доста далеч от рекордното дъно (17.03.08), а EUR/USD продължава да поставя нови върхове? И това означава ли, че еврото в близко бъдеще ще тръгне надолу? И въобще има ли логика в това?

Коментар

• Добро утро
              При настоящата ситуация пазара ще внимава и за евентуални интервенции

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                Добро утро .На дългите в евродолар искам да кажа че вероятността да видим отново нива 1.60 рязко намаля.Защо?На дневна имаме мечо поглъщане с пробив на най-ниската стойност и то при горния ВВ.При днешно затваряне под 5860 -

Като по-неопитен - може ли картинка ?
                Успехи !

Коментар

• Добро утро .На дългите в евродолар искам да кажа че вероятността да видим отново нива 1.60 рязко намаля.Защо?На дневна имаме мечо поглъщане с пробив на най-ниската стойност и то при горния ВВ.При днешно затваряне под 5860 -

Коментар

• to4no за това писах снощи понякога лихвата е калкулирана в цената тоест неиното повищение или намаляване при евро долар тва е ставало 1 или 2 пъти но не помня точно кога повишават лихвата и с новината курса пада затова по добре да се гледат графични сигнали отколкото да се затормозява с гадаене как ще реагират у4астниците ама всеки си знае него все пак аз съм за спад в евро долар и покачване в паунд швеик както писах вчера но ще видим
                    Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg
                      сега прегледах записа от парични потоци. Понижаването на лихвата в Канада се е изтълкувало като лоша новина и канадеца се е обезценил. Явно не е закон. но при щатския долар понижаването на лихвения процент миналия месец се е приело като добра новина, както съм го отбелязал на графиката. Щв поживеем ще видим, но аз мисля че ако на 30-ти ФЕД понижи още лихвата пазара ще подкрепи долара в първия момент както направи миналия месец.
                      Извинявам се за дилетантския въпрос, но бих се радвал ако някой ми разясни накратко, защо при понижването на лихвите от фед еур/усд падна, при положение, че ''A rising trend in interest rates has a positive effect on the nation's currency. Short term rates are the paramount factor in currency valuation; traders look at most other indicators merely to predict how interest rates may change in the future. High interest rates attract foreigners looking for the best "risk-free" return on their money, which can dramatically increases demand for the nation's currency''.
                      Възможно ли е някои да продава в първия момент , за да може после да купи на по-ниска цена и дали е възможно да се предрече движението на курса първите няколко часа след публикуването на данните? Благодаря

Коментар

• То покачването на лихвите може и да води до повишаването на валутният курс ама не безкрайно т.е. в здравословни граници ( я си спомнете колко беше лихвеният % в БГ 96г. и колко беше курса на лева спрямо $)

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg
                          Първоначално изпратено от deBill
                          bvg виж само какво стана есента когато изненадващо свалиха пихвите на $
                          незнам къде да го видя бъди така добър да го споделиш!
                          когата свалиха лихвите през в началото на годинага доларът падна с около 100 пипса за десет минути..ако не греша от 1,478 отиде до към 1,49

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                            Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                            Първоначално изпратено от Han Krum
                            Абе тва злато няма ли да пада???
                            Оооооооо ювиги.....ти пак ли си го скъсил ? Ужас!
                            Кое точно е ужаса, това е антилогика мойта, но ще видиш, че съм прав, па може и да не съм

когато го писах бяхме 922$, сдега сме 913$.....а сега да те питам кое точно е ужаса...хахахаха,,,,ехххх Пешо Пешо
                            Цъ, Цъ, Цъ ебати и ужаса, да взема да скъся от 922$.....и за твоя курс се плаща 900лв....

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                              bvg просто се изказваш от последна инстанция с тотално грешна представа за нещата.Това може да заблуди сума народ,които четат форума.Във ВСЕКИ учебник по макроикономика е написано кратко и ясно,че покачването на лихви води до приток на капитали към съответната икономика и от там растяща курс на националната валута.
                              В другите ти разсъждения има малка истина,но като цяло си ги навързал така,както на теб ти се иска,а не така,както е в действителност.
                              аз от четене на форуми може и да "вдена" нещо от фундамент Най-накрая разбрах връзката лихви-курс

bvg, разбра ли разликата - повишаването на лихвите води до приток на капитали, а не до повишаване на цените. Поне по това, което пишете.
                              Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от deBill
                                bvg виж само какво стана есента когато изненадващо свалиха пихвите на $
                                незнам къде да го видя бъди така добър да го споделиш!

Коментар

Working...
                                X