If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Икономическата ситуация днес е драстично по-лоша в сравнение с тази отпреди няколко години и еврото е обречено като концепция. Това заяви пред CNBC Насим Талеб*.
Имахме по-малко комулативен дълг преди две години и повече наети хора. Днес имаме повече риск в системата и по-ниска данъчна основа, заяви Талеб. Той посочи, че балансите на банките са толкова лоши колкото са били и преди две години, когато кризата започна. Качествотона на риска не се подобри, посочи финансистът.
Коренът на кризата през последните няколко години не беше рецесията, а дългът, който се разпространи като рак, обяви Талеб. Той посочи, че се чувства облекчен, че общественото внимание вече е насочено към дълга, а не към растежа.
Талеб предупреди, че светът трябва да се подготви за режим на строги икономии и лишения. Трябва да намалим дълга, за съжаление това е единственото решение, обяви Талеб.
Усилията на администрацията на Обама да извади САЩ от рецесията не са успешни, посочи още Талеб. Според него проблемът не е в това, че екипът на президнета прави грешки, а че почти нищо не прави правилно. Той предупреди и че втори пакет от стимули може да се окаже безполезен. CNBC
* Насим Талеб и бивш трейдър на Wall Street, занимава се с математически финанси, известен е и като експерт по риска, а също и с бестселъра си The Black Swan. В книгата твърди, че банките и търговските фирми са уязвими и изложени на риска от загуби отвъд това, което те "предричат" в собствените си погрешни модели.
Малко преждевременно го отписахте долара ми се струва. Покачването на еврото от под 1.19 изглежда корективно - по-скоро 4 вълна в рамките на движението от 1.51 надолу, отколкото втора на целия спад от края на ноември.
Годиме радвам се че знаеш какво е измислил Фибоначи. И аз знам . Исках да кажа че корекции от типа 23.6 на тези големи вълни са много малко вероятни. Ееее трябва всичко буквално ли да пиша
Money is GOD's way of telling me, I'm doing the right thing.
Нещо ме кара да мисля, че снощната първосигнална реакция на историята с юана (USDJPY=90.06 към полунощ) е грешна и че ще имаме сериозно ударно покачване. Тази двойка има да догонва така или иначе, от гледна точка на поемането на риск и сегашните нива на борсовите индекси. 94 изобщо не ми се вижда бариера ако тръгне нагоре. Но понеже е пикаене срещу вятъра го играя с опция за да ми е фиксиран разхода. Все пак има мондиал и искам да си гледам спокойно мачовете!
Коментар