If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
. Аз като дългосрочен спикулантин (държа позиции с месеци) винаги са ми били интересни стоповете от 5 пипа...
Ако нямаш ясна визия можеш и да векуваш в дадени позиции . Тука се сещам за постулата на бай Дончо : " Че всяка позиция рано или късно винаги излиза ! " Това е и "стратегията " на нулаците на бефебето , които изначално са обречени .
Но тука иде реч за друго .....
По принцип за да си добър в интрадея , трябва първо да си усвоил поведението на големите фреймове ( от дейли нагоре ) , Правилата им са сходни ,само дето с намаляването на фрейма идва една огромна критична маса в която пазарните шумове стават нетърпими и човек психясвайки се занулява .....
В БГ т.нар ."скалпинг " е спорт за невежите и комарджиите . Тия люде не само залъгват себе си с разни " работещи " ценови модели , но и със "саморекламата " увличат фатално масовката след себе си .
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Попитах дали някой е чел книгата на Светлин Минев, за да поговорим за нея.
Не исках съвет дали и какво трябва да се чете, нито пък си търсех житейски ментор. Затова ако някой има да каже нещо за КНИГАТА НА СВЕТЛИН МИНЕВ, нека го каже.
Тук сме се събрали банда тъпаци, всеки от които е твърдо убеден че знае много повече от останалите и може да изкарва купища пари от това.
Разбрахме, че си се охарчил за книгата и че си се образовал. Сега като искаш да си говорим за зърното в тази книга която аз лично не съм чел. сподели фъв форума нещата които са по-различни от всички останали книги на тази тема и да ги коментираме! а така поставен въпроса звучи малко като реклама! оставам с впечатлението че даже не си я прочел а си си я купил за да ти краси библиотеката! дано да греша!
Попитах дали някой е чел книгата на Светлин Минев, за да поговорим за нея.
Не исках съвет дали и какво трябва да се чете, нито пък си търсех житейски ментор. Затова ако някой има да каже нещо за КНИГАТА НА СВЕТЛИН МИНЕВ, нека го каже.
Тук сме се събрали банда тъпаци, всеки от които е твърдо убеден че знае много повече от останалите и може да изкарва купища пари от това.
Да де, но по-интересното е защо ти си достигнал до противоположния вариант на печеливша стратегия - скалпингът, докато аз мисля, че това е чист шанс или чист ММ. И още по интересното - дали някой от нас е тръгнал по грешен път или е възможно идвамата да сме прави... Затова ми е интересна стратегията ти, какви правила спазваш и т.н.
и двамата сме прави
мен сън не ме лови ако имам отворена позиция
а и не ми се дават излишни пари на пазара
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Да де, но по-интересното е защо ти си достигнал до противоположния вариант на печеливша стратегия - скалпингът, докато аз мисля, че това е чист шанс или чист ММ. И още по интересното - дали някой от нас е тръгнал по грешен път или е възможно идвамата да сме прави... Затова ми е интересна стратегията ти, какви правила спазваш и т.н.
И аз преди финансирах пазара с много КА (туишън фиии), че стигнах до извода, че дългосрочно трябва да се играе... А ти точно ОБРАТНОТО !!! Затова ми е толкова интересно...
И ти не ме разбираш, но ако си чел творчеството на Радой Ралин ще разбереш какво е имал предвид като казва:" Цялата култура се върти около..................."(папура) включително и художествената литера-ТУРА.
Коментар