If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На четиричасова на евродолар:
1. има дивергенция на MACD, RSI, Momentum
2. пресякохме и тествахме трендлинията, като има два бара със затваряне над нея.
3. над 1.3691 ще се задейства модел двойно дъно с цел 1.3830
Ако след това подминем 1.3850 ще пресечем трендлинията на дневна и вероятно отиваме на епичното 1.4444 ;-)
Всичко щеше да е добре, ако от 3 седмици не сме в някакъв си там рейндж. подобна ситуация е била и в средата на февруари, ама ...
На мен обаче нещо ми убягва - обсъждаме техника или търсим доводи за дълги позиции? Да знам в каква посока да си пиша
На четиричасова на евродолар:
1. има дивергенция на MACD, RSI, Momentum
2. пресякохме и тествахме трендлинията, като има два бара със затваряне над нея.
3. над 1.3691 ще се задейства модел двойно дъно с цел 1.3830
Ако след това подминем 1.3850 ще пресечем трендлинията на дневна и вероятно отиваме на епичното 1.4444 ;-)
Сега, за техничарите малко ,на седмична при евродолар и доларфранк се образува модела три звезди,който е изключително мощен обръщаш модел,лично аз съм дълъг в евро от миналата седмица и увеличавам позицията . Успехи на всички...
Вярно се заформя подобно нещо на седмична.
Успехи
според мен има един малък проблем - всичките три звезди са с отрицателно затваряе, което не е съвсем в полза на дългите позиции. Не че няма шансове, но още няма потвърждение за такава идея. поне според теорията
Аz сега погледнах другата платформа на Бенчмарк тази на Саксо според нея седмичният бар е затворил на зелено а по Метатреидера пак на Бенча седмичният бар е затворил там дето и е отворил Като за основание за дълги би могло да послужи и това че е вътрешен
Аз друго мисля предии месец Хаити ,снощи Чили казват, че Калифорния е над разломни площи...Гърция ще бъде невинно приключение само....
Човечеството има много дългове към природата - все някога трябва да ги плати. Лошото е, че хората, от които зависят тези неща, не искат да разберат проблемите или не им отърва. Като че ли могат да защитят себе си и наследиците си от гнева на тази същата природа. Не става Но когато го разберат, ще бъде много късно. Хайде, че много задълбах.
Акулите от Уолстрийт натискат със спекулации още повече срива на валутата на ЕС
Видни финансисти от Уолстрийт готвят закупуването на еврото. Те са обсъждали на тайна вечеря "размяна на идеи" за извличане на полза от срива на европейската валута.
Дискусията се е състояла на 8 февруари в Манхатън. В нея са участвали водещи фигури от Уолстрийт, шефове на мощни хеджфондове и представители на фонда на легендарния финансов спекулант Джордж Сорос, разкриват британски медии. Сорос не бил на вечерята, но проявил жив интерес към темата, посочва в. "Дейли мейл". Главният обсъждан въпрос бил печалбите от едно "епично събитие" като възможен крах на еврото.
Повод за срещата бил силният натиск върху евровалутата поради възможния банкрут на Гърция, както и негативните бюджетни процеси в още четири от страните в еврозоната: Испания, Италия, Португалия и Ирландия. Обменният курс на еврото към долара вече рязко е паднал.
През декември едно евро се разменяше за 1,54 долара, а сега за 1,34 долара. Спекулантите вече са напечелили стотици милиони долари от играта с разликите в курсовете на двете валути.
Не е препоръка.
................
„Положителното настроение е един вид сигнал, изработен в хода на еволюцията, който подсъзнателно информира хората, че ситуацията, с която се сблъскват, е безопасна и не носи потенциална заплаха”, казва Форгас.
Според учения именно това чувство за безопасност кара хората да разчитат на собствените си мисли и предпочитания, което води до егоистично поведение.
„Лошото настроение, напротив – води до мислене, по-изострено към детайлите и изискванията, които предоставят ситуациите в околния свят”, заключава ученият.
не знам дали е съвсем обективна моята преценка, защото имам дълги евро/ауди, но положението в китай се омазва и като доказателство може би е и изказването на министър председателя, че 2010 ще е най-тежка...говори се доста вече за това и тези данни могат да са официалната причина за изсипване на всичкото ауд
Китай отдавна лъжат в статистиката си - МНОГО ! Всичко можеш да очакваш.Не мисля че статистически данни от там могат да определят посоката на пазара. Големите обеми се търгуват професионално , т.е. за всяка една по голяма сделка се пишат обяснения защо трябва да се направи и не виждам как китайската статистика ще се приеме сериозно и някой ще я вкара като мотив.Тези които правят сделките описват показателите..как се формират , как са се движили..гледа се в детайли.Как да стене да се работи по пи ем ай на китай , как го правят него някой знае ли..те тези неща на жълтите са им секретни.
В понеделник, в 3 сутринта, всички да сте пред платформите! PMI на Китай ще определи търговията за цялата седмица, че и по-нататък. Не гледайте прогнозите, а дали ще има спад спрямо предходния период. Има ли - риск-авършъна ни е сигурен и да се готви AUD за продажби.
еми айде време е вече дано си прав(пък и да не си здраве дае), тоя АУД откога му се каня време е вече да се осъзнае малко и да стъпи на земята стига е хвърчал из облаците
за другата седмица аз лично се каня на долара паунда и ауд, едно да излезе пак стига
Какво да очакваме от Китай и какви позиции да заемаме според вас?
Не знам защо всички се вторачиха толкова в тази Гърция, като цялата страна е не по голяма и значима от една немска провиция или някой по-малък щат в САЩ.
Пък и много станаха мечките и клона се чупи в един миг. Сега ще ги одруса малко преди пак да поеме на юг.
1.3520, 1.3580 моя грешка
Много грешки взеха да стават.
ПП: Фалита на Гърция показва че Германия НЕ Е "спасителя в Ръжта" за членките на ЕУ. Това е страшното като се има предвид шанса Испания да последва Гърция ...
Сега, за техничарите малко ,на седмична при евродолар и доларфранк се образува модела три звезди,който е изключително мощен обръщаш модел,лично аз съм дълъг в евро от миналата седмица и увеличавам позицията . Успехи на всички...
Успехи
според мен има един малък проблем - всичките три звезди са с отрицателно затваряе, което не е съвсем в полза на дългите позиции. Не че няма шансове, но още няма потвърждение за такава идея. поне според теорията
Затварянето не е от голямо значение- важно е тяхното разположение .Това е все едно да търсиш цвят при чуковете или висящите хора-може и обесени.А що се отнася до потвърждението то наистина липсва и може да се появи другата седмица. или да не се появи
Успехи
Успехи
Коментар