IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
    Ти го сведе до ...акциите на Дженерал мотърс са валутата на държавата Дженерал мотърс и пак като на валутните пазари,...Ама така ли е ?
    Ама ти сериозно ли? Айде пак и този път още по бавно и с повече думи.

Акцията е стока (хляб), която се търгува на съответния stock market (кварталният магазин) и се равнява (пазарът я е оценил) на определена валутна стойност. С покупката на ежедневната порция насъщен и реализирането на стоката, услугата и тн, реално завършваш процеса на формиране на БВП. След 3 месеца ще излезе статистиката за съответния период и ще покаже, че БВП за съответното тримесечие се е покачил/спаднал с Х%, при което най- често следва реакция:

1. "Ето защо вече няколко месеца тоя тренд ми скъсва дупата, а нямаше никакви статистически индикации за това...".

2. "Юруш да купуваме/продаваме, че отървахме момента (който и без това е бил преди 3 месеца, хехе)!"

Нямам за цел да изчерпя възможните реакции, просто се опитвам максимално елементарно да онагледя нещата,

Ако приемем, че е възможно и всички заедно откажем да купуваме повече хляб на 1 лев, насрещната страна, магазинерката, ще се принуди утре да свали цената на 90 ст, вдругиден на 80 и тн, докато не се открие купувач за стоката на съответната цена и при съответния риск, т.е. някой, който да поеме риска на продавача, хлябът да се развали непродаден/неизяден. Един подобен процес би имал съответните последствия за хлебарската и свързаните дейности и за икономиката (БВП в примера) като цяло.

При акциите е същото - ако всички почнем да продаваме, купувчът ще си каже: "Чакай бе, що да ти дам долар, като мога да ти сложа бид на 50 цента, където смятам, че рискът за мен е приемлив предвид ситуацията и има вероятност да ми ги дадеш тия акции. Като резултат ще си продадем акциите и ще купим 50 цента срещу всяка от тях и колелото ще се завърти. В следващият момент ще се усетим и ще си кажем: "Добре де, измъкнахме каквото можахме, имаме долари, които поскъпват, дай да ги врътнем пак - ама то път през маржин, че хем да купя 10, 50, 100 пъти повече, хем да останат малко, с които да вкарам в злато. Представи си сега, че става дума за много или за големи играчи (или за много + големи + много големи ). Прекият резултат в текущата рамка би бил поскъпване, дори и моментно на долара и изтриването на съответната стойност от БВП (стоката, акцията струва вече по- малко, т.е. капитализацията на компанията в долари е по- ниска).

luboil - фактът, че реално всичко се оценява в долари, предполага решението на казуса.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      Нарочно изваждам това изречение в отделен пост и ще те помоля да ми го обясниш по- подробно. Нима количеството напечатани банкноти се променя?

Когато отида в магазина, купувам един хляб, а продавам 1 лев. Кварталната магазинерка продава 1 хляб и купува 1 лев, с който утре ще зареди нова и по- разнообразна стока, т.е. ще си върти бизнеса. С тази операция как точно влияем на валутата количествено? Най- простичко казано и с акциите е така - продажбата им, ще доведе до търсене на долари; покупката, до обратното, а компаниите ще получат средства за разширяване на бизнеса си.
      И аз също съм се замислял за връзката между долара и борсата.
      Обаче стигнах до следния извод - и да се разпродават акции и да се купуват акции, все са необходими пари. Когато продаваш е нужно да има насреща човек с пари, когато купуваш, ти си човека с пари. Та стигнах до извода, че не точно акциите влияят върху долара, а количеството акции. Когато има голям обям продажба или покупка, необходими са много долари за сделките, когато има малък обем - малко.
      Не знам дали съм на прав път, ама тъй си мисля де
      Поздрави и успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
        Нарочно изваждам това изречение в отделен пост и ще те помоля да ми го обясниш по- подробно. Нима количеството напечатани банкноти се променя?

Когато отида в магазина, купувам един хляб, а продавам 1 лев. Кварталната магазинерка продава 1 хляб и купува 1 лев, с който утре ще зареди нова и по- разнообразна стока, т.е. ще си върти бизнеса. С тази операция как точно влияем на валутата количествено? Най- простичко казано и с акциите е така - продажбата им, ще доведе до търсене на долари; покупката, до обратното, а компаниите ще получат средства за разширяване на бизнеса си.
        Ти го сведе до ...акциите на Дженерал мотърс са валутата на държавата Дженерал мотърс и пак като на валутните пазари,...Ама така ли е ?
        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от varna Разгледай мнение
          Когато се разпродават акции, валутата количествено се увеличава и курсът пада.

Last edited by blqblq; 30.06.2010, 18:19.

Коментар

• ...

банките в европа поазаха някаква устой4ивост ADPto е зле, а изглежда и спекулантите предварително го усетиха това
            вероятно ще се смесят настроенията

Коментар

Аз не знам защо хората смятат, че когато е лош фундамента и се разпродават акции, долара трябва да се вдига. При лоша икономика валутата на една държава отслабва и обратното - това е азбучна истина. Когато се разпродават акции, валутата количествено се увеличава и курсът пада. Обратното - когато се купуват акции, появява се по-голямо търсене на валутата, за да се платят с нея акциите и от там, курсът и се вдига.
              Вярно, когато е криза и бягството от вложения в ценни книжа води до такива във валута, каквато е долара, но да се твърди че при лош фундамент по тази причина ще се повишава курса на валутата, не мисля че е вярно.
              Хубаво, ама гледаш прекалено общо на нещата, докато (вероятно) не търгуваш по същият начин.

