If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И в допълнение на kritelin:
Днес също се говори, че "операцията" по поскъпване на долара е също и под натиск на ООН във връзка с поскъпването на храните застрашаващи бедните страни с глад. Малко социално звучи, но положението с цените наистина е сериозно, а те в голямата си част са деноминирани в долари.
И в допълнение към анон6706 - има известна международна организация,в която учавстват всички развити индустриални държави,която има за цел до 2015 да намали наполовина броя на хората живеещи под екзистенц минимума
И в допълнение на kritelin:
Днес също се говори, че "операцията" по поскъпване на долара е също и под натиск на ООН във връзка с поскъпването на храните застрашаващи бедните страни с глад. Малко социално звучи, но положението с цените наистина е сериозно, а те в голямата си част са деноминирани в долари.
Значи за тези,които се чудят дали има фундаментална подкрепа на този спад ще кажа,че такава съществува.За последните няколко дена се чуха изказвания от ЕЦБ,които бяха доста по-"меки" в прогнозите си за инфлация.Вчера Германия изкара лошо ИФО,а днес видяхме спад на цените на импорта и на агрегата М3,което показва,че инфлационният натиск е намалял.Това до някъде отхвърля моментната възможност за вдигане на основния лихвен процент на следващото заседание,а част от тези очаквания според мен бяха калкулирани в цената при последното рали на еврото.
Други,на което трябва да се обърне внимание е отслабването на еврото в кроса с паунда.Когато спекулантите започнат да предпочитат паунда пред еврото при положение,че в Англия са изправени пред подобни проблеми,като тези в САЩ и въпреки свалянето на лихвите там това означава,че този спад може да се задълбочи.Имайте обаче винаги едно на ум.Няма фундаментална причина за поскъпване на долара все още.Това което се вижда в момента е смесица от прибиране на печалби и леки промени в моментното състояние на пазара.
Фондовата борса в САЩ ( през долар/йена ) също подкрепи долара заради добрите данни,които извадиха фирмите и апетитът за риск започна да се завръща на пазара.На мнение съм,че трябва да се следи внимателно спреда между немските и американските облигации.
Имайте и в предвид,че това далеч не е дългосрочният връх при евро/долар.
Някои ще направи ли анализче на
пазара евро/долар за следващата седмица????
Как ще се отрази върху курса , ако ФЕД
резне лихвите с още 25 пункта, или пък
не ги резне и т.н.
Некои.....
Кириле ще се пробваш ли?????
ако не ги резнат май гущера ще скокне още...да звъннем на Бернанке, той ги разбира тези неща.Не знам дали вече се отказаха тези американци сами да си смъкват долара...мисля че нарочно го правиха досега и го закопаваха така
Коментар