If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Важно е дали ще затворим седмичния бар под МА 288 - при такава ситуация може да се очаква,че следващият седмичен бар ще е изцяло под МА 288,което означава запазване на низходящия тренд.Между другото тия дни нямах време да пиша тук,понеже яко се набълуках с дълги евра,като влязох смело на 1.3460,след това добавях смело до 1.3320 (това е стойността на МА 288 по Low),на като стана пробивът и на това ниво,вече нямах свободен марджин и само гледах как акаунтът ми се стопява като пролетен сняг-вчера вечерта текущата ми загуба беше над 20 000 евро,сега ситуацията се ядва - "само" 5-6 бона,хахаха.Все пак се надявам,че днешното затваряне ще е над МА 288,тоест над 1.3462,което ще ми позволи да затворя изцяло на плюс,понеже средната ниво на позицията ми е 1.3445.Но дори и тази седмица да не излезе,за другата е много вероятно поне да минем временно над зоната 1.3430/40,за да си затворя дългите на плюс,после ще видим как ще се развият нещата.
на 4 часа сме на ема 21 .... за втори път я докосва .... ще се учудя ако я прекрачи смело и тръгне нагоре .... .... ама аз пък седя и се учудвам непрекъснато
1.3394 e съпротива няква !!!
Погледнете на дневна ... от там може да се съди че сме в края на корекцията в границите на тренда ! Пробив над 1.34 с повече от 20 пипа за мен ще означава че тренда се обръща. Но по-вероятния сценарий е да продължи спускането.
Не съм някой разбирач. Но днес е първи ден с по-висок връх и дъно (за сега) от предишния бар. Колко по-висок май няма значение. По-важното е да има още такива барчета за да кажем "обръщане на тренда". Т.е. не само цената е важна, а и времето.
пусни си една МА експоненциална и с притеглен клоуз с период 1 уникална е
kk само да съборя еврото до 3320 и веднага ще я тествам
ако искаш виж пробвай МА-то да е проста пак с период едно ама да ти се чертае като square ....на метата я няма опцията, но е доста хубаво .....сега говоря сериозно
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Чунчо, поразгледах системката - много добре излежда. Един въпрос относно големите МА 200,252 и 504. Задължително ли гледаш да са в последователност подредени например когато цената е в ъптренд - 504, 252, 200 отдолу нагоре? Или може да са разбъркани, само цената и малките МА да са над големите.
по принцип когато са разбъркани има рейдж. и тренда не е силен. винаги можеш да намериш двойка с подредени или за нагоре или за надолу.Хубаво е всички ма да са подредени. като влезеш за първи пьт. после като имаш печалба може и да рискуваш някъде с добавките. или само местиш стопа и гледаш мача.
не е нова. всичко което сьм писал е сьщото. промените са в ма252(годишна а не МА365) на 5 мин се явява 21 часова. Ползвам ехрма20 ма50 ма200 ма252 и ма504.
стратегията както обясних по рано е че търгувам рьководейки се от ма252 и ма504 на 5 минутна графика. Падне ли под тяк влизам само на къси. мине ли над тях влизам само на дьлги.
От няколко дни експериментирам входове по ехрма 20. Когато ехрма 20 е под ма50 (и всички останали ма са подредени във вьзходящ ред,) тогава изчаквам цената да я пресече надолу(след корекция- врьщане нагоре) и влизам къс сьс не повече от 10 пипса стоп. Уточнение ма50 е с посока надолу. Сьщото важи и когато малките МА са подредени отгоре над ма252и ма504 и ма50 е с посока нагоре влизам при пробив на ехрма 20 нагоре( дълги позиции. това е.Същета стратегия става и на 1 минута с още по плитки стопове. Успех!
А ей това някой пробва ли го? доста пипони направи при евро долар.
Коментар