Чисто теоретично - ако притежавам акции на определена щатска компания, които в определен момент и по определени причини продам, какво ще купя (получа) в замяна?

Да, ако една икономика сдава багажа, логично е по някое време и валутата на съответната държава да тръгне надолу. Обаче (винаги има едно обаче) практиката показва, че пазарът изпреварва фундамента (нещо съвсем нормално) и с голяма доза увереност (разбирай 100% в конкретният случай) можем да кажем, че това "по някое време", ще е вече в минало време. (Тия риалита съвсем объркаха темпоралните представи на хората! :P)

Съвсем друг въпрос е, ако изходим от постановката, която си задал, какво би било положението в останалият свят, ако американската икономика е зле (не казвам, че не е) и къде би бил тогава долара на фона на останалите валути?

Не се заяждам, по- скоро отварям една скоба за нещата, които уж знаем на теория и приложимостта им или липсата на такава в търговията.

Коментар

• NYSERookie тези трейдове на нищо не мязат
                Изходите от последните сделки що си ги изакал във въздуха

Подарък си получил за тези три трейда днес

Наздраве тогава щом ще пиеш бири.
                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• три скалпа, 1 час работа +15% върху ДЕМО сметката
                  отивам да се наливам с бира
                  и нека неверниците говорят, че не евъзможно

успех на всички спекуланти
                  Last edited by NYSERookie; 30.06.2010, 16:26.
                  Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                    абе недей мисли 4е си глупав като гъз
                    преди време под постовете ми излизаше една мъдрост ....
                    това което виждаме не е това което виждаме а това което сме ....

напоследък си мисля да си сложа една друга ...
                    симплисити бът нот ступидити ... ама ... още не съм набрал смелост ...

злобен ко ш прайш днеска ... ше копуваш ли ше продаваш ли или ше си показваш простотията във форума

Коментар

• Първоначално изпратено от xemus Разгледай мнение
                      ко прайм ... папаме ли ....

варне всичко дето си написъл е така ... само че тези приказки не се отнася за доларът ... там игрите са по други .... има и други фактори освен чистата икономическа ситуация в държавата (в случая щатите) .... като цяло ми е много странна ситуацията ... когато е/д беше около 1.35 миналата година щатите бяха пуснали печатниците ... и все още си вървят ... и ... доларът продължава да скъпее .. и ... незнам до какво ще доведе това ... тез пари са просто хартийки .... нали знаеш какво пише на доларовите банкноти ... ин год уи тръст ... лудост някаква е това ... и нямам идея до къде ще доведе
                      абе недей мисли 4е си глупав като гъз

Коментар

• ко прайм ... папаме ли ....

варне всичко дето си написъл е така ... само че тези приказки не се отнася за доларът ... там игрите са по други .... има и други фактори освен чистата икономическа ситуация в държавата (в случая щатите) .... като цяло ми е много странна ситуацията ... когато е/д беше около 1.35 миналата година щатите бяха пуснали печатниците ... и все още си вървят ... и ... доларът продължава да скъпее .. и ... незнам до какво ще доведе това ... тез пари са просто хартийки .... нали знаеш какво пише на доларовите банкноти ... ин год уи тръст ... лудост някаква е това ... и нямам идея до къде ще доведе

Коментар

• Първоначално изпратено от doomsday Разгледай мнение
                          Ти хубаво не мислиш че е вярно, но виж вече колко време наблюдаваме точно това
                          това е довреме... корелацията ще стане нормана в средносрочен план само малко да се успокоят нещата и еврто да го избушат едно качествено...
                          mWPCloud.com

Коментар

Аз не знам защо хората смятат, че когато е лош фундамента и се разпродават акции, долара трябва да се вдига. При лоша икономика валутата на една държава отслабва и обратното - това е азбучна истина. Когато се разпродават акции, валутата количествено се увеличава и курсът пада. Обратното - когато се купуват акции, появява се по-голямо търсене на валутата, за да се платят с нея акциите и от там, курсът и се вдига.
                            Вярно, когато е криза и бягството от вложения в ценни книжа води до такива във валута, каквато е долара, но да се твърди че при лош фундамент по тази причина ще се повишава курса на валутата, не мисля че е вярно.
                            Ти хубаво не мислиш че е вярно, но виж вече колко време наблюдаваме точно това
                            ..the damage is done, so I guess I`ll be leavin`..

Коментар

• Първоначално изпратено от Пенчев Разгледай мнение
                              Дааа,днес за търговските банки в Еврозоната и за еврото всичко цъфти и връзва,защото взеха едни 132 млрд.Ама утре що ще чинят,когато трябва да връщат 442 млрд?

в4ера имаше риск заради неизвестност
                              според мен и заради това паднаха пазарите

после оба4е казаха 4е днес ще полу4ат финансиране, а както виждаме така и стана
                              и според мен в 4етвъртък няма да имаме
                              риск аваршън защото опасенията бяха за ликвидноста, а нея я полу4иха за срок от 3месеца

имам предвид 4е няма да има риск що се отнася до връщането на заеми към ЕЦБ

Коментар

• айде и аз с едно демо скалпче да се изфукам
                                гадовете разшириха спреда , точно когато трябваше да ми прибере 20 пиповия таргет

Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

Working...
                                X