If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря все пак за вниманието Ама над 94,65 и баба ми ще го отиграе Успех и лека нощ
Моля. Ако баба ти наистина би го отиграла над 94.65 значи е пълно про и трябва на момента да и даваш да ти трейдва акаунта, а ти да надничаш през рамото и да се учиш, докато си плетеш ковьорчета на една кука.
Метода на Д'Аламбер няма нищо общо със суинг-трейдинга.
Имплайд волатилити индекса на форекс спота е голяма глупост, което се доказва от факта, че е любим на леля Никол от Мизухо.
Т.н. суинг трейдинг е на практика комплексен трейдинг по няколко фрейма.
Пробвал съм се, но ми дойде малко трудно. Сигурно не съм дорасъл.
Дефинирането на тренд на един фрейм е нещо, което е непосилно за масата трейдър, а на няколко е само работа за ПРО.
Горното се доказва от факта, че Асен, който е на ти с много неща от финансовата проблематика, нарича тренд това което е сайдуейз, а сайдуейз, това което си чист даунтренд.
---------------------------- Berbo count: 9 We'll Keep the Red Flags Flying High
SStoilov аз знам един ММ метод на Д`Алемберт,който е нещо като Мартингейл.
Ако не се лъжа идеята му беше да се увеличава залога след всяка слеваща загуба в някаква прогресия и да се намаля след всяка печеливша сделка пак в определена прогресия.Това добре,но не мисля,че е много подходящо от няколко гледни точки:
1) Ако сме в тренд и хванеш импулса и си в час до къде горе долу ще продължи и къде и кога да правиш добавки не виждам смисъл да се намаля залога при положение,че статистически е доказано,че е много по-вероятно един тренд да продължи,отколкото да се обърне
2) Ако пък започнеш да контриш тренда и увеличаваш залога и да предположим,че издържиш до края на тренда въпреки прогресивно увеличаващият се залог,тогава пък ще имаш останал прекалено малко капитал за да влезеш с по-голям обем на хипотетичното дъно.Тук изключвам предположението,което е валидно и за Мартингейл ( за безкрайния капитал ),защото ако го имаш едва ли ще си губиш времето на форекс
Според мен по-добрият начин е когато влезеш в печеливша серия и усетиш,че си захапал тренда да увеличаваш леко залога ( в каква прогресия вече всеки си избира),а когато усетиш,че не си в час да намаляш постепенно залога докато не ти тръгне печеливша серия пак.
Дано да съм ти бил полезен
това си е суинг трейд-гони се дългосрочен тренд,със защита на позиции.
в случая,трябва да се предвиди волатилността,за да се знае най добре на какви нива да защитаваш позиция,ако тръгне срещу теб.
IV-имплайд волатилити е перфектния индекс,който помага до някъде.това показва до някъде бъдеща прогноза за волатилност и спрямо нея и средствата,които трейдъра е решил да отдели за атака на тренд,може да си начертае план при какви нива да защитава губеща позиция.
при такава дългосрочна атака е разбира се най важно да се определи много внимателно дългосрочния тренд-дали ще е сайдуейс,надолу или нагоре.
и винаги трябва да се чака влизане,когато има корекция срещу прогнозата .
да речем,ако си шорт на евро/долар,много е важно да изчакаш влизане,когато еврото е в корекция и се качва спрямо долара-поне няколко фигури в момента,защото волатилността е убийствено висока.
кеширането на пизиции и отварянето на защити,стандартно е на 100% разлика,спрямо волатилността.
кво ще рече това?
ако теоритичната волатилност във евро/долар е 10% на месечна база,тогава,
когато тръгне тренда срещу теб,на всеки 5% се открива нова позиция за защита,а на всеки 10% падане в твоя полза,от последната открита защите,се кешира позиция.
и така се гони дългосрочно низходящ или възходящ тренд.
при сайдуейс-тогава е най-лесно.в момента,вече дълго време златото движи сайдуейс-има бариера около 900 $ и това ниво е трудно за пробиване,защото много спекуланти,които са на лонг,кешират печалбите и затварят позиции,което натиска златото надолу при тези нива,отделно спекуланти,които са за шорт,чакат това ниво,за да почнат да шортват.
те от своя страна почват да се притесняват и кешират печалби,когато златото пробие под 850-800$ и като затварят шорт позиции,тогава помага на златото за нагоре.в същото време отново се появяват лонг играчите,които търсят влизане на лонг на нива от 800-850$ и така златото заключва във сайдуейс тренд със горна граница 900$ и долна-800$,като в повечето време държи нива от 850$,което е пивот ниво и е доказателство за такъв тип игра.
При правилен ММ , дори да имаш 1/3 познаваемост, пак ще печелиш дългосрочно.
Точно затова питах за метода, пробвал съм обикновения - с увеличаване при загуба - N,2N,3N - серия от 3 ордера , При уцелването само на един от тях, който и да е си на печалба.
Ако уцелиш още от първия - веднага печелиш , ако не уцелиш първия, а втория - си на печалба , при уцелване на третия си пак на обща печалба.
Интересно е само , какво става ако направиш 5 губещи сделки поред
При правилен ММ , дори да имаш 1/3 познаваемост, пак ще печелиш дългосрочно.
Точно затова питах за метода, пробвал съм обикновения - с увеличаване при загуба - N,2N,3N - серия от 3 ордера , При уцелването само на един от тях, който и да е си на печалба.
Ако уцелиш още от първия - веднага печелиш , ако не уцелиш първия, а втория - си на печалба , при уцелване на третия си пак на обща печалба.
Интересно е само , какво става ако направиш 5 губещи сделки поред
Коментар