Канадеца господа канадеца :lol: :lol: :lol: :lol:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.19
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ManUtdПървоначално изпратено от guantanamo...Откакто чета темата съм забелазъл,че винаги има някой е в крак с това което се случва на пазара.Нооо,е в крак за кратко време.Няколко дни всичко е ок и изведнъж всичко не е окБрак след брак
или влеза в нормалната ситуация за един добер трейдър-малко над 50-60% от сделките му да са успешни
...
Тъй като огромен процент от "трейдърите" не могат да направят коректен анализ, нито технически, камо ли пък фундаментален, то всичко при тях е пълен късмет. Ако всеки път слагат стопове, то в кратък период от време ще се нулират, защото като няма читав анализ, няма и читав стоп. Макар и парадоксално, ги спасява факта, че не слагат стопове, което при суинговата природа на форекса ги крепи известно време докато не дойде Тренда.
Но истинския проблем е че всички обичат големите графики и дългосрочните прогнози. Ако случайно познаят, то имат няколко месеца успешен цикъл, защото всеки трейд им е в посоката на дългосрочното очакване. Като сгрешат - следва цикъл само от грешни трейдове. Примери колкото искаш - и в момента има сума ти и трейдъри, които вече са се подготвили по големите чартове за паритет и скъп долар и съответно както и да го сучат, все ще селват. Смешната теория на Елиът много допринася за тая глупост, защото на практика тя самата ( или поне некоректната й употреба от всички тук) представлява безсмислено "Прогнозиране на фигури в бъдещето" ( термин на Форексов).
Йените ми ще бъдат стопирани (ако) на 90.16 с малък профит. Вярно е че не се развиват точно както очаквах, което се дължи на простотията ми да имам конкретни очаквания.:-)
Masagor, нямам промяна от това което писах сутринта, че е за бай над 1.561 или над подкрепата 1.5120. Нямам идея каква точно корективна фигура ще направи под 1.5720 и няма и как да имам.
ПП.
Винаги една ситуация на определен фрейм има само едно,единствено коректно техническо отиграване и тук и дума не може да става за различни интерпретации или различни "технически теории". Например моята къса е некоректна спрямо всички фреймове над 30 мин, но може и да излезе, което обаче няма да я обърне в правилна, а просто в печеливша. Стопа й е вече на 1.4690 и е с ревърс за 1.4822. Това е обяснението на факта, че на коко и нему подобни винаги критикувам печеливши, но неправилни позиции, а не губещите. Губещите ги е изкритикувал самия пазар.
Успех и късмет на всички, отивам да фиркам любимото узо.
----------------------------
Berbo count: still 6 and waiting...
We'll Keep the Red Flags Flying HighЗвучиш прекалено назидателно и чак даскалско.Кажи сега как определи,че всички тук използват теорията на Елиът некоректно и как ще докажеш,че винаги има само едно технически обосновано отиграване ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от extremeПървоначално изпратено от ХирургаФлагче или триъгълник ни гласи евро долар. Не знам но засега отиграх перфектно флагчето около 100 пипоня. Ще качам потвърждаване и пробив на 1,4720 за да отиграя нови 200 пипоня. За сега смятам малко преди 1,50 да вляза за къса. :lol: :lol: ДРУГИ МНЕНИЯ :lol: :lol: :lol:Като по учебник 100 пипа
Който ме слуша фалира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХирургаФлагче или триъгълник ни гласи евро долар. Не знам но засега отиграх перфектно флагчето около 100 пипоня. Ще качам потвърждаване и пробив на 1,4720 за да отиграя нови 200 пипоня. За сега смятам малко преди 1,50 да вляза за къса. :lol: :lol: ДРУГИ МНЕНИЯ :lol: :lol: :lol:Като по учебник 100 пипа
Коментар
-
zloblivi_podhvurlqniq
Re: ...
Първоначално изпратено от rozova panteraПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqти изобщо знаеш ли що е опшън бе моми4е
усетиха посоката,следователно ще шортват долара
тва хиените го знаят и ще направят обратно движение
само 4е не знам точно кога
Коментар
-
Първоначално изпратено от guantanamo...Откакто чета темата съм забелазъл,че винаги има някой е в крак с това което се случва на пазара.Нооо,е в крак за кратко време.Няколко дни всичко е ок и изведнъж всичко не е окБрак след брак
или влеза в нормалната ситуация за един добер трейдър-малко над 50-60% от сделките му да са успешни
...
Тъй като огромен процент от "трейдърите" не могат да направят коректен анализ, нито технически, камо ли пък фундаментален, то всичко при тях е пълен късмет. Ако всеки път слагат стопове, то в кратък период от време ще се нулират, защото като няма читав анализ, няма и читав стоп. Макар и парадоксално, ги спасява факта, че не слагат стопове, което при суинговата природа на форекса ги крепи известно време докато не дойде Тренда.
Но истинския проблем е че всички обичат големите графики и дългосрочните прогнози. Ако случайно познаят, то имат няколко месеца успешен цикъл, защото всеки трейд им е в посоката на дългосрочното очакване. Като сгрешат - следва цикъл само от грешни трейдове. Примери колкото искаш - и в момента има сума ти и трейдъри, които вече са се подготвили по големите чартове за паритет и скъп долар и съответно както и да го сучат, все ще селват. Смешната теория на Елиът много допринася за тая глупост, защото на практика тя самата ( или поне некоректната й употреба от всички тук) представлява безсмислено "Прогнозиране на фигури в бъдещето" ( термин на Форексов).
