Първоначално изпратено от dreamtheater
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.9
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение... аз се позамислих и стигнах до следния извод, който може да ви се стори смешен:
Стопове и лимити могат да се сменят при неработещ пазар само от участник директно на пазара.
Обаче примерно ако моя брокер не е директен участник на пазара, тогава и той трябва да работи с някакъв посредник или посредници за да стигне до пазара. В такъв случай моя посредник няма как да сменя стопове, тъй като е дал поръчката вече на другия посредник, който пък от своя страна не работи за да може да промени стоп.
Объркването ти идва от факта, че твоя брокер хем е маркет мейкър, т.е. единственият тип който може да предложи подобна опция, хем не го прави.
Явно е хубаво да прочетеш какво е валутен спот, валутен фючърс, CME, ICE, Globex, маркет мейкър, ECN, STP, IB, ордер и т.н.
И кой в крайна сметка е твоя брокер?
Коментар
-
luboil
Те при работещ пазар не ги изпълняват стопове и лимити на 100% , ти искаш в почивните дни да ги промениш пък сигурно ще искаш и да ти ги изпълнят. Просто пазара се движи по този начин , понякога както стои цената като пукъл стане нещо и пат за секунди се явяват продаващите или пък купуващите , която опция е по интересна.Затова има опции и фютчърсни контракти , реално и наспота можеш да си направиш 100% работещ стоп..изтегляш парите така че сметката да ти гръмне на еди каква си цена.Варианти много , но само крайните решения ти дават възможност да печелиш от тази игра.Или отваряш адски малки позиции , или с малка сметка и малки позиции първо си заработваш една горница към твоите пари , така че да ти позволи да отвориш позиция с ливъридж на макс и примерно 10 п. загуба да ти върне сметката в първоначалния и размер.Плющиш яки позиции през ливъридж и теглиш пари от тая сметка. Важното е грам да не си товариш психиката и да не поемаш никакъв риск да загубиш твоя сума пари от която би те боляло.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от dreamtheater Разгледай мнениеЛюбо, не знам за Дойче банк дали има някакво значение, но не мога да разбера за теб какво значение има въобще да променяш стопа през събота или неделя.
Пример:
Първоначален SL 1.30 на къса позиция, искаш да го смениш на 1.20(например да намалиш риска) , а пазарът отваря в неделя вечерта на 1.40 с гап. Нали не очакваш да ти е затворена позицията на 1.20? Те ти казаха изрично, че през уикенда пазарът реално не мърда и котировките стоят на едно място.
Филипса ми пообясняваше вчера и аз се позамислих и стигнах до следния извод, който може да ви се стори смешен:
Стопове и лимити могат да се сменят при неработещ пазар само от участник директно на пазара.
Обаче примерно ако моя брокер не е директен участник на пазара, тогава и той трябва да работи с някакъв посредник или посредници за да стигне до пазара. В такъв случай моя посредник няма как да сменя стопове, тъй като е дал поръчката вече на другия посредник, който пък от своя страна не работи за да може да промени стоп.
Та до този извод стигнах, не знам дали е вярно или не, но на мен ми изглежда логично и обяснява защо не се сменят стопове и лимити при неработещ пазар, въпреки че те реално не са сделки.
Добро утро на всички
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТука си прав, нужен ми е повече опит.
А за Дойче банката не разбирам какъв и е проблема, като аз поемам загубите ?
И каква е разликата за дойче банк ако си сменя стопа в неделя или сряда?
П.П. Аи лека нощ, мерси пак за изяснението(иска се желание да обясняваш).Утре ако има желаещи пак ще си побъбрим.
Пример:
Първоначален SL 1.30 на къса позиция, искаш да го смениш на 1.20(например да намалиш риска) , а пазарът отваря в неделя вечерта на 1.40 с гап. Нали не очакваш да ти е затворена позицията на 1.20? Те ти казаха изрично, че през уикенда пазарът реално не мърда и котировките стоят на едно място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от phillips Разгледай мнениеами не знам защо не можеш да го разбереш... предполагам просто е нужно да се запознаеш по-дълбоко със структурата на съответния пазар...
промяната изисква работещ пазар, нали това е идеята... за това функционира пазара... всички негови участници се събират и започва търга и докато той трае всеки може да изказва намерения... чукне ли чукчето, мачът е свирен... естествено че след това ти можеш да си промениш желанията както ти е угодно, но с това никой няма да е обвързан, нито да застане насреща...
