If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При правилен ММ , дори да имаш 1/3 познаваемост, пак ще печелиш дългосрочно.
Точно затова питах за метода, пробвал съм обикновения - с увеличаване при загуба - N,2N,3N - серия от 3 ордера , При уцелването само на един от тях, който и да е си на печалба.
Ако уцелиш още от първия - веднага печелиш , ако не уцелиш първия, а втория - си на нула (ако тп=сл , иначе на печалба) , при уцелване на третия си пак на обща печалба.
Потърси ако имаш време за ММ на Kelly.Мисля,че ще ти пасне идеално
При правилен ММ , дори да имаш 1/3 познаваемост, пак ще печелиш дългосрочно.
Точно затова питах за метода, пробвал съм обикновения - с увеличаване при загуба - N,2N,3N - серия от 3 ордера , При уцелването само на един от тях, който и да е си на печалба.
Ако уцелиш още от първия - веднага печелиш , ако не уцелиш първия, а втория - си на печалба , при уцелване на третия си пак на обща печалба.
Благодаря хехе вчера и днеска си мислех за нещо подобно , но разбира се не така формулирано точно по скоро на късмет
примерно , ако хвана голямо движение следващата сделка, да е с по малък лот с цел избягване на рейнджове и фалш-брейкове щото аз там най много страдам на фалшивите пробиви ето тук един пример за рейндж и фалш брейкове от 1-2 дена на еур/ауд на 1 час http://i44.tinypic.com/1zyk4ud.gif
тогава се местя на следващ тайм фрейм
ама проблема идва когато се появят фалшивите пробиви и на големите графики
тогава бягане няма и на късмет се местя на по малък тайм фрейм ама (по рядко де ) има фалшове и на големите и малките графики тогава сапсението е ММ и само ММ
Забелязал съм че след хубаво голямо движение например хванеш 600-1000 пипоня и след това почва ужасен рейндж с фалш брейкове 3-4 броя и примерно ако си хванал 1000 пипоня на голямото движение след движението по Ямите (фалшивите пробиви)от 1000- пипоня ти остават 300 а си се мъчил например цял месец
Измисли са го копеленцата първо ти дават след това си го взимат почти цялото
За това разковничето е в ММ
т.е. , т.нар. "контра" Д'Алемберт, и на мен ми се струва, ще той е по подходящ.
Първоначално изпратено от kritelin
SStoilov аз знам един ММ метод на Д`Алемберт,който е нещо като Мартингейл.
Ако не се лъжа идеята му беше да се увеличава залога след всяка слеваща загуба в някаква прогресия и да се намаля след всяка печеливша сделка пак в определена прогресия.Това добре,но не мисля,че е много подходящо от няколко гледни точки:
1) Ако сме в тренд и хванеш импулса и си в час до къде горе долу ще продължи и къде и кога да правиш добавки не виждам смисъл да се намаля залога при положение,че статистически е доказано,че е много по-вероятно един тренд да продължи,отколкото да се обърне
2) Ако пък започнеш да контриш тренда и увеличаваш залога и да предположим,че издържиш до края на тренда въпреки прогресивно увеличаващият се залог,тогава пък ще имаш останал прекалено малко капитал за да влезеш с по-голям обем на хипотетичното дъно.Тук изключвам предположението,което е валидно и за Мартингейл ( за безкрайния капитал ),защото ако го имаш едва ли ще си губиш времето на форекс
Според мен по-добрият начин е когато влезеш в печеливша серия и усетиш,че си захапал тренда да увеличаваш леко залога ( в каква прогресия вече всеки си избира),а когато усетиш,че не си в час да намаляш постепенно залога докато не ти тръгне печеливша серия пак.
SStoilov аз знам един ММ метод на Д`Алемберт,който е нещо като Мартингейл.
Ако не се лъжа идеята му беше да се увеличава залога след всяка слеваща загуба в някаква прогресия и да се намаля след всяка печеливша сделка пак в определена прогресия.Това добре,но не мисля,че е много подходящо от няколко гледни точки:
1) Ако сме в тренд и хванеш импулса и си в час до къде горе долу ще продължи и къде и кога да правиш добавки не виждам смисъл да се намаля залога при положение,че статистически е доказано,че е много по-вероятно един тренд да продължи,отколкото да се обърне
2) Ако пък започнеш да контриш тренда и увеличаваш залога и да предположим,че издържиш до края на тренда въпреки прогресивно увеличаващият се залог,тогава пък ще имаш останал прекалено малко капитал за да влезеш с по-голям обем на хипотетичното дъно.Тук изключвам предположението,което е валидно и за Мартингейл ( за безкрайния капитал ),защото ако го имаш едва ли ще си губиш времето на форекс
Според мен по-добрият начин е когато влезеш в печеливша серия и усетиш,че си захапал тренда да увеличаваш леко залога ( в каква прогресия вече всеки си избира),а когато усетиш,че не си в час да намаляш постепенно залога докато не ти тръгне печеливша серия пак.
