If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Минаващ разбирам накъде биеш но грешиш, мерките на Рузвелт дават ефект и забележи Хамерика няма дълг, това ги вади от кризата от 1.929г, а плана Маршал идва по-късно а за безразборното печатане на портретите на хамериканските президенти което си прав че е след края на Брейтън Уууд то това е още по-късно и чак 1972 година почва безплатното плюскане на хамерика което разбира се я превръща в "икономическа супер сила", но преди това тя сама си става само икономическа сила де
Имат най агресивни ловци на глави,и технологически са били много преди света.Но при бавната дифузия на технологии.Сeга бързата информацията променя радикално света,към неустойчивосt,уви..Търся си кристалното кълбо;-)))
Успех!
Минаващ разбирам накъде биеш но грешиш, мерките на Рузвелт дават ефект и забележи Хамерика няма дълг, това ги вади от кризата от 1.929г, а плана Маршал идва по-късно а за безразборното печатане на портретите на хамериканските президенти което си прав че е след края на Брейтън Уууд то това е още по-късно и чак 1972 година почва безплатното плюскане на хамерика което разбира се я превръща в "икономическа супер сила", но преди това тя сама си става само икономическа сила де
Аз в момента съм съсредоточен върху паунд/йена... там съм шорт с цел... 205.50 ... Колкото до Евро/долар няма да се занимавам с него тая седмиц, че с тия новини предполагам че ще има яко волатилност. Там ще чакам да вляза лонг...
Паунд йена я чакам за късо някъде 210.80-211 нивата. Що се отнася до евродолар кви новини - няма какви да са освен в продкрепа на долара - ако Фед рече йок почивка ке порасне, ако пък рече нови 25бп на всички им е ясно че това ще бъде края на тоя цикал най-малкото щото нема как да свалят повече - то отрицателна лихва нема кака а пък хич без лихва невърви освен ако не им се дръпнат очите от по-дълбока криза и на външен вид да заприличат на Японци хехе
докато го пишеш това падна здраво...
И аз съм на твойто мвнение затова съм с така плитка цел...
koko: "Интересното е че тoй предрича кризата, казва че апогея и края и ще бъде 2008г и ще следва един цикъл до 2016г сравнително спокоен и на растеж, между другото той споменава че причината ще бъде финансовият сектор като сравнява с голямата депресия от 1929г - между другото почват веднага да го критикуват за тази му прогноза защото след мерките взети след кризата това им се струва невъзможно - всъщност сериозни и забележете непазарни мерки взема Рузвелт - след кризата има безработици нема пари и тнт, пича чисто антипазарно намира работа на всички - стига дори и до най-малката бакалия и им казва вземате още един работник на мин 40ч за седмица с еди кво си мин на час заплащане, аз между другото нещо подобно мисля че и за БГ ще е правилно и съм го казвал - ръгаме мин 8 евро на час надница и тнт" -------------- Когато е вземал "антипазарни" решения Рузвелт,сигурно е бил готов с черновата на "Бретан-Уъд споразумението"-Европа е била обречена на приватизиране дори на плана Маршъл.Приемам прозрението в книгата само до 2008;-)))Решението и ще е продукт на сегашните реалности
Да целта ти би следвало да е скромна защото първо по принцип керитата следват индексите, причината да не е нагоре а да следва техниката мисля че се дължи на почивният ден в Япония но нощеска отварят така че внимавай, а относно индексите видехте ли го онова копеле Бъфет насра се да плямпа колко на зле вървят нещата в САЩ криза криза мъка мъка и хората го слушат и индексите падат а то що било - искал пича да си купи евтини доларчета че да ги даде назаем на Марс да купи Риглей за къде 24 млр - къде бе вйчо кат са толкова зле нещата ще харчиш пари на борсата и то с къде 30% над пазарната цена на акция. Е за това ви говорих за Якока - е такива маймуни ебават реалната икономика.
Така че внимавай защото като отворят Японците нощеска може да е нагоре като по-вероятно
Успех
Здравейте колеги, аз мисля че още след 10-15 дена ще видим пак 1,60+ но преди това има 2 вариянта според мен.. първи: слизане до 1,55 ако ФЕД не намали лихвите или този спад който наблюдаваме е бил предварителна реакция и цепим яко нагоре. Втори: слизане до около 1,51 за 5-6 дена и след това бавен възход 5-6 дена до 1,60. Разасъженията ми са чисто фундаментални и стъпват на базата на предишното намаляне на лихвите на фед
на същото мнение съм.
