IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.25

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivooo
    коко, спомена че си издал книга как мога да се сдобия с нея?
    Не бе несъм още я пиша - започнах преди няколко месеца.

Края на юли ще е готова практическата част - аз в началото дадох тук трейдинг план за три месеца който е в основата - като целта на практическата част е да се работи по плана, ако трябва да се корегира и да се разбива вече на малките графики прилагайки някакъв пакет от знания. Книгата не претендира за величие и е насочена по-скоро към начинаещите трейдъри - работното заглавие е "мейк секс бифор уединг" - или да правиш секс преди сватбата и отразява набор и есенция от знания които според мен един нов трейдър трябва да изучи и експерементира на демо преди да отвори реална сметка - тоест преди да се ожени за пазара. Ценното в книгата е че няма да е чиста съксес стори както болшинството от книгите дето ти казват това е светия граал и тнт - аз и заради това там отчитам един период от време и размисли и забележи и грешките с анализ защо са допуснати - защото те са част от нашето ежедневие.

Успех

Коментар

• коко, спомена че си издал книга как мога да се сдобия с нея?

Коментар

• ОК

Имам сел 5385 стоп 5425 цел 5325 в джоба

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem
          Първоначално изпратено от koko
          Сигурно след лятото ако не ме домързи хехе.
          Коко имаш да ме черпиш 2-3 бири ама се отказвам вместо тях имам молба за една книжка с автограф .Става ли

Това е задължително!

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
            Преди време беше писал че ще е на английски.Що не пунеш и на български език .Ще се радвам да почерпя от опита ти.

Коментар

Коко имаш да ме черпиш 2-3 бири ама се отказвам вместо тях имам молба за една книжка с автограф .Става ли

Коментар

Еее, стегни се де

Коментар

• Сигурно след лятото ако не ме домързи хехе.

Коментар

Първоначално изпратено от feelgood
                    Краткосрочно в момчента 5372 аз въпреки че несъм анализирал пазара ще ти се доверя и някъде около 5385 ще продам за едни 60п на тоя етап.

Стопчето къде е?

5425
                    10x. Кога ще е готова книжката?

Коментар

• Но колеги пак да подчертая това е на първо четене - аз имах едно сравнително дълго пътуване и неуспях да следя пазара изкъсо а освен това нямах време вчера да си направя анализа - така че несъм сигурен - аз и за това си поставям малка цел за днес
                      Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                        Краткосрочно в момчента 5372 аз въпреки че несъм анализирал пазара ще ти се доверя и някъде около 5385 ще продам за едни 60п на тоя етап.

Стопчето къде е?

5425

Коментар

• Колега Тандем. Хитринката е да съпоставяш затварянето със затварянето при фючърсите. Идеята е че ние сме малки рибки и правилната стратегия е да се скатаем зад ууу мафията - демек акулите и да си рупкаме трохи дето хартисват но като хвъргаме и по едно око и на умните братя банкери. Там предната седмица имахме сравнително високо затваряне - но забележи и на двата фронта при евро фючърсите имахме увеличени нетно къси позиции на акулите а в същото време увеличено търсене при индекса на долара. Изводът който си направих и правилно бе сел при покачване и така хванах 58 нивата даже за някакви 2 пипа неуспях да пипна идеалният връх.

Тази седмица при евата на Глобекс забелязваме леко намаление на нетно късите позиции при еврата докато при индекса на долара забелязваме увеличение на дългите позиции - в същото време при индекса на долара забелязваме как "умните пари" с удоволствие "продават" долара - тоест те очакват че долара ще поевтенее след време и разполагат ордери за продажба по пътя нагоре - акулите бидейки им по-лесно да спекулират се присягат и ги лапат като така оформят краткосрочният тренд.

Абе не ми се пише нещо щото е доста дълго обяснението - трябва да гледаме още няколко неща.

Но с две думи - този краткосрочен тренд е към своят край - незнам къде може 52 ниво може 50 ниво няма значение - очаквам втората половина на седмицата да потеглим нагоре нещо 58-59 преди отново да потънем. Аз вече правя профилактика на ракетата си - зареждам с гориво и въпреки че все още отигравам "на късо" чакам благоприятни метео условия за полет

Успех

Коментар

• Краткосрочно в момчента 5372 аз въпреки че несъм анализирал пазара ще ти се доверя и някъде около 5385 ще продам за едни 60п на тоя етап.

Стопчето къде е?

Коментар

Първоначално изпратено от PLP
                              Вижте какво седмично затваряне се оформя и да му мислят дългосрочните дълги.Другата седмица ще го разпорят еврото.Изключително СИЛНО мечо затваряне
                              Колега ПЛП - чест и почитания.

Прав си че седмичното затваряне е адски ама адски стойностен и важен индикатор - но е истина че много малко колеги - да не кажа единици знаят как да го четат. Тук има едни шифъри дет се гледат - аз това подробно съм го обяснил в книгата си.
                              Та исках да кажа че не си съвсем прав. Това затваряне е бичо за долара но забележи не е чак толкова мечо за еврото - разбираш какво искам да кажа предполагам. "Ще го разпорят еврото" е грешен израз.

ПП

Успех
                              Да си призная честно това седмично затваряне никога досега не съм му обръщал внимание но щом е толкова важно ще прочета за него

ОБАЧЕ какво тогава е било затварянето по предната седмица и какво последва след това ?

Коментар

• аз го виждам за 1.545
                                EURO-DOLLAR: Traders noting the expiry interest today at $1.5300 is
                                sizeable, possibly up to a yard of euros

Коментар

Working...
                                X