Започва се със N сума , При загуба се играе с N=N+1 , сумата се увеличава с една единица при загуба и се намалява с една единца при печалба, т.е при печалба N=N-1 .
"Контра" е обратното , при печалба сумата се увеличава с единица, при загуба се намалява с единица.
Да кажем - лот от 1000 , при печалба следващата игра е с 2000 , при пак печалба с 3000 , при загуба се намалява - 2000 , пак при загуба - 1000
streched D'Alembert е същото но N=N+- (0.1)N , например
1000 , 1100 , 1200, 1100,1000.
По подходяща би била "контра" Д'Алемберт, защото работи добре при по-малък капитал - при загуба се играе с по-малко.
Това, съчетано с 70% съотношение стоп/таргет , би трябвало да осигурява нарастване на акаунта
Подвид на мартингейла, при който при загуба се удвоява сумата , за съжаление мартингейла изисква почти безкраен капитал
Първоначално изпратено от БОРЕУРОДА
Ползва ли някой Д'Алемберт или "контра" Д'Алемберт ММ ?
И съответно отзиви, ако някой ползва.
Знам само ,че Д'Аламбер е френски математик , незнаех ,че има ММ базиран на неговите методи
това е любопитно и интересно
ще дадеш ли малко инфо по темата
Ползва ли някой Д'Алемберт или "контра" Д'Алемберт ММ ?
И съответно отзиви, ако някой ползва.
Знам само ,че Д'Аламбер е френски математик , незнаех ,че има ММ базиран на неговите методи
това е любопитно и интересно
ще дадеш ли малко инфо по темата
Tandem, снощи еуфорията беше голяма и не беше удобно за обяснения. Затова ти пропуснах въпроса, да не чатим излишно.
Ето ти картинка. ДВОЙНО ДЪНО В $/йена НЯМА.
ЕДВА когато цената мине над 94.65, ще имаш задействана такава фигура с цел 101. Чак тогава ще можеш да влизаш да го трейдваш.
Сегашната ти идея за двойно дъно е част от непознатата за мен методика, наричана от Форексов "Прогнозиране на фигури в бъдещето".
Настрани от тия Техничарски простотии интересното е, че такава фигура няма и да има. Спрете да се опитвате да продавате йени, не разбрахте ли че е най-силната валута?
От август 2008 насам доларът, който стана фаворит на всички фронтове, поскъпна агрегатно с 25 %. В същото време и за същия период тоя фаворит ПОЕВТИНЯ спрямо йената с 27 %.
Посланието на пазара е доста прозрачно. Това е текущият факт. Да гониш обрат на тая ситуация, е да гониш Михаля.
Благодаря все пак за вниманието Ама над 94,65 и баба ми ще го отиграе Успех и лека нощ
ManUtd а какво ще кажеш за тезата , че
щом е станала най-силната валута ,
то би трябвало да бие и историческото дъно,
т.е. , че до месец-два можем да видим долар/йена
на нива от около 77 ??????????????????
Привет !!!
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Tandem, снощи еуфорията беше голяма и не беше удобно за обяснения. Затова ти пропуснах въпроса, да не чатим излишно.
Ето ти картинка. ДВОЙНО ДЪНО В $/йена НЯМА.
ЕДВА когато цената мине над 94.65, ще имаш задействана такава фигура с цел 101. Чак тогава ще можеш да влизаш да го трейдваш.
Сегашната ти идея за двойно дъно е част от непознатата за мен методика, наричана от Форексов "Прогнозиране на фигури в бъдещето".
Настрани от тия Техничарски простотии интересното е, че такава фигура няма и да има. Спрете да се опитвате да продавате йени, не разбрахте ли че е най-силната валута?
От август 2008 насам доларът, който стана фаворит на всички фронтове, поскъпна агрегатно с 25 %. В същото време и за същия период тоя фаворит ПОЕВТИНЯ спрямо йената с 27 %.
Посланието на пазара е доста прозрачно. Това е текущият факт. Да гониш обрат на тая ситуация, е да гониш Михаля.
Коментар