Йените ми ще бъдат стопирани (ако) на 90.16 с малък профит. Вярно е че не се развиват точно както очаквах, което се дължи на простотията ми да имам конкретни очаквания.:-)
Masagor, нямам промяна от това което писах сутринта, че е за бай над 1.561 или над подкрепата 1.5120. Нямам идея каква точно корективна фигура ще направи под 1.5720 и няма и как да имам.
ПП.
Винаги една ситуация на определен фрейм има само едно,единствено коректно техническо отиграване и тук и дума не може да става за различни интерпретации или различни "технически теории". Например моята къса е некоректна спрямо всички фреймове над 30 мин, но може и да излезе, което обаче няма да я обърне в правилна, а просто в печеливша. Стопа й е вече на 1.4690 и е с ревърс за 1.4822. Това е обяснението на факта, че на коко и нему подобни винаги критикувам печеливши, но неправилни позиции, а не губещите. Губещите ги е изкритикувал самия пазар.
Успех и късмет на всички, отивам да фиркам любимото узо.
We'll Keep the Red Flags Flying High
Коментар
-
zloblivi_podhvurlqniq
Първоначално изпратено от rozova panteraПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqПървоначално изпратено от ManUtdПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqне знам кога някой хора ще се усетят най ве4е 4е техни4еския анализ е глупост
техничарю
Asen kakwo kazwa, ima li pari wyw op6an-ite?, hahaha
Dali ne e modificiral kym ZERO forex-akaunta? hahaha
Коментар
-
Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqПървоначално изпратено от ManUtdПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqне знам кога някой хора ще се усетят най ве4е 4е техни4еския анализ е глупост
техничарю
Asen kakwo kazwa, ima li pari wyw op6an-ite?, hahaha
Dali ne e modificiral kym ZERO forex-akaunta? hahaha
Коментар
-
Валутна търговия - FOREX Архив 2.19
Очаквах точно този отговор.играх ги така и на предишния връх и на по долния и на по по долния и навсякъде ми взе стоповете.хубавото е че бях благоразумен да ги дърпам на 0 На този връх обче не селнах.
защото нямам никъкви сигнали.ще гледам как се държи това фибо нивона 1.4610.и ако е фалшив пробивът му пак ще го провам.
успехНе е препоръка за търговия.И ако не знаете какво правите не го правете.
Коментар
-
Флагче или триъгълник ни гласи евро долар. Не знам но засега отиграх перфектно флагчето около 100 пипоня. Ще качам потвърждаване и пробив на 1,4720 за да отиграя нови 200 пипоня. За сега смятам малко преди 1,50 да вляза за къса. :lol: :lol: ДРУГИ МНЕНИЯ :lol: :lol: :lol:Който ме слуша фалира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от josifмисля че на някой му е било ясно все пак какво става при евро долар...и става ситуация-танто за кукуригу
Аз се радвам че има на някой на който му е ясно ситуацията.Щото наблюданията ми са,че на повечето играчи с голям опит в момемнта пазар не им е ясен и не отиграват движенията допреди нещо да се промени в картинката.Нооо,както става ясно,има и изключения и ManUtd е сред тях.Браво на него.
пп
Откакто чета темата съм забелазъл,че винаги има някой е в крак с това което се случва на пазара.Нооо,е в крак за кратко време.Няколко дни всичко е ок и изведнъж всичко не е окБрак след брак
Пазарите са трудно предвидими и човек трябва да знае кога да спре и да си вземе почивка
Всеки си има дните и часовете на слава,нооо,всеки си има и дните и часовете за.......
Аз мисля,че на някой едни движения по им импонират от други.Аз имам по-печеливши сделки когато скъсявам евр/долар или когато удължавам дау джоунс.
Сигурни други има наобртано.
Въпроса е,че човек явно се настройва някакси вътрешно от по отрано и когато пазара е еди си какъв,е по вероятно да печели,а когато пазара е еди си какъв е по вероятно да губи.
Тея вътрешни настройки трудно се променят и по-добре да не се опитва човек да ги променя,щото пазара лено се обръща и в един момемнт отново ни е по-познати отново се правят кинти
При някой хора, когато ходи нагоре една двойка или инструмент по лесно печелят,при някой е обратното.
Няма хора които да печелят винаги.Няма и хора които да губят винаги
Важното е човек да преценя кога пазара му е сравнително по-удобен или познат,или логичен или квото там ви хареса и тогава да го отиграва.
ппп
изненадите продължават
DUBLIN, Dec 18 (Reuters) - Ireland's gross domestic product
(GDP) surprised with growth of 1.2 percent in the third quarter,
showing the economy emerging briefly from a recession.
Year-on-year the economy grew 0.1 percent compared to
analysts' expectations of a 1.9 percent slump.
пппп
Чао до другата седмица.По ми е готино само да чета,без да бълвам глупости"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
Първоначално изпратено от SANDOби ли обяснил защо се измъкна от дългата на около 1.47 ако не се лъжа.как го определи това ниво за прибиране и от колко ти е късата.ще ми бъде интересно.може и на лично ако ти е по удобно.
Ами днес бе много коректно технически движението, сутринта тества трендлинята при 1.4331, но аз влязох по-късно за да мога да стопирам по-близо. Възходящият канал беше проектиран при 1.4736, а 200 SMA на дневна беше 1.4709. Сложих лимита и под двете, за да има по-голям шанс да го закачи.
Практически над 1.3880 няма пазарен резистънс чак до 1.4860-4950 зоната, така че единственото което може да се ползва е самата скорост на тренда.
Както виждаш, няма нищо мистично и всичко е от просто, по-просто.
Късата, както писах и на Limubai е всъщност технически грешна, защото тренда си е жив и здрав и подкрепен при 1.45, но реших да пробвам.
Коментар
Коментар