IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Валутна търговия - FOREX Архив 2.9

Първоначално изпратено от cherkelov Разгледай мнение
    100п сделани.
    Насочвам вниманието си към ауди/йена за сел и евро/йена тоже, обаче само го насочвамПотенциал има........По-късно ще видим дали ще го "играя".
    Аз да те питам ако може само.
    Защо сел във всички възможни двойки на jpy , а не сел само в една която ти се струва най сигурна.
    Money is GOD's way of telling me, I'm doing the right thing.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherkelov Разгледай мнение
      От тук 100-150п може и да излязат.
      100п сделани.
      Насочвам вниманието си към ауди/йена за сел и евро/йена тоже, обаче само го насочвамПотенциал има........По-късно ще видим дали ще го "играя".

Коментар

• Първоначално изпратено от
        Не знам откъде е дошъл тоя слух,но аз на еврофутбол съм залагал преди 15-тина години,тогава изобщо не бях чувал за форекс.Относно загубите ми във форекса, общо за целия период са около 3000 евро
        интересно.. кога изкара тая 30% доходност от 30к до 47к

Коментар

• Първоначално изпратено от DB Разгледай мнение
          не се гавря с никой и не знам той да ги е загубил , доколкото помня каза че се отказва и имаше някакви загуби, но май бяха далеч от целият му акаунт. Колкото до залагането на мачове наистина имам такава информация.
          Според това което пишеше за зделките си и от онзи момент кадето беше около 30-35к , само губеше. Та не виждам как не е затрил целия акаунт. Имаше 2-3 пъти едни такива зделки с много добавяне където се размина от фалит и според мен на 4тия , 5тия път не се е разминал.
          Е това е само предположение разбира се .
          А за мачовете , лошо няма. Малко еврофутбол за който му харесва.

Коментар

• дълга от 66 стоп 58 цел 2260

Махнах поручката. След тоя дълъг бар на Н1 не ми се струва че ще се спрем тук.
            Last edited by stanislavnba; 15.06.2010, 10:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavnba Разгледай мнение
              Ужас. стига сте се гаврили с момчето. Не се среща всеки ден ентусиаст дето да загуби за 1 година 100к. Не че е трудно, ама след това кво прайш
              не се гавря с никой и не знам той да ги е загубил , доколкото помня каза че се отказва и имаше някакви загуби, но май бяха далеч от целият му акаунт. Колкото до залагането на мачове наистина имам такава информация.

П.П. и успешен ден на всички естествено. Днес ще е ужасно горещо

Коментар

• Първоначално изпратено от bguest Разгледай мнение
                за мен при евро долар след малко ще се отвори вход за дълги
                Дам мен ми удари лимита .
                От 70 някаде ще пусна дълга.
                Като обаче нормален стоп трябва да е накаде 63 ама ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavnba Разгледай мнение
                  Някви идеи за това долно движение на еурото. До каде ще го докараме. Аз имам къса с лимит 2180 като може принципно до 66 да докара ама не ми се стиска до там.
                  за мен при евро долар след малко ще се отвори вход за дълги

Коментар

• Някви идеи за това долно движение на еурото. До каде ще го докараме. Аз имам къса с лимит 2180 като може принципно до 66 да докара ама не ми се стиска до там.

Коментар

• Първоначално изпратено от DB Разгледай мнение
                      P.S. имам информация че SC се опитва да избие загубите със залагане на мачове на световното. Ако следи форума да каже вярно ли е
                      Ужас. стига сте се гаврили с момчето. Не се среща всеки ден ентусиаст дето да загуби за 1 година 100к. Не че е трудно, ама след това кво прайш

Коментар

• За съжаление и лъчите на Н4 не дават ясен отговор. Вчера цената "си изпълни програмата". От чертежа поне ще имаме нива за ориентация.
                        Стува ми се малко "силно" отново да гони 5х1. Нивото е някъде 1,2415 в края на деня.
                        По-важно е да следим какво се случва около 4х1. Понякога цената тръгва с лъча и преди пробив надолу може да направи значително покачване.
                        Ако съпротивата (1,2235 в 8оо часа) издържи нормално е да има атака на 3х1 (1,2133 в края на деня).

Last edited by GoDim; 15.06.2010, 07:23.

Коментар

• Мисля, че ще си довърши поне и минимум движението до 1.2150.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• От тук - 1.2213 юрото има ход нагоре до 1.2250.
                            * think positive * think simple * think big *
                            * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Discretionary and Mechanical System

There are two kinds of systems for trading in Forex namely; discretionary and mechanical systems. The signals for trading that result from the mechanical systems are mostly based on technical analysis which is used in a methodical way. The discretionary systems utilize experience, judgment or intuition on the exits and entries.

But which of the two systems can provide the best results?

Mechanical systems

The Advantages This is the type of system that can be back tested and automated efficiently. The rules are not flexible/rigid. It is only a choice of having a trade or not. The traders of the mechanical systems are not so much vulnerable to feelings and emotions unlike the traders of the discretionary systems.

Disadvantages

Most of the traders do a back testing to check the system being used. To come up with the most accurate data one needs to tick the initial data first. The FX market constantly changes. The Foreign exchange market and all the other types of markets all have a component that differentiates them from the rest. The conditions that exist in the market may appear the same every time they happen but these conditions are really different from the previous events. A trading system that has performed well the previous year does not imply that it will perform the same the following year.

Discretionary systems

Advantages

This system can easily adapt the latest market situations. The decisions for trading are made out of experiences. The traders of this system Traders need to train to look at which signals for trading have a higher chance for success.

Disadvantages

The discretionary system cannot be automated and back tested because a decision has to be done always. It usually take plenty of time to develop the necessary experience to successfully trade and to be able to track trading in this type of system. In the beginning using discretionary system can be risky.

A trader should choose the system that suits his personality. For example, if he is a trader that has a difficulty in following your own signals for trading, then you should use the mechanical system where making decisions will not be so important in the system. A trader only has to get the trades that the system gives a signal to.

When fear , anger and greed which are barriers psychologically makes for undesirable trading scenarios then a trader should better use the mechanical systems, since one only has to follow what the system is telling you and no other judgment need to be done. The discretionary system is used by a trader who is disciplined in trading. The discretionary systems adjust to the market situation and a trader can alter the trading situation as a change in the market happens.

It does not however mean that trading in the discretionary system follows no rules. It only means that in this system the traders should learn to have his own setup because the trader makes a decision on what he will do.

Choosing a system is entirely up to the trader but there are some matters that they need to take into consideration like the following:

1.A trader has to be sure that the system matches his or her personality. 2.A trader needs to develop rules and needs to have discipline in following them. 3.Take time in creating the system. It needs time. 4.Try the system on a small account or a demo account.

Да ако изполваш математика,то тогава всичо е изчислено и все едно ти водиш пазара.Но все едно не си ме чул.
                              Пътят за всеки е различен,Но тия дето не го осветляват,все едно не са го извървели и няма да го направят.Това е...

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                                как да опиша discretionary system базирана на 8 сетапа и 10 години screen time в няколко реда?
                                ...айде да не са 8... - аз че съм тъп ама досега все щях да скрадна нещо

поздрави и успехи
                                The problem with my trading is usually somewhere between my keyboard and my chair...

Коментар

Working...
                                X