а за днес може да видим едно дънце към 1,54. Аз съм на къса от 1,562
И аз съм на късо от 5724 очаквам ход към 1.50 и аз допускам от там още един ход нагоре - зоната която показва обръщане в момента е около 1.4779 чак на седмична база но май имаме нужда от още един по-голям връх
Колеги, взимайки под внимание несигурноста на пазара тия дни предлагам да обърнем внимание на паунда днес къса от 1.9902 тп 1.9689 1.9600
Аз в момента съм съсредоточен върху паунд/йена... там съм шорт с цел... 205.50 ... Колкото до Евро/долар няма да се занимавам с него тая седмиц, че с тия новини предполагам че ще има яко волатилност. Там ще чакам да вляза лонг...
Паунд йена я чакам за късо някъде 210.80-211 нивата. Що се отнася до евродолар кви новини - няма какви да са освен в продкрепа на долара - ако Фед рече йок почивка ке порасне, ако пък рече нови 25бп на всички им е ясно че това ще бъде края на тоя цикал най-малкото щото нема как да свалят повече - то отрицателна лихва нема кака а пък хич без лихва невърви освен ако не им се дръпнат очите от по-дълбока криза и на външен вид да заприличат на Японци хехе
докато го пишеш това падна здраво...
И аз съм на твойто мвнение затова съм с така плитка цел...
Аз препрочетох вчера втората книга на Ли Якока "Откровенно казано", защото се сетих за една негова прогноза. Книгата е писана 1989г някъде и там той споменава за една негова теория за икономическите цикли, като няма никакви вудо магии просто се оповава на историята. Интересното е че тй предрича кризата, казва че апогея и края и ще бъде 2008г и ще следва един цикъл до 2016г сравнително спокоен и на растеж, между другото той споменава че причината ще бъде финансовият сектор като сравнява с голямата депресия от 1929г - между другото почват веднага да го критикуват за тази му прогноза защото след мерките взети след кризата това им се струва невъзможно - всъщност сериозни и забележете непазарни мерки взема Рузвелт - след кризата има безработици нема пари и тнт, пича чисто антипазарно намира работа на всички - стига дори и до най-малката бакалия и им казва вземате още един работник на мин 40ч за седмица с еди кво си мин на час заплащане, аз между другото нещо подобно мисля че и за БГ ще е правилно и съм го казвал - ръгаме мин 8 евро на час надница и тнт но да не се отплесквам, та Рузвелт стяга и финансовата дисциплина - ражда техното КФН и тнт. Та критиците на Якока казват виж каква дисциплина виж каква красива комисия и какви закони а той им се изсмива и им казва "Това е все едно да почнеш да правиш безразборен секс без да се предпазваш и страхуваш от СПИН с мотива че медицината много е напреднала." Всъщност той се обосновава с две лоши неща предричайки кризата - Първото - финансовата система е създадена да поддържа реалната икономика тоест да я обслужва но на практика нещата вече са обърнати и тази пълно с фиктивни марджини под налягане система движи пазара и като че ли реалната икономика вече не само се съобразява а и я обслужва тоест всичко е наопаки, второ образованието - най-кадърните икономисти ги засмуква Уолстриит демек бързите пари, реалната икономика неможе да се конкурира за тях,най-кадърните инженери отиват при военните и НАСА които разполагат пък с такива бюджети че и господ неможе да се мери с тях а камо ли Крайслер да речем и тнт и се бъзика пича ние вземаме кадри дето трябва да ги учим даже да пишат и тнт. ХеХе да много е прав пича, хубавото както споменах че в прогнозите си предрича добри дни след 2008г поне за 8г а да видим, но пак ще отбележа това го казва преди 19години хехе.
Но а да видим аз все още съм склонен да вярвам в долара и ...в Якока
Здравейте колеги, аз мисля че още след 10-15 дена ще видим пак 1,60+ но преди това има 2 вариянта според мен.. първи: слизане до 1,55 ако ФЕД не намали лихвите или този спад който наблюдаваме е бил предварителна реакция и цепим яко нагоре. Втори: слизане до около 1,51 за 5-6 дена и след това бавен възход 5-6 дена до 1,60. Разасъженията ми са чисто фундаментални и стъпват на базата на предишното намаляне на лихвите на фед
на същото мнение съм.
И аз съм на късо от 5724 очаквам ход към 1.50 и аз допускам от там още един ход нагоре - зоната която показва обръщане в момента е около 1.4779 чак на седмична база но май имаме нужда от още един по-голям връх
на същото мнение съм.
Коментар