няма как да съм сигурен че скоро това ще стане... по-скоро визираш промяна на пазарните правила предполагам... но докато маркет мейкърът е принуден да прави пазар и да менажира акаунта си, няма как да приема чужди намерения, изказани зад гърба му, след което върху тях да се поставят претенции... представи си за момент че си маркет мейкър, примерно дойче банк... как мислиш, дали ще приемеш да продадеш на някого обратно еврата, които преди това ти е дал, на ниво което той си е заплюл, докати ти си бил във ваканция... бих се радвал един ден маркет мейкърите да го правят
... но съм и реалист по-често
...
А за Дойче банката не разбирам какъв и е проблема, като аз поемам загубите ?
И каква е разликата за дойче банк ако си сменя стопа в неделя или сряда?
П.П. Аи лека нощ, мерси пак за изяснението(иска се желание да обясняваш).Утре ако има желаещи пак ще си побъбрим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение...банката е ЦКБ . продавал съм долари в неработно време. Не помня дали през ноща или уикенда.
Ми ето факт - банката не работи, а аз си правя продажба на валута с нея
Та работи или не работи банката ? Аз викам - работи нон стоп...
относно стугането до пазара - 80% от сделките не виждат никакъв пазар.
ДОРИ сделките през банка ( ако сумата не е безобразно голяма)...
иначе за сделките че не стигали пазара... ами нали точно това казвах и в първия си пост... че говоря за пазара, не за вътреброкерския или въртебанковия пазар... така че нямаме разминаване, просто се опитвам да обясня на колегата, че ако ще има претенции към пазара, че не приемал поръчки в неработно време, не е реално... а ако ще има претенции към брокера си, просто да го смени...
trades better because of
[url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение...Това е което не мога да го разбера - промяната на моята пазарна позиция не изисква работещ пазар!...
...но бъди сугурен, че след не много време поне промяната на параметри невлияеще директно на пазара на валута ще бъдат възможни......
промяната изисква работещ пазар, нали това е идеята... за това функционира пазара... всички негови участници се събират и започва търга и докато той трае всеки може да изказва намерения... чукне ли чукчето, мачът е свирен... естествено че след това ти можеш да си промениш желанията както ти е угодно, но с това никой няма да е обвързан, нито да застане насреща...
няма как да съм сигурен че скоро това ще стане... по-скоро визираш промяна на пазарните правила предполагам... но докато маркет мейкърът е принуден да прави пазар и да менажира акаунта си, няма как да приема чужди намерения, изказани зад гърба му, след което върху тях да се поставят претенции... представи си за момент че си маркет мейкър, примерно дойче банк... как мислиш, дали ще приемеш да продадеш на някого обратно еврата, които преди това ти е дал, на ниво което той си е заплюл, докати ти си бил във ваканция... бих се радвал един ден маркет мейкърите да го правят
... но съм и реалист по-често
...
trades better because of
Коментар
-
Е то идеята е , че всичко е виртуално,.
това за волатилността беше към Ман-а .
банката е ЦКБ . продавал съм долари в неработно време. Не помня дали през ноща или уикенда.
Ми ето факт - банката не работи, а аз си правя продажба на валута с нея
Та работи или не работи банката ? Аз викам - работи нон стоп...
относно стугането до пазара - 80% от сделките не виждат никакъв пазар.
ДОРИ сделките през банка ( ако сумата не е безобразно голяма)
Първоначално изпратено от phillips Разгледай мнениеконтрирай смело, важното е да избистрим неяснотите
би ли казал коя е тази българска банка, която осъществява валутни сделки в неработно за нея време?!... как точно ги осъществява като не работи?...
ако говориш че работи виртуалния клон, но не работи реалния, значи бъркаме понятията мисля... в случая ти си бил клиент на виртуалния клон, който си е работил... или е било и в извънработно време за виртуалния клон?!...
никъде не съм казал че оанда цъка измислена волатилност... казах че съм им клиент и добре знам как работят... да, при тях купуваш и продаваш, но това не значи че поръчките ти стигат пазара... нали по-долу това ти казвах, че те си оптимизират техните позиции... за да могат когато отвори пазара да са по-ефективни при техните сделки с маркет мейкъра им... и тук е като с виртуалния ти клон... правят се виртуални сделки/поръчки и всичко е цветя и рози...
Коментар
-
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
luboil проверяваш колегите дали са в час или наистина те касае отговора на този въпрос.
Поздрави и наздраве !
Истината е, че имам няколко въпроса, принципни, които да си изясня преди да се включа реално при вас
Иначе за бирка съм винаги с вас
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение...Дори български банки правят валутни сделки през неработно време...
...Но лично аз съм продавал няколко хиляди долара в неработно време през ел. банкиране.
...оанда не цъка измислена волатилност в неработно време - котировките не мърдат.
Но можеш да купуваш/продаваш, ако искаш...
би ли казал коя е тази българска банка, която осъществява валутни сделки в неработно за нея време?!... как точно ги осъществява като не работи?...
ако говориш че работи виртуалния клон, но не работи реалния, значи бъркаме понятията мисля... в случая ти си бил клиент на виртуалния клон, който си е работил... или е било и в извънработно време за виртуалния клон?!...
никъде не съм казал че оанда цъка измислена волатилност... казах че съм им клиент и добре знам как работят... да, при тях купуваш и продаваш, но това не значи че поръчките ти стигат пазара... нали по-долу това ти казвах, че те си оптимизират техните позиции... за да могат когато отвори пазара да са по-ефективни при техните сделки с маркет мейкъра им... и тук е като с виртуалния ти клон... правят се виртуални сделки/поръчки и всичко е цветя и рози...
trades better because of
Коментар
-
Първоначално изпратено от phillips Разгледай мнениеluboil, и аз ти отговарям по принцип, не за твоя брокер конкретно...
ще опитам пак...поставянето на "стоп" и "лимит" на една сделка/чакаща поръчка, както го наричаш, знаеш ли какво означава на пазарен език?... когато кажеш на брокера си "купувам 1 евро за долари на ниво 1.35" на платформата това ти излиза като поръчка и ако се осъществи е сделка, до тук ок нали
...
за да сложиш "стоп" на тази сделка (ако вече е осъществена е сделка), какво трябва да направиш?... притеснявам се че според теб това означава, просто въвеждане в платформата на едни цифри и това е... да но фактите са други и това се опитах да ти обясня по-долу... слагайки стоп, ти казваш на брокера си "ще продам онези долари и ще си взема обратно еврото на ниво 1.34"... това означава да сложиш "стоп"... същото е и с "лимит"-а... е кое те кара да мислиш че за първата поръчка ти трябва отсрещна страна (в случая работещ брокер), а в останалите 2 случая ти трябва само компютър?!... няма такова нещо... за всяка промяна на твоята пазарна позиция, а слагането на стоп и лимит и пр. е именно това, промяна на твоята пазарна позиция, или какво си готов да направиш или ненаправиш на пазара, трябва да има кой да те слуша... да има кой да застане срещу това което си готов да направиш
... и това е брокера ти (не твоя конкретен, а по принцип брокера ти)...
да, пускаш обява за цена, количество и валута... да, но обяви се пускат само в определено време и на определени места... нали разбираш че ако направиш едно графити в тунела под НДК, че купуваш 10000 евро срещу долари, няма да има никакво значение за пазара... само за общината евентуално... за да има значение за пазара и да бъде приета тази твоя обява, трябва да бъде пусната по установения ред... установеният на пазара ред, по принцип, и в частност от твоя брокер... всичко друго са си твои желания, които обаче няма как да бъдат включени на пазара и съответно някой да реагира на тях...
благодаря ти,
мисля че те разбирам, т.е. разбирам как си го обясняваш, но не и че аз го приемам като логичен отговор.
е[PHP][PHP] кое те кара да мислиш че за първата поръчка ти трябва отсрещна страна (в случая работещ брокер), а в останалите 2 случая ти трябва само компютър?!... няма такова нещо... за всяка промяна на твоята пазарна позиция, а слагането на стоп и лимит и пр. е именно това, промяна на твоята пазарна позиция, или какво си готов да направиш или ненаправиш на пазара, трябва да има кой да те слуша...
[/PHP][/PHP]
Това е което не мога да го разбера - промяната на моята пазарна позиция не изисква работещ пазар! Иначе защо във вестниците в събота и неделя има обяви за продажба на НИ? Защо им позволяват да си пускат обявите, когато нотариусите и агенцията по вписване не работят? Вярно, че примера не е толкова удачен, но бъди сугурен, че след не много време поне промяната на параметри невлияеще директно на пазара на валута ще бъдат възможни, и това няма да е вследствие на бг рокери и на други...
Аи по една бирка и благодаря ти за интересната дискусия
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеАми това дето го виждаме и търгуваме по платфомите е точно това и няма нищо общо с реалния валутен пазар !
Трябва да направим пак едно "напиване". Понеделник и вторник съм в София и ще се обадя
luboil проверяваш колегите дали са в час или наистина те касае отговора на този въпрос.
Поздрави и наздраве !Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Коментар
Коментар