If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Купих гепи, 133.10, съмнява ме малко заради слабостта на паунда, но пък имам ре: 132.58 / място за стоп по принцип / и стоп 131.00. Успех
Стоп/ ревърс 133.20.
Anon, няма коледно рали а
Да, няма.
Лош ти е Р/Р на това дълго гепи. Пусни си по-добре къси евро/йена. Аз засега спрях да търгувам гепи, защото ме сърбят ръцете за къси, но при евро/паунд могат да се получат изцепки.
Поздрави.
Евро/йена цял ден я селвам, поизморих и се. Пък и мисля, че гадното влечуго ще си се влачи нагоре Успех
За централните банкери и девойчето беше много готино А аз тогава им се уплаших на самурайте
Купих гепи, 133.10, съмнява ме малко заради слабостта на паунда, но пък имам ре: 132.58 / място за стоп по принцип / и стоп 131.00. Успех
Стоп/ ревърс 133.20.
Да, няма.
Лош ти е Р/Р на това дълго гепи. Пусни си по-добре къси евро/йена. Аз засега спрях да търгувам гепи, защото ме сърбят ръцете за къси, но при евро/паунд могат да се получат изцепки.
Поздрави.
Евро/йена цял я селвам, поизморих и се. Пък и мисля, че гадното влечуго ще си севлачи нагоре Успех
За централните банкери и девойчето беше много готино А аз тогава им се уплаших на самурайте
Стоп/ ревърс 133.20.
Да, няма.
Поздрави.
[quote="danchoto"]Купих гепи, 133.10, съмнява ме малко заради слабостта на паунда, но пък имам ре: 132.58 / място за стоп по принцип / и стоп 131.00. Успех
обикновенно след разширена трета вълна има 4 та която както казах е най сложна ,обикновенно и най продължителна и не на последно място най много изнервя играчите.затова много от тях изчакват краят и и влизат за 5тата.
цитат : съществува емперично правило за 4тите вълни те трябва да са коригирали до зоната 50/61.8% за да се считат за завършени и индикатора EWO аналог MACD
да е достигнал нулевата линия.след тези условия може да се очаква 5та вълна.
аз съм на мнение както и вие че в момента сме точно в 4тата вълна и е въпрос на време да се активира 5та.Никъде не съм чел че колкото по голям е ретр.на трета толкова по малък шанс има за пета.но може и да съм го пропуснал защото акции не играя.
успех ви желая.
Не е препоръка за търговия.И ако не знаете какво правите не го правете.
ок грешка1.3830 все пак си е локално дъно макар че при този празничен пазар е по вероятно да върви нагоре
Така по става, а че е по-вероятно да върви нагоре откъде го разбра?
---------------------------- Berbo count: still 6 and waiting... We'll Keep the Red Flags Flying High
може би от това че движението по дневна графика нагоре не е завършило трябва му още един връх които може и да подмине предходния с малко и тогава да започне по сериозно низходящо движение аможе и да го бие тотално и да го подмине като малка гара
Ако това го прочетат руските олигарси, ще им се завие свят. На тях им трябва евтино евро в началото на януари, ама те пък може и да не са в час с вълните....
Хубави празници на всички и успешна 2009та!!!!!
ок грешка1.3830 все пак си е локално дъно макар че при този празничен пазар е по вероятно да върви нагоре
Така по става, а че е по-вероятно да върви нагоре откъде го разбра?
---------------------------- Berbo count: still 6 and waiting... We'll Keep the Red Flags Flying High
може би от това че движението по дневна графика нагоре не е завършило трябва му още един връх които може и да подмине предходния с малко и тогава да започне по сериозно низходящо движение аможе и да го бие тотално и да го подмине като малка гара
Ако сме на дълги бих внимавал около 1.4160, за къси мисля, че приключихме (поне аз), щом няма пробив под сегашното дъно.
E именно де, и аз от тия съображения дето си ги споделил (и за двете посоки) се водя. Но все пак има възможност за още изклащане надолу, тъй като го виждам като все още незавършено докрай движение, преди да поеме пак нагоре.
Може но аз и затова долу написах, пробие ли дъното (1.3816) на 0.382 шанса да се развива пета е само 1 към 8 или нещо такова.
имам един въпрос по вашето виждане.
защо да не може тази 4-та да направи 50% или 61.8% на оформилата се 3-та и после да си направи 5тата?защо го определяте това дъно като толкова важно?
не разбирам.
Може, разбира се, но поне според мен вълните гонят определени нива. Не би имало например 4 -та ако не е слязла до 0.382 , но ако мине това ниво шанса за 5 та спада до към между 1 към 8 - 1 към 6 ..
Тоест ако спадне до 0.50 или 0.618 най-вероятно модела е 3 вълнов.
Не твърдя че съм експерт, но всяка вълна си има цел (И корективните и импулсните вълни) , така поне мисля.
Не я ли изпълни значи я няма (нея вълната), а виждаме вътрешно вълнова корекция, ако пък я подмине (4-та) гоним следващата цел при импулсните вълни или модела е най-вероятно с 3 вълни , ако 4та подмине целта си.
Не че е невъзможно 4 да слезе по ниско, но тогава шанса това да е 4 та , намалява.
На пазара на акции например е почти невъзможно 4 да слезе така ниско. Тук на валутния може, но пак рядко.
Пусни Евро - Долар на седмична или месечна и виж до къде слиза 4 та вълна (2005г.) а трета до къде се е качила (Точно е направила целта си)
ПС: И пак да кажа, не съм спец по вълните. Практик съм , не теоретик, но пазарът си следва логика. Така поне мисля
Ако сме на дълги бих внимавал около 1.4160, за къси мисля, че приключихме (поне аз), щом няма пробив под сегашното дъно.
E именно де, и аз от тия съображения дето си ги споделил (и за двете посоки) се водя. Но все пак има възможност за още изклащане надолу, тъй като го виждам като все още незавършено докрай движение, преди да поеме пак нагоре.
Може но аз и затова долу написах, пробие ли дъното (1.3816) на 0.382 шанса да се развива пета е само 1 към 8 или нещо такова.
имам един въпрос по вашето виждане.
защо да не може тази 4-та да направи 50% или 61.8% на оформилата се 3-та и после да си направи 5тата?защо го определяте това дъно като толкова важно?
не разбирам.
Ами чарта ти е на 4-ри часа. Показанията на MACD са относителни- спрямо него. "Вдигаш" го на 8 часов и пак си броиш същото. Нали искаш да хванеш края на предполагаемата 4-та и да гониш дълги за 5-та? Трябва ти точния фрейм за тая работа. И време ти трябва, ама тъкмо като минат празниците ще си готов.:-)
това го знам бре човек мислех че знаеш как да пусна 6 или 8 4асов фреим на метата.
от 4н скача директно на дневна за това те питам.
Зареждаш 4ч графика и правиш следното:
в Navigator - Scripts - period converter - Inputs - 2 - OK
във File - Open offline - и в списъка на еврото си избираш съответната графика. Единствения недостатък е, че трябва да я зареждаш в края на всеки период, защото не се рефрешва текущо.
благодаря мила.
а как се рефрешва?като я зареждаш на ново ли?
За съжаление нещо eur/aud го виждам на 2.25 средносрочно , дано бъркам.
Бъркаш много ,сел на евро-ауда ,бай на ауд -усд текущо ,бай и на ауд-йена за последен пирон ....Успехи